Összhang – Székely Levente és Sztanó Hédi volt az ÖKK Podcast vendége

Alig egy évvel ezelőtt egy különleges életutat bejárt házaspár választotta otthonául Székesfehérvárt. Történetük, akár egy népmese, több szálon indult. Szereplője a komolyzenét tanuló erdélyi legény, aki Kallós Zoltán hívására a népzene mellett kötelezte el magát, így lett az erdélyi táncházmozgalom elindítója és a budapesti lány, aki a Balett Intézetben a hetvenes években indult Tímár Sándor vezette első hivatásos néptánc osztály hallgatójaként Erdély szerelmese. 
2023.06.10. 08:46 |
Összhang – Székely Levente és Sztanó Hédi volt az ÖKK Podcast vendége

Találkozásuk helyszíne egy visai bál volt, ahol a táncolók által felvert porfelhőn át pillantották meg egymást. Számos akadályt kellett legyőzni, mire közös életük Budapesten elkezdődött. Székely Levente és Sztanó Hédi zenélt, táncolt, oktatott, gyermeket nevelt, építkezett, élték a mindennapokat, amikor is az 1980-as évek végén nagy fordulat következett.

Levente diplomata pályára lépett, és első megbízása Bukarestbe szólt, majd következett New York, Genf, Taiwan. Történelmi pillanatok részesei voltak: a román diktatúra összeomlása, a két ország közötti alapszerződés születése, a szeptember 11-i terrortámadás.

Az ÖKK Podcast következő két adásában feltárul egy szelet az elmúlt három évtized külpolitikai életéből. Miközben bejárjuk velük a világot, megismerünk sokféle szokást és kultúrát, megosztják velünk tapasztalataikat, annak is fültanúi lehetünk, hogy a magyar hagyományok adta erős gyökerek, a népzenei és -tánc kultúra éltetése micsoda biztonságot nyújt és erőt ad a legnehezebb helyzetekben is. Kapcsolatot teremt és minden kaput kinyit! – erősíti meg a prímás diplomata és néptáncos, dokumentumfilmrendező felesége.

Interjú

 1. Nyáron is biztonságban!

  Bajba jutott” unokára hivatkozó hívás, bankszámlát telefonon egyeztető „ügyintéző”, meg nem rendelt csomagról postai értesítő, a „strandtrezor”, azaz a törülközőre bízott értékek biztonsága és a gyermekekre leselkedő veszélyek is szóba kerültek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett programon.

  2024.06.30.
 2. Végtelen energia dalban, látványban

  Egy mesébe illő, fordulatokban gazdag életet mutat be a Nicola Tesla – Végtelen Energia látványos musicalshow, amely május 24-én, pénteken 19.30 órakor látható majd Székesfehérváron, az Alba Arénában. Az egyedi látvány- és hangzásvilág megálmodója, az előadás kreatív ötletgazdája Vona Tibor az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjában mesél a darab születéséről.

  2024.05.05.
 3. Egyetlen győzelemre a klubtörténeti bronzéremtől

  A MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapatát egyetlen győzelem választja el a klub történetének első bajnoki érmétől. Az utolsó összecsapás előtt a csapatkapitánnyal Pallag Ágnessel készült egy rövid interjú, arról, hogy készülnek a csütörtök esti mérkőzésre.

  2024.04.25.
 4. ÖKK Podcast Egerházi Attilával

  A Székesfehérvári Balett Színház naptára az idei évben is bővelkedik eseményekkel, legye szó a tánc világnapi fellépésről, budapesti és nemzetközi szereplésről, vagy éppen több generációt is megszólító programról.

  2024.04.15.