ÖsszetarTÓ futás az esélyegyenlőség jegyében

 A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sport- egyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése.
2015.06.04. 16:11 |
A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sportegyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése. A résztvevőket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte.
KÉPGALÉRIA az eseményről
 A székesfehérvári Arany EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, fejlesztésével és nevelésével foglalkozik, óvodától a szakiskoláig, azaz 3-tól 23 éves korig. Az intézményben a hagyományos értelemben vett oktatási feladat mellett fő célkitűzés a tanítványok integrációja az ép társadalomba. Ezt számos programmal támogatják, mely során a tanulók rendszeresen érintkeznek ép társaikkal, továbbá a világgal. Ezt a célt szolgálja a 2013-ban elindított „ÖsszetarTó” verseny is. A futás révén fel tudják hívni a társadalom figyelmét arra, hogy az összetartozás szellemében a fogyatékkal élők el- és befogadása nagyon fontos feladat. A csütörtöki programon résztvevő több száz diák a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a város közéleti szereplőivel, valamint híres sportolóival, a sérült gyermekek bevonásával együtt teljesítette a körülbelül négy kilométeres távot.
 Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok szerint a csütörtöki „ÖsszetarTó” versenynek az integrációban és a közösségépítésben is hatalmas szerepe van. „Nem véletlen, hogy ezt az eseményt a Nemzeti Összetartozás Napján rendezik meg. Mi, valamennyien összetartozunk: magyarok, székesfehérváriak, a fogyatékkal élők és az épek. Szeretnénk, ha egy nagy közösséget tudnánk alkotni, ezért nagyon jó alkalomnak tartom ezt a mai napot arra, hogy az összetartozásunkat bizonyítsuk. Köszönöm szépen a szervezőknek és a sportolóknak, hogy mindezt lehetővé tették számunkra!” – tette hozzá Östör Annamária.
 „Ez a nagyszerű esemény is azoknak a magyaroknak az egyesítését szimbolizálja, akiket erőszakkal szakítottak el egymástól 95 évvel ezelőtt. Nagyszerű időtöltést kívánok mindenkinek, köszönöm a sportolóknak, hogy jelenlétükkel e nemes tett mellé állnak, illetve a szervezők munkáját, akik már harmadszor rendezték meg ezt a programot.” – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
 A szervezők felkérését sokan elfogadták, támogatva a nemes célt: Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok mellett a Fehérvár AV19, illetve az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata, a Videoton FC focistái, a Fehérvár KC lánycsapata, az Alba Fehérvár kosarasai, a Fehérvár Enthroners amerikai focistái, valamint az Alba Volán öttusázói is képviseltették magukat. A résztvevők a Bregyó Sportcentrum és a Csónakázó-tó körül teljesítették a körülbelül négy kilométeres távot. A szervezők ötfős csapatok nevezését várták, a futás után minden résztvevő jutalomban részesült.

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak