Osztrák hokiliga: hidegzuhany a végén, kikapott a Linztől a Hydro Fehérvár AV19

Fontos hír előzte meg a Hydro Fehérvár AV19 kedd esti ICEHL-bajnokiját, amelyet a magyar gárda drámai végkifejletben vesztett el. Az örömtelibb, hogy a magyar csapat két fontos játékosát is visszakaphatta: Szabó Bence a védelembe, Bartalis István a támadóalakzatba térhetett vissza végre. 
2021.11.17. 07:49 |

A liga kedden elfogadta a tragédiák sújtotta Bratislava Capitals visszalépését a szezontól.

A pozsonyiak nevét lehúzták a tabelláról, ám eddigi eredményeiket nem – így viszont a megmaradt 13 csapat az alapszakasz végén nem azonos meccsszámmal állna, úgyhogy pontszám helyett innentől pont per meccses átlagszámítással vezetik tovább a tabellát.

A fehérváriak már ennek tudatában fogadták a szörnyű szezont futó, edzőváltáson átesett Linzet.
Noha a magyar csapat végig nagy fölényben játszott, s Horváth M. és Erdély góljával még az 55. percben is nyerésre állt, de a Linz a legvégén elrontotta a fehérváriak napját, miként a 400. EBEL/ICEHL-meccsén asszisztot jegyző Sarauer szép jubileumát.

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–BLACK WINGS LINZ 2–3 (0–1, 2–0, 0–2)

FEHÉRVÁR: Tirronen – Fournier, T. Campbell / HORVÁTH M. 1, SZABÓ D. / Atkinson, Dobmayer / Szabó B. – Erdély Cs. 1, Sarauer (1), Petan / Shaw, Jacobs (1), KURALT (1) / Magosi B., Bartalis, Mihály Á. / Rétfalvi, Németh K., Ambrus G. Edző: Kevin Constantine.

LINZ: COREAU – Gregorc, Lamarche / Liesch, Roach / KRAGL (1), Schnetzer – LEBLER (1), Gaffal 1,      UMICEVIC 1 (1) / Romig, Brucker, Rotter / KRISTLER (1), BRETSCHNEIDER 1, Lahoda (1) / Mitsch, Freunschlag, Rohm.  Edző: Mark Szücs.

Kevin Constantine: – Az első tíz percben adódtak a nagyobb lehetőségeink, a másodikban már az ellenfélnek is voltak helyzetei, az a periódus kiegyenlített volt. A középső harmadban sikerült fordítanunk, a kulcsmomentum ezután az érvénytelenített gólunk volt: ha kétgólos előnnyel mentünk volna a záró játékrészre, másként alakul. Ott sem játszottunk rosszul, de kétszer nagyot hibáztunk, márpedig ezt nem tehetjük meg – ez a része mindenképpen csalódást keltő volt.
Mark Szücs: – Az első harmadunk jó volt, de a kapusunk is kellett az egy nullás vezetéshez, a másodikban viszont az Alba sokkal jobb volt nálunk. A harmadikban viszont sikerült kihasználnunk a helyzeteinket, nagyon örülök a győzelemnek.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak