A szegények javára gyűjtenek a katolikus templomokban november 22-én

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan minden évben országos gyűjtést rendeznek a szegények javára a katolikus templomokban. A templomi gyűjtést az egyházi karitatív munka céljaira használják fel. Ezen a napon Árpád-házi Szent Erzsébetnek, a Katolikus Karitász védőszentjének oltalmába ajánlják a karitatív szolgálat minden önkéntes segítőjét és jó szándékú támogatóját. Az idei gyűjtést november 22-én tartják.
2020.11.15. 11:32 |

A gyűjtés teljes eredményéből 40% marad az egyházközségekben, amelyből a plébániai karitász csoportok tevékenységét támogatják. 33%-ot kap az egyházmegyei karitász szervezet.

A fennmaradó részt az egyházmegyék központi célokra fizetik be: a teljes összeg 19%-át a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat és 8%-át a Katolikus Karitász országos központja kapja. Országszerte 670 plébánián mûködik a Katolikus Karitásznak helyi csoportja, 8000 önkéntessel.

A plébániai karitász csoportok rendszeres és alkalmi segélyakcióit egészíti ki az a 19 szociális és egészségügyi intézmény, amely az országos karitász hálózathoz tartozik. Itt, illetve a Szeretetszolgálat 10 otthonában olyan ellátást kapnak a rászorulók, amelyet csak intézményes keretek között lehet megszervezni (pl. idősek otthona, szenvedélybetegek ellátása, otthoni szakápolás stb.)

Közélet

 1. December 15-ig folytatódik az adománygyűjtés a FEMA Állatmentő Egyesület javára

  Meghosszabbították december 15-ig az adománygyűjtést a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület javára a Szent István Király Múzeum Múzeumi Mancsok csapata szervezésében. A múzeum Megyeház utcai és Országzászló téri épületénél kihelyezett gyűjtőládába, valamint az Ősz utca 7. szám alatti kulcsmásolóba vihetik az állatbarátok a támogatásokat.

  2020.12.01.
 2. Karácsonyi licit a Heti Betevő közösségi oldalán

  A Fehérvári Heti Betevő közösségi oldalán művészeti alkotások, könyvek megvásárlásával támogathatjuk a rászorulók ételosztását. A Karácsonyi licit december 21-ig működik: érdemes folyamatosan figyelni az oldalt, hiszen folyamatosan bővül a felajánlott ajándékok listája.

  2020.12.01.
 3. Másfél tonnányi élelmiszeradományt gyűjtöttek nehéz sorsú gyerekeknek

  Jótékonykodó fehérváriaknak köszönhetően az elmúlt hétvégén, több 1,5 tonna tartós élelmiszer adományt gyűjtött a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 23 Önkéntese a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésének keretein belül Székesfehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco jótékony vásárlói adományaiból.

  2020.12.01.
 4. Hasábokra fűrészelve mintegy 60 támogatottnak szállított ki szociális tűzifát Városgondnokság

  Idén már tizedik éve tűzifával segíti a fehérvári rászorulókat Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. A Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján decemberben mintegy hatvan szociálisan rászoruló családot támogattak a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket felfűrészelte hasábokra és így szállítottak ki azonos mennyiséget a rászorulóknak.

  2020.12.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20