Örökös Zöld Óvoda címet nyert a Gyöngyvirág Óvoda

Az intézmény munkatársai és óvodásai tíz évnyi környezetvédelmi munka után kapták meg az elismerést a Földművelésügyi Minisztériumtól. Sokat járnak kirándulni, az udvaron virágokat ültetnek és kertet rovar szálloda, fűszerkert és egy eperes is díszíti. Az Örökös Zöld Óvoda címért már 2008 óta dolgoztak az intézmény munkatársai a gyerekekkel közösen.
2018.04.23. 06:30 |

A Gyöngyvirág Óvoda gyermekeinek mindennapjai a természet és a környezet védelme jegyében zajlik.

Béndek Gáborné a Gyöngyvirág Óvoda igazgatója elmondta, hogy egy nagyon hosszú, tíz évre visszamenő, szisztematikus, tudatos munkát jelent az elismerés, amiben a gyerekeknek a környezeti nevelése a központi feladatunk. "Minél közelebb, minél játékosabban, minél tevékenység központúbb pedagógiával igyekszünk a gyerekeket a környezet szeretetére, a környezet védelmére nevelni."

Az óvoda kertjében kis tavak, komposztálók is vannak és gyűjtik az esővizet is a tetőről.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő szerint ebben a korban a gyerekek nagyon fogékonyak mindenre, éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen irányba neveljük őket. "Az óvodában még nagyon játékosan tudják megtanulni a természet védelmét, és ha ezt a szeretet át tudjuk nekik adni, akkor talán nem lesz gond és egész felnőtt korukban a Földet fogják óvni, védeni."

Fehérvári színes

 1. Csajos est: Szívünkből születtél – az örökbefogadásról őszintén

  Sokakat érintő kérdés, az örökbefogadás lesz a témája a Barátság mozi következő Csajos estjének: október 13-án, szerdán 18.00 órakor két vendég beszélgetését hallhatja a közönség. Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésze saját történetükről mesél, a kérdés szakértője, Katona Andrea, a Fészek Alapítvány vezetője az örökbefogadás szabályairól, jogi hátteréről beszél a nézőknek.

  2021.09.28.
 2. „Hely, ahol élünk” – előadás szerdán Víziváros rejtett kincseiről

  Víziváros új közösségi terében hallgathatnak érdekes előadást a résztvevők a városrész történetéről. A holnap 15 órakor kezdődő programon Csutiné Schleer Erzsébet mesél Víziváros rejtett kincseiről.

  2021.09.28.
 3. Gyerekek alkotásait várja a tűzmegelőzési bizottság

  A tűzoltókról készült rajzokat és a tűzmegelőzést fókuszba helyező pályamunkákat vár a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A testület szeptember huszonhetedikei munkaértekezletén a nyári prevenciós programokat is értékelték.

  2021.09.28.
 4. Böndörödőke - idén főzőverseny és esti koncert nélkül, de lesz Böndörödő a Maroshegyen

  Szüreti játszóparkkal, népi játékokkal, faesztergályos bemutatóval és kiállítással is várja a fehérváriakat 2021. október 2-án, szombaton a Böndörödőke Maroshegyen a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti területen. A gyerekeket mesterségkóstoló játszóházzal, MintaKINCStár néven játékszigettel és népzenés-néptáncos programokkal is várják, de lesz lovagoltatás és csikós bemutató is.

  2021.09.28.
 1. A végtelenbe és tovább! - játékos űrkutató pályázat Fehérváron tanuló hatodikososoknak

  A végtelenbe és tovább! címmel hirdetettek űrkutatással kapcsolatos pályázatot a Világűr Hete alkalmából. Hatodik osztályosokból álló csapatok jelentkezhetnek meseírásra, rajz- vagy makettkészítésre. A pályaműveket október 8-ig kell benyújtani, az eredményhirdetés október 13-án lesz.

  2021.09.28.
 2. Alba Orfeum Show - az ARÉV Sportcsarnokba várják a szépkorúakat csütörtökön

  Tavaly a járvány miatt elmaradt a mindig telt házas rendezvény, ebben az évben viszont szeptember 30-án, csütörtökön ismét várják a közönséget az Alba Regia Sportcsarnokban. A zenés műsorban Buch Tibor és Zsigmond Lala, Horváth Elemér „Emi” és zenekara, az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikara, valamint a Step and Style Studio táncosai szórakoztatják a vendégeket.

  2021.09.28.
 3. Városismereti séta, ezúttal a Belváros titkait kutatva

  Szerdán folytatódik A hely, ahol élünk című sorozat. Váczi Márkkal ezen a héten a Belvároshoz kötődő személyekről és épületekről hallhatnak érdekes történeteket a résztvevők.

  2021.09.27.
 4. Vértelen vadászat – előadással zárult Máté Bence kiállítása Székesfehérváron

  Teltház előtt mesélt életéről, izgalmas kalandjairól Máté Bence vasárnap este az Alba Regia Sportcsarnokban. A közel háromórás program vértelen vadászatairól, azaz a fotózásról, a les építések körülményeiről szólt, és az ezekkel járó kihívásokról szóló történeteit fotóvetítés kísérte.

  2021.09.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár