Összefogással valósult meg Fehérváron a mentők kocsifertőtlenítő-állomása

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával készült el a Mentőállomás mellett az a mentesítő zóna, ahol a mentőautók fertőtlenítése történik. A megvalósításhoz a Videoton RBD szurkolói csoportja is hozzájárult, akik különleges, címeres maszkok gyártásából és eladásából származó bevétellel segítettek.
2020.05.22. 14:51 |

Bízunk abban, hogy országosan is sikerült mintát adni ezzel a fejlesztéssel – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A város 18.3 millió forintnyi támogatást adott a megvalósításhoz és amennyiben a későbbiekben utólagosan finanszírozná a beruházást az állam akkor azt a pénzt a mentőállomásra lehet majd fordítani – emelte ki. Nagyon szép példája ez az együttműködésnek, hiszen az RBD jelezte a városnak, hogy szeretnének tovább segíteni és az adományszámlán keresztül.

Az RBD mindig próbál segíteni Székesfehérvárnak. Most azzal, hogy csináltattunk jó pár Videoton és Székesfehérvár címerével ellátott maszkot, aminek az eladásából befolyt félmillió forintot utaltuk át adományként – mondta Rotter Balázs az RBD képviseletében.

Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója elmondta, hogy amikor egy koronavírus gyanús, vagy igazolt beteget a mentő beszállít a kórházba, akkor ezután a teljes mentőautót ki kell fertőtleníteni, a bajtársaknak a védőfelszerelés cserélni kell és pótolni. Három konténerből és egy járműfolyosóból álló rendszer valósult meg, ami tökéletesen alkalmas erre a feladatra. A fehérvári mentesítő zóna egyedülálló az országban, ami a város hozzájárulásával valósulhatott meg. Az együttműködés nagyon szép példája, hogyan lehet összefogni. A székesfehérvári mentőállomás nevében Reszegi Imre vezető mentőtiszt fejezte ki köszönetét.

Közélet

 1. Közel 200 millió forintból újult meg az Alba Regia Műszaki Kar internetes hálózata és számítógépparkja

  Befejeződött az az uniós projekt, amelynek köszönhetően közel 200 millió forintból megújult az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának internetes hálózata és számítógépparkja. A fejlesztés eredményeként jelentősen javult a felsőoktatási intézmény szolgáltatásainak minősége.

  2020.09.25.
 2. Közgyűlés - kezdődik a volt mozi felújítása, érkezik még 8 új busz és 14 km kerékpárút épül

  A héten átadott 10 és a hamarosan érkező 5 új autóbusz mellé további 8 érkezik - többek között erről is döntött a pénteki közgyűlés. Kiválasztották a képviselők a kivitelezőt és hosszú várakozás után teljes kormányzati finanszírozássa kezdődik a volt Köztársaság Mozi teljes felújítása, melyből a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja lesz. Arról is döntés született, hogy további 14 kilométernyi kerékpárút épül Székesfehérváron.

  2020.09.25.
 3. Az igazi szeretet a titka - 95. születésnapján köszöntötték Málits György Ferencnét

  Éppen csütörtökön töltötte be a 95. életévét a székesfehérvári Málits György Ferencné Gabrovits Terézia. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Östör Annamária önkormányzati képviselő köszöntötte fel őt öreghegyi otthonában a város ajándékával és a miniszterelnöki emléklappal.

  2020.09.24.
 4. Magyarok Nagyasszonya - püspöki misével ünneplik az Öreghegyi templom búcsúját

  Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátronája ünnepén, október 8-án, csütörtökön az öreghegyi templom búcsúnapján Spányi Antal, megyés püspök celebrál szentmisét a város papságával 18 órakor az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban.

  2020.09.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4