ÖsszetarTÓ futás az esélyegyenlőség jegyében

 A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sport- egyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése.
2015.06.04. 16:11 |
A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sportegyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése. A résztvevőket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte.
KÉPGALÉRIA az eseményről
 A székesfehérvári Arany EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, fejlesztésével és nevelésével foglalkozik, óvodától a szakiskoláig, azaz 3-tól 23 éves korig. Az intézményben a hagyományos értelemben vett oktatási feladat mellett fő célkitűzés a tanítványok integrációja az ép társadalomba. Ezt számos programmal támogatják, mely során a tanulók rendszeresen érintkeznek ép társaikkal, továbbá a világgal. Ezt a célt szolgálja a 2013-ban elindított „ÖsszetarTó” verseny is. A futás révén fel tudják hívni a társadalom figyelmét arra, hogy az összetartozás szellemében a fogyatékkal élők el- és befogadása nagyon fontos feladat. A csütörtöki programon résztvevő több száz diák a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a város közéleti szereplőivel, valamint híres sportolóival, a sérült gyermekek bevonásával együtt teljesítette a körülbelül négy kilométeres távot.
 Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok szerint a csütörtöki „ÖsszetarTó” versenynek az integrációban és a közösségépítésben is hatalmas szerepe van. „Nem véletlen, hogy ezt az eseményt a Nemzeti Összetartozás Napján rendezik meg. Mi, valamennyien összetartozunk: magyarok, székesfehérváriak, a fogyatékkal élők és az épek. Szeretnénk, ha egy nagy közösséget tudnánk alkotni, ezért nagyon jó alkalomnak tartom ezt a mai napot arra, hogy az összetartozásunkat bizonyítsuk. Köszönöm szépen a szervezőknek és a sportolóknak, hogy mindezt lehetővé tették számunkra!” – tette hozzá Östör Annamária.
 „Ez a nagyszerű esemény is azoknak a magyaroknak az egyesítését szimbolizálja, akiket erőszakkal szakítottak el egymástól 95 évvel ezelőtt. Nagyszerű időtöltést kívánok mindenkinek, köszönöm a sportolóknak, hogy jelenlétükkel e nemes tett mellé állnak, illetve a szervezők munkáját, akik már harmadszor rendezték meg ezt a programot.” – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
 A szervezők felkérését sokan elfogadták, támogatva a nemes célt: Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok mellett a Fehérvár AV19, illetve az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata, a Videoton FC focistái, a Fehérvár KC lánycsapata, az Alba Fehérvár kosarasai, a Fehérvár Enthroners amerikai focistái, valamint az Alba Volán öttusázói is képviseltették magukat. A résztvevők a Bregyó Sportcentrum és a Csónakázó-tó körül teljesítették a körülbelül négy kilométeres távot. A szervezők ötfős csapatok nevezését várták, a futás után minden résztvevő jutalomban részesült.

Sport

 1. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.
 2. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 3. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 4. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak