Összefogásra hívják a fehérváriakat - készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás

Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelybe tízmillió forintot ajánl fel a Denso. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A Hungrana a fertőtlenítéshez szükséges anyagot ajánlott fel.
2020.03.16. 14:27 |

A kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést támogassák.

Még múlt héten hívta egyeztetésre a székesfehérvári nagyfoglalkoztatókat dr. Cser-Palkovics András. A polgármester a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésről egyeztetett a cégekkel, és ennek kapcsán a Denso kezdeményezte egy készenléti alap létrehozását a városban. Ezt a rendkívüli helyzet előálltakor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, az egészségügyi alapellátás, vagy a védekezésben résztvevők használhatják fel a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységükhöz.

Denso Gyártó Magyarország Kft. képviseletében Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette, hogy első felajánlóként a vállalat tízmillió forintos felajánlást utal át a készenléti alapba. A támogatók sorába már egy újabb fehérvári cég is belépett, a Videoton Holding Zrt. is tízmillió forintot adományoz. A Denso Gyártó Magyarország közel ötezer embert foglalkoztat Székesfehérváron. A vállalat igazgatója is felhívta arra a figyelmet, hogy az emberek szabálybetartása a legfontosabb! Ha nem tartjuk be azokat az intézkedéseket, amit kormányzat meghozott végeláthatatlan harc lesz. 

Összefogásból jelesre vizsgázik Székesfehérvár

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a közösség nevében megköszönte a felajánlásokat, és hozzátette: az önkormányzat által létrehozott adományszámlán lehetőség van bárkinek adományoznia a kórház számára.

Az adományszámla száma: 12023008-00153647-06700001 

Azt kérik, hogy a közlemény rovatban minden esetben kerüljön feltüntetésre a cél, ezúttal a KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS. 

A kialakult helyzetben minden felajánlás fontos, és szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy van is erre szándék a cégek és magánszemélyek részéről. A hétfői nap folyamán például egy nagyobb mennyiségű eszközfelajánlás érkezett a Hungrana Kft. részéről, akik kézfertőtlenítő szert adományoznak, amely a fehérvári háziorvosok és egészségügyi intézmények számára jelent nagy segítséget majd a mindennapi működés során. Cser-Palkovics András külön megköszönte valamennyi politikai pártnak, hogy közösen tudunk a leghatékonyabban fellépni.

Közélet

 1. A hívek idén televízión keresztül követhetik Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjét

  Augusztus 14-én, az országfelajánlás napján tartják az egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. Az esemény 18 órakor szentmisével kezdődik a Szent Imre templomban a Magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéinek jelenlétében. A járványügyi korlátozó intézkedéseket figyelembe véve és az előírásokat betartva a székváros fogadalmi szentmiséjét és az azt követő körmenetet idén csak zárt körben tudják megtartani.

  2020.08.08.
 2. Hazaszeretet és kötelességtudat - a repülős emlékműnél tisztelegtek a veteránok

  Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Székesfehérvári Repülős és Ejtőernyős Emlékműnél pénteken a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete szervezte. A hagyományokat ápoló veteránok ezzel a rendezvénnyel őrzik emlékét a második világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatnak, amely 1951-től 1954-ig Székesfehérváron vált ismertté.

  2020.08.07.
 3. Az Alba Innovár is felkerült az Edison100 listára - augusztus 25 lehet szavazni

  Az Edisonplatform Gondolkodó Körének szakmai döntése alapján az Alba Innovár is felkerült a 2020-as Edison100 listára. Idén szülők is jelölték a gyerekeket fejlesztőket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, amelyekre augusztus 25-ig lehet szavazni.

  2020.08.06.
 4. Az Óbudai, a Corvinus és a Kodolányi is több szakra várja a jelentkezőket augusztus 9-ig

  Pótfelvételi lehetőségeket kínál a 2020/2021-es tanévre a BCE Székesfehérvári Campusa, az ÓE Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Egyetem. Idén először az alapképzések esetében államilag finanszírozott helyekre is pályázhatnak a hallgatójelöltek.

  2020.08.05.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30