Országosan csökken, Székesfehérváron stagnál a koronavírus koncentráció a szennyvízben

Országos szinten jelentős csökkenés figyelhető meg a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja kapcsán – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A 16. hét adataiból kiderült, hogy Székesfehérváron még mindig mérsékelt szintet mértek, stagnáló tendencia mellett.
2021.04.27. 10:04 |

Az NNK 16. héti mérései alapján országosan tovább csökkent a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció: „Jelentős mértékű csökkenés figyelhető meg a szennyvíz koronavírus örökítőanyag koncentrációjában a 16. hét adatai alapján. Területi eltérések továbbra is tapasztalhatók, emelkedés azonban már csak Debrecenben, Kaposváron és Egerben figyelhető meg. Azonban a kedvező tendencia ellenére fontos az elővigyázatosság és a hatályos járványügyi szabályok pontos betartása egy újabb fertőzéshullám megelőzése érdekében.”

Székesfehérváron – Szolnokhoz, Kecskeméthez, Békéscsabához, Szekszárdhoz, Pécshez, Zalaegerszeghez, Győrhöz és Tatabányához, valamint Budapest központjához hasonlóan – a tendencia stagnál, az adatok mérsékelt szintet mutatnak. Jelentős csökkenés volt megfigyelhető Észak-Budapesten, valamint Budapest agglomerációjában is.

A központ továbbra is figyelmeztet a járványügyi szabályok betartásának fontosságára: a legalább 1,5 méteres távolság megtartására, a maszkviselésre, a gyakori és alapos kézmosásra, valamint hogy akinek tünetei vannak, maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát. Kérik továbbá, hogy aki teheti, éljen a védőoltás lehetőségével.

Közélet

 1. Néma koszorúzással tisztelegtek a II. világháború hősei előtt

  A 62 millió ember életét követelő második világháború európai befejezésének tiszteletére tartott közös, néma koszorúzásokat Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat pénteken.

  2021.05.07.
 2. Összegzik a javaslatokat és véglegesítik a menetrendtervezetet

  Sokan áttanulmányozták az új székesfehérvári autóbuszmenetrend-tervezetet, és számos vélemény érkezett be április végéig. A szakemberek részletes leírással és egy útvonaltervező programmal mutatták be a tervezett új hálózatot. Ezekben a hetekben a lakossági javaslatokat dolgozzák fel, valamint véglegesítik a menetrendeket. Ezúton is köszöni az önkormányzat, hogy ennyien megnézték és véleményezték a helyi közösségi közlekedés megújítására készült terveket!

  2021.05.07.
 3. Válj Te is Álomvarázslóvá! - beteg gyermekekért fogtak össze

  „Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát!” elnevezésű programjába várja az újdonsült Álomvarázslók jelentkezését a Ments Életet Közhasznú Alapítvány. Az alapítvány működése során az önkéntesekkel összefogva már több száz súlyosan beteg kisgyermek legféltetteb vágyát valósította meg. Most Dani, Árpi és Andris álmodott nagyot.

  2021.05.07.
 4. Támogassa a helyi civileket - május 20-ig rendelkezhetünk az szja 1+1 százalékáról

  Idén is lehetőség van arra, hogy mindenki rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-ról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti. A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a helyi szervezetek támogatására hívja fel a fehérváriak figyelmét.

  2021.05.07.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár