Országos elismerést kapott Vajgerné Bőhm Erika tanítónő

Országos kitüntetést, Németh László-díjat kapott a Vajgerné Bőhm Erika tanítónő, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Gaja Környezetvédő Egyesület titkára. Az EMMI oktatásért felelős államtitkára az egyesületnek a környezettudatosságra nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája terén végzett munkájáért mondott köszönetet.
2018.06.11. 09:15 |

A Pesti Vigadóban rendezett június 1-jei pedagógusnapi ünnepségen dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár kitüntetéseket adtak át. Az eseményen egy székesfehérvári pedagógust is elismertek: Vajgerné Bőhm Erika tanító, szociálpedagógus, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Gaja Környezetvédő Egyesület titkára a gyermekek harmonikus személyiségformálásában végzett kiemelkedő munkájáért a Németh László-díjat vehette át.

A díjátadást megelőzően dr. Palkovics László, az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkára köszönetét fejezte ki a Gaja Környezetvédő Egyesületnek a régióban végzett Ökoiskola és Zöld Óvoda Hálózat kiépítése a köznevelésben, a környezettudatosságra nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája terén végzett munkájáért.

Közélet

 1. A kormány, az egyházmegye és a település összefogásával újítják fel a váli templomot

  Sajtótájékoztató keretében írták alá kedden, Székesfehérváron, a Püspöki Palotában a váli templom felújításának kivitelezési szerződését. A megállapodást Spányi Antal megyés püspök, valamint a kivitelező cég képviselője írta alá, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Bechtold Tamás, Vál polgármestere jelenlétében. A beruházás értéke mintegy 600 millió forint, a kivitelezés időkerete 12 hónap.

  2019.01.22.
 2. Fórumra hívják a társasházak képviselőit január 31-én a Gazdaság Házába

  Társasházak képviselőinek szerveznek fórumot a Gazdaság Házában jövő csütörtökön. A meghívott szervezetek, intézmények szakértőivel és az Önkormányzat képviselőivel a polgárőrséggel való együttműködésről, katasztrófavédelmi tapasztalatokról, valamint az informatika és a biztosítások lehetőségeiről tárgyalhatnak a résztvevők.

  2019.01.22.
 3. Harmadszor lett minősített közművelődési intézmény a Fejér Megyei Művelődési Központ

  Harmadszor nyerte el a Minősített Közművelődési Intézmény címet a Fejér Megyei Művelődési Központ. Az elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, a Hagyományok Házában rendezett ünnepségen veheti át Juhász Zsófia megbízott igazgató Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól.

  2019.01.22.
 4. Újabb fejlesztések hat Fejér megyei településen több mint 640 millió forintból

  A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Fejér megye számára rendelkezésre álló, a Fejér Megyei Önkormányzat közreműködésével kezelt források mintegy 99 százalékáról már döntés született. Ez nagyságrendileg 35 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít Fejér megye települései számára.

  2019.01.21.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek