Összefogásra hívják a fehérváriakat - készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás

Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelybe tízmillió forintot ajánl fel a Denso. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A Hungrana a fertőtlenítéshez szükséges anyagot ajánlott fel.
2020.03.16. 14:27 |

A kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést támogassák.

Még múlt héten hívta egyeztetésre a székesfehérvári nagyfoglalkoztatókat dr. Cser-Palkovics András. A polgármester a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésről egyeztetett a cégekkel, és ennek kapcsán a Denso kezdeményezte egy készenléti alap létrehozását a városban. Ezt a rendkívüli helyzet előálltakor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, az egészségügyi alapellátás, vagy a védekezésben résztvevők használhatják fel a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységükhöz.

Denso Gyártó Magyarország Kft. képviseletében Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette, hogy első felajánlóként a vállalat tízmillió forintos felajánlást utal át a készenléti alapba. A támogatók sorába már egy újabb fehérvári cég is belépett, a Videoton Holding Zrt. is tízmillió forintot adományoz. A Denso Gyártó Magyarország közel ötezer embert foglalkoztat Székesfehérváron. A vállalat igazgatója is felhívta arra a figyelmet, hogy az emberek szabálybetartása a legfontosabb! Ha nem tartjuk be azokat az intézkedéseket, amit kormányzat meghozott végeláthatatlan harc lesz. 

Összefogásból jelesre vizsgázik Székesfehérvár

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a közösség nevében megköszönte a felajánlásokat, és hozzátette: az önkormányzat által létrehozott adományszámlán lehetőség van bárkinek adományoznia a kórház számára.

Az adományszámla száma: 12023008-00153647-06700001 

Azt kérik, hogy a közlemény rovatban minden esetben kerüljön feltüntetésre a cél, ezúttal a KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS. 

A kialakult helyzetben minden felajánlás fontos, és szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy van is erre szándék a cégek és magánszemélyek részéről. A hétfői nap folyamán például egy nagyobb mennyiségű eszközfelajánlás érkezett a Hungrana Kft. részéről, akik kézfertőtlenítő szert adományoznak, amely a fehérvári háziorvosok és egészségügyi intézmények számára jelent nagy segítséget majd a mindennapi működés során. Cser-Palkovics András külön megköszönte valamennyi politikai pártnak, hogy közösen tudunk a leghatékonyabban fellépni.

Közélet

 1. A házi gyermekorvosok rendelési ideje is módosult

  A kialakult járványhelyzetben változott a székesfehérvári gyermekorvosi rendelések betegfogadási ideje és rendje is. Az Operatív Törzs ajánlása alapján az Önkormányzat továbbra is azt kéri, hogy először telefonon konzultáljanak orvosukkal és csak a legszükségesebb esetben keressék fel őket személyesen. A házi gyermekorvosok legfrissebb rendelési ideje megtalálható honlapunkon is.

  2020.04.06.
 2. Virágos Székesfehérvár – május elején értesítenek mindenkit a virágok átvételéről

  Sokan érdeklődnek, hogy a Virágos Székesfehérvár pályázaton tavaly ősszel elnyert virágcsomagokhoz, hogyan juthatnak majd hozzá. A virágok még az üvegházakban nevelkednek, a kiosztás módjáról pedig az aktuális járványügyi helyzet függvényében döntenek. Május elején minden pályázót a megadott e-mail címen értesít a Városgondnokság.

  2020.04.06.
 3. Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja, a nagyhét első napja

  Virágvasárnappal kezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Ezen a napon Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg az egyház.

  2020.04.05.
 4. Minden nap lesz szentmise-közvetítés a Nagyhéten

  Az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalán a Nagyhét minden napján követhetik a hívek Tornyai Gábor plébános által bemutatott szentmiséket, valamint a nagyheti szertartásokat.

  2020.04.04.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin