ÖsszetarTÓ futás az esélyegyenlőség jegyében

 A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sport- egyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése.
2015.06.04. 16:11 |
A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sportegyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése. A résztvevőket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte.
KÉPGALÉRIA az eseményről
 A székesfehérvári Arany EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, fejlesztésével és nevelésével foglalkozik, óvodától a szakiskoláig, azaz 3-tól 23 éves korig. Az intézményben a hagyományos értelemben vett oktatási feladat mellett fő célkitűzés a tanítványok integrációja az ép társadalomba. Ezt számos programmal támogatják, mely során a tanulók rendszeresen érintkeznek ép társaikkal, továbbá a világgal. Ezt a célt szolgálja a 2013-ban elindított „ÖsszetarTó” verseny is. A futás révén fel tudják hívni a társadalom figyelmét arra, hogy az összetartozás szellemében a fogyatékkal élők el- és befogadása nagyon fontos feladat. A csütörtöki programon résztvevő több száz diák a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a város közéleti szereplőivel, valamint híres sportolóival, a sérült gyermekek bevonásával együtt teljesítette a körülbelül négy kilométeres távot.
 Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok szerint a csütörtöki „ÖsszetarTó” versenynek az integrációban és a közösségépítésben is hatalmas szerepe van. „Nem véletlen, hogy ezt az eseményt a Nemzeti Összetartozás Napján rendezik meg. Mi, valamennyien összetartozunk: magyarok, székesfehérváriak, a fogyatékkal élők és az épek. Szeretnénk, ha egy nagy közösséget tudnánk alkotni, ezért nagyon jó alkalomnak tartom ezt a mai napot arra, hogy az összetartozásunkat bizonyítsuk. Köszönöm szépen a szervezőknek és a sportolóknak, hogy mindezt lehetővé tették számunkra!” – tette hozzá Östör Annamária.
 „Ez a nagyszerű esemény is azoknak a magyaroknak az egyesítését szimbolizálja, akiket erőszakkal szakítottak el egymástól 95 évvel ezelőtt. Nagyszerű időtöltést kívánok mindenkinek, köszönöm a sportolóknak, hogy jelenlétükkel e nemes tett mellé állnak, illetve a szervezők munkáját, akik már harmadszor rendezték meg ezt a programot.” – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
 A szervezők felkérését sokan elfogadták, támogatva a nemes célt: Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok mellett a Fehérvár AV19, illetve az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata, a Videoton FC focistái, a Fehérvár KC lánycsapata, az Alba Fehérvár kosarasai, a Fehérvár Enthroners amerikai focistái, valamint az Alba Volán öttusázói is képviseltették magukat. A résztvevők a Bregyó Sportcentrum és a Csónakázó-tó körül teljesítették a körülbelül négy kilométeres távot. A szervezők ötfős csapatok nevezését várták, a futás után minden résztvevő jutalomban részesült.

Sport

 1. November 21-én stadionavató és nyitómérkőzés lesz a Sóstói Stadionban

  Hétfőn aláírásra került az a két megállapodás – egy állandó bérletről szóló szerződés és egy eseti használatról szóló keretszerződés –, amelyek értelmében a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport-, és irodai célú részeit Székesfehérvár Önkormányzatától. A létrejött együttműködés a város számára is előnyös, hiszen a klub az üzemeltetési költségek jelentős részét bérleti díj formájában fizeti meg. November 21-én 17.15 órától az avató, 19 órától pedig a nyitómérkőzés lesz a stadionban.

  2018.11.12.
 2. Veretlenül menetel a MÁV Előre női röplabda csapata

  Újabb bajnoki győzelmet ért el a MÁV Előre SC a női röplabda NB II Nyugati csoportjában. Sziládi Viktóriáék a Balatonfüredet verték. Az NB I-es férfi csapat a Pénzügyőrnél vendégeskedett hétvégén, játszmát nyert, de kikapott.

  2018.11.12.
 3. Családi nap az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián

  Második alkalommal várta utánpótlás játékosait és szüleiket az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a Fehérvár AV19 All Star Napra, ahol a jeges és jégen kívüli izgalmas ügyességi feladatok mellett ismeretterjesztő, érdekes előadásokkal és All Star-gálamérkőzéssel is készültek a résztvevőknek. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok felszereléseket is gyűjtöttek a Csíkszentimrei Sasok számára, melyeket decemberben adnak majd át a székelyföldi egyesületnek.

  2018.11.11.
 4. Mezőkövesden nem ment a Vidinek, ismét visszaütött a fáradtság

  Nincs megállás, három nappal az EL-ben szerzett győzelem után újra bajnokit játszott a MOL Vidi, ezúttal Mezőkövesden. Nem voltak frissek a több alapembert pihentető fehérváriak, az első félidőben nem született gól. A másodikban pedig a hazaiak találtak be egy kontrából, így elszenvedte harmadik vereségét a bajnokságban a Vidi.

  2018.11.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak