Országos elismerést kapott Vajgerné Bőhm Erika tanítónő

Országos kitüntetést, Németh László-díjat kapott a Vajgerné Bőhm Erika tanítónő, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Gaja Környezetvédő Egyesület titkára. Az EMMI oktatásért felelős államtitkára az egyesületnek a környezettudatosságra nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája terén végzett munkájáért mondott köszönetet.
2018.06.11. 09:15 |

A Pesti Vigadóban rendezett június 1-jei pedagógusnapi ünnepségen dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár kitüntetéseket adtak át. Az eseményen egy székesfehérvári pedagógust is elismertek: Vajgerné Bőhm Erika tanító, szociálpedagógus, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Gaja Környezetvédő Egyesület titkára a gyermekek harmonikus személyiségformálásában végzett kiemelkedő munkájáért a Németh László-díjat vehette át.

A díjátadást megelőzően dr. Palkovics László, az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkára köszönetét fejezte ki a Gaja Környezetvédő Egyesületnek a régióban végzett Ökoiskola és Zöld Óvoda Hálózat kiépítése a köznevelésben, a környezettudatosságra nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája terén végzett munkájáért.

Közélet

 1. Kiállítás és megemlékezés Gyóni Géza születésének 134., halálának 101. évfordulóján

  Június 25-én, hétfőn, - Gyóni Géza születésének 134., halálának 101. évfordulóján - 16.30 órára a Krajczáros Alapítvány és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház szeretettel vár minden érdeklődőt az „Ecsettel a békéért” című kiállítás megnyitójára és az azt követő Gyóni Géza megemlékezésre.

  2018.06.22.
 2. Újra akcióban az öreghegyi ministránsok - takarítottak, gazoltak, metszettek

  Áprilisban az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-templom ministránscsoportjának önkéntes munkája nyomán szépült meg a Zobori úti kereszt környéke. Ahogy a nyári szünet kitört, az öreghegyi ministránsok újra akcióba lendültek; kedden a Fiskális úton és a Máriavölgyi szobornál gazoltak, metszettek a fiatalok, szerdán a Zsolnai úton tevékenykedtek, míg csütörtökön a Seregélyesi út - Szabadkai út találkozásánál található keresztet tisztították meg.

  2018.06.22.
 3. Százötven szakmai végzettséget szerzett tanuló kapott oklevelet a Bugátban

  Mintegy százötven szakmai végzettséget szerzett tanulótól búcsúztak csütörtökön a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében, akiket oklevélátadó ünnepségen köszöntöttek tanárok, diáktársak, családtagok és barátok.

  2018.06.21.
 4. Szombaton búcsúztatják Kozma Ágnest a Béla úti temetőben

  Kozma Ágnes Penna Regia díjas újságírót búcsúztatják június 23-án szombaton a Béla úti köztemető ravatalozójában. Temetéséről hozzátartozói későbbi időpontban, szülővárosában, Marosvásárhelyen gondoskodnak. Az emlékezőket arra kérik, hogy legfeljebb egy szál virággal adózzanak emléke előtt.

  2018.06.21.

Múzeumok éjszakája

Királyi Napok

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek