ÖsszetarTÓ futás az esélyegyenlőség jegyében

 A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sport- egyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése.
2015.06.04. 16:11 |
A Bregyó Sportcentrumba és a Vidámparki-tóhoz várták a diákokat és a sportegyesületek tagjait az „ÖsszetarTÓ” futóversenyre, amelyet két esztendeje indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A verseny célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése. A résztvevőket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte.
KÉPGALÉRIA az eseményről
 A székesfehérvári Arany EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, fejlesztésével és nevelésével foglalkozik, óvodától a szakiskoláig, azaz 3-tól 23 éves korig. Az intézményben a hagyományos értelemben vett oktatási feladat mellett fő célkitűzés a tanítványok integrációja az ép társadalomba. Ezt számos programmal támogatják, mely során a tanulók rendszeresen érintkeznek ép társaikkal, továbbá a világgal. Ezt a célt szolgálja a 2013-ban elindított „ÖsszetarTó” verseny is. A futás révén fel tudják hívni a társadalom figyelmét arra, hogy az összetartozás szellemében a fogyatékkal élők el- és befogadása nagyon fontos feladat. A csütörtöki programon résztvevő több száz diák a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a város közéleti szereplőivel, valamint híres sportolóival, a sérült gyermekek bevonásával együtt teljesítette a körülbelül négy kilométeres távot.
 Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok szerint a csütörtöki „ÖsszetarTó” versenynek az integrációban és a közösségépítésben is hatalmas szerepe van. „Nem véletlen, hogy ezt az eseményt a Nemzeti Összetartozás Napján rendezik meg. Mi, valamennyien összetartozunk: magyarok, székesfehérváriak, a fogyatékkal élők és az épek. Szeretnénk, ha egy nagy közösséget tudnánk alkotni, ezért nagyon jó alkalomnak tartom ezt a mai napot arra, hogy az összetartozásunkat bizonyítsuk. Köszönöm szépen a szervezőknek és a sportolóknak, hogy mindezt lehetővé tették számunkra!” – tette hozzá Östör Annamária.
 „Ez a nagyszerű esemény is azoknak a magyaroknak az egyesítését szimbolizálja, akiket erőszakkal szakítottak el egymástól 95 évvel ezelőtt. Nagyszerű időtöltést kívánok mindenkinek, köszönöm a sportolóknak, hogy jelenlétükkel e nemes tett mellé állnak, illetve a szervezők munkáját, akik már harmadszor rendezték meg ezt a programot.” – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
 A szervezők felkérését sokan elfogadták, támogatva a nemes célt: Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok mellett a Fehérvár AV19, illetve az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata, a Videoton FC focistái, a Fehérvár KC lánycsapata, az Alba Fehérvár kosarasai, a Fehérvár Enthroners amerikai focistái, valamint az Alba Volán öttusázói is képviseltették magukat. A résztvevők a Bregyó Sportcentrum és a Csónakázó-tó körül teljesítették a körülbelül négy kilométeres távot. A szervezők ötfős csapatok nevezését várták, a futás után minden résztvevő jutalomban részesült.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak