ÖsszetarTÓ futás az esélyegyenlőség jegyében

 A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sport- egyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése.
2015.06.04. 16:11 |
A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sportegyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése. A résztvevőket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte.
KÉPGALÉRIA az eseményről
 A székesfehérvári Arany EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, fejlesztésével és nevelésével foglalkozik, óvodától a szakiskoláig, azaz 3-tól 23 éves korig. Az intézményben a hagyományos értelemben vett oktatási feladat mellett fő célkitűzés a tanítványok integrációja az ép társadalomba. Ezt számos programmal támogatják, mely során a tanulók rendszeresen érintkeznek ép társaikkal, továbbá a világgal. Ezt a célt szolgálja a 2013-ban elindított „ÖsszetarTó” verseny is. A futás révén fel tudják hívni a társadalom figyelmét arra, hogy az összetartozás szellemében a fogyatékkal élők el- és befogadása nagyon fontos feladat. A csütörtöki programon résztvevő több száz diák a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a város közéleti szereplőivel, valamint híres sportolóival, a sérült gyermekek bevonásával együtt teljesítette a körülbelül négy kilométeres távot.
 Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok szerint a csütörtöki „ÖsszetarTó” versenynek az integrációban és a közösségépítésben is hatalmas szerepe van. „Nem véletlen, hogy ezt az eseményt a Nemzeti Összetartozás Napján rendezik meg. Mi, valamennyien összetartozunk: magyarok, székesfehérváriak, a fogyatékkal élők és az épek. Szeretnénk, ha egy nagy közösséget tudnánk alkotni, ezért nagyon jó alkalomnak tartom ezt a mai napot arra, hogy az összetartozásunkat bizonyítsuk. Köszönöm szépen a szervezőknek és a sportolóknak, hogy mindezt lehetővé tették számunkra!” – tette hozzá Östör Annamária.
 „Ez a nagyszerű esemény is azoknak a magyaroknak az egyesítését szimbolizálja, akiket erőszakkal szakítottak el egymástól 95 évvel ezelőtt. Nagyszerű időtöltést kívánok mindenkinek, köszönöm a sportolóknak, hogy jelenlétükkel e nemes tett mellé állnak, illetve a szervezők munkáját, akik már harmadszor rendezték meg ezt a programot.” – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
 A szervezők felkérését sokan elfogadták, támogatva a nemes célt: Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok mellett a Fehérvár AV19, illetve az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata, a Videoton FC focistái, a Fehérvár KC lánycsapata, az Alba Fehérvár kosarasai, a Fehérvár Enthroners amerikai focistái, valamint az Alba Volán öttusázói is képviseltették magukat. A résztvevők a Bregyó Sportcentrum és a Csónakázó-tó körül teljesítették a körülbelül négy kilométeres távot. A szervezők ötfős csapatok nevezését várták, a futás után minden résztvevő jutalomban részesült.

Sport

 1. Tartalékos összeállításban is biztosan verték a Tatabányát a Fehérvár SE sakkozói

  Az NB II-es sakk csapatbajnokság nyolcadik fordulójában a Fehérvár SE a Tatabánya csapatát fogadta, és tartalékosan is nagyarányú győzelmet aratott. Fehérvár SE - Turul SE 9–3. Győzött: Kiss Viktor, Csire Bence, Papagorasz Takisz, Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Fellegi Tibor, Fellegi Zoltán, Varga István, míg döntetlent ért el: Nádi Ferenc és a tartaléksorból a kezdőbe került, tizenkét éves Somos Gergő.

  2018.02.19.
 2. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 3. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 4. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak