Országos elismerést kapott Vajgerné Bőhm Erika tanítónő

Országos kitüntetést, Németh László-díjat kapott a Vajgerné Bőhm Erika tanítónő, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Gaja Környezetvédő Egyesület titkára. Az EMMI oktatásért felelős államtitkára az egyesületnek a környezettudatosságra nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája terén végzett munkájáért mondott köszönetet.
2018.06.11. 09:15 |

A Pesti Vigadóban rendezett június 1-jei pedagógusnapi ünnepségen dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár kitüntetéseket adtak át. Az eseményen egy székesfehérvári pedagógust is elismertek: Vajgerné Bőhm Erika tanító, szociálpedagógus, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Gaja Környezetvédő Egyesület titkára a gyermekek harmonikus személyiségformálásában végzett kiemelkedő munkájáért a Németh László-díjat vehette át.

A díjátadást megelőzően dr. Palkovics László, az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkára köszönetét fejezte ki a Gaja Környezetvédő Egyesületnek a régióban végzett Ökoiskola és Zöld Óvoda Hálózat kiépítése a köznevelésben, a környezettudatosságra nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája terén végzett munkájáért.

Közélet

 1. Vasárnapi programok a Királyi Napokon

  Az Öreghegyi Mulatsággal, Szabó Balázs és Bandája koncertjével és a Koronázási Szertartásjátékkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata augusztus 19-én, vasárnap.

  2018.08.19.
 2. A börgöndi horgászparadicsomban fogadták a testvérvárosok delegációit

  Székesfehérvár hat testvérvárosából érkezett delegáció az idei Királyi Napokra. Szombaton a börgöndi Sándor horgászparadicsomban a város polgármestere Cser-Palkovics András, Róth Péter alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi  önkormányzati képviselő fogadta a testvérvárosainkból érkezett vendégeket.

  2018.08.18.
 3. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil domborművét

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját - Pintér Balázs alkotását - szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.
 4. Ribi Péter vette át az idei Szent István Emlékérmet és Díjat

  Tizenötödik alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat, az idei díjazott Ribi Péter, a Fehérvár Travel Kft. ügyvezetője volt. A magánszemélyek által, 2004-ben alapított díjat minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége szolgált iránymutatásul.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek