Összetett országos bajnokság: érmekkel zárta a szezont az ARAK

A fiatalok összetett országos bajnokságán az ARAK Utánpótlás Akadémia mind az újoncoknál, mind a serdülőknél, mind az ifjúságiaknál nyert bajnoki érmeket egyéniben és csapatban egyaránt.
2020.10.12. 15:00 |

Szombaton még a kiváló időjárás is segítette a versenyzőket, akik közül a házigazdák indulói megint kiemelkedtek. Mindkét újonc csapatbajnoki arany a sárga-fekete melegítősök nyakába került. Első napon a fiúk (fenti kép), Balázsik Dávid, Fülöp László, Varga Botond, Ódor Balázs és Tatai Bulcsú összeállítású egysége kilencszáz pontos előnnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Egyéniben is jeleskedtek az újoncaink. Babos Rita tehetsége, Balázsik Dávid minden számban egyéni csúcsot javítva lett aranyérmes a négypróba futó változatában. A dobó változatban Fülöp László kiváló súlylökő eredményének köszönhetően küzdötte fel magát a bronzérmes pozícióba.

Vasárnap a lányok követték a fiúk jó példáját. Bese Mirtill, Zeiler-Rausch Réka, Nagy Sára, Benyovszki Borbála és Szabó Borka szoros küzdelmet követően állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Egyéni siker született a lányoknál is. Bese Mirtill szintén a négypróba futó változatában nyert érmet, az utolsó pillanatig tartó kiélezett csatában egyéni csúccsal, végül ezüstérmes lett.

A Trenka Ádám, Mészáros Balázs, Fábián Gergely, Kertész Torda alkotta serdülő fiúk csapata nyerte az ARAK második ezüstérmét. Mindösszesen öt ponttal sikerült a bronzérmes egységnél többet szerezniük. Trenka a hatpróbában hatodik. A lányok kvartettje negyedik helyen végzett.

Az ifjúsági férfiak kétnapos küzdelmének záró száma, szó szerint, versenyfutás lett az aranyért. A Bolla Gergő, Lakatos András, Tatai Zalán triónak végül sikerült megtartani a t számot követően megszerzett előnyt. A nyolcpróbában Bolla negyedik, Lakatos ötödikként zárt.

Sport

 1. Ping-pong - dupla fordulót játszott a Honvéd Szondi az Extra Ligában

  Az asztalitenisz Extra Liga hatodik fordulójában a székesfehérvári Honvéd Szondi a rivális Szegediekhez látogatott. A párharc elején a hazai csapat előnyt szerzett, ugyanis döntő szettben, 3:2-re megverték a kitűnő Jakab Gábor-Zombori Dávid duót.

  2020.10.27.
 2. Így pótol az Alba, decemberben nyolc meccs is vár a kosarasokra

  A koronavírus miatt eddig egyetlen mérkőzést sem játszott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. A csapat elkezdhette az edzéseket, miután a játékosok kikerültek a karanténból. Most azt is nyilvánosságra hozták, mikor lesznek az elhalasztott, illetve további mérkőzések.

  2020.10.27.
 3. Francia játékosai góljaival nyert a Vidi, továbbra is veretlen és üldözi a Fradit

  Mezőkövesden teljesen egyoldalú első félidőt láthattak a szurkolók, de a MOL Fehérvár mezőnyfölénye csak egy gólt eredményezett szünetig, Nego fejjel volt eredményes. A második félidőben a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik, a hajrában két 11-es gólt láthattunk, végül eggyel nyert a Vidi. A következő fordulóban jön a Ferencváros elleni rangadó.

  2020.10.25.
 4. Egy arany, két ezüst, két bronz és egy ötödik helyezés a junior-ifi ökölvívó bajnokságról

  A Fehérvár Küzdősport Egyesület Ökölvívó Szakosztályának hat versenyzője indult az összevont országos junior-ifi ökölvívó bajnokságon, Debrecenben. Junior korcsoportban Nagy Evelin (57 kg) arany,-, Balogh Bálint (66 kg) bronz,- Németh Zsolt (70 kg) 5., és Tóth Adrián (75 kg), ezüst,- míg ifiben Major Milán (64 kg) bronz,- és Zsoldos Virág (+81 kg) ezüstérmet szerzett.

  2020.10.24.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak