Örökifjú fehérváriak jelentkezését várják! - aktív idősödési index készül

Az Ezüstgeneráció – így nevezik az ötvenöt év feletti korosztályt. Egyre tovább élünk, de egyáltalán nem mindegy, hogyan és mennyire őrizzük meg aktivitásunkat az évek múlásával! Ahogy az sem, miként tud városunk alkalmazkodni az idősödő társadalom elvárásaihoz.
2024.07.03. 12:31 |
Örökifjú fehérváriak jelentkezését várják! - aktív idősödési index készül

Most kiderítik a kutatók, mi a helyzet Székesfehérváron, és ebben a munkában lehet segítségükre ötszáz örökifjú ötvenöt feletti egy rövid kérdőív kitöltésével. Csatlakozzon ön is, ha az Ezüstgeneráció tagja!

A kérdőív a Civil Centrum Alapítvány oldaláról, illetve a következő linken érhető el július tizenötödikéig: https://civilcentrum.hu/ felmeres-szekesfehervar-aktiv- idosidesi-indexenek- megalkotasahoz/.

Már ötszázan kitöltötték azt az anonim kérdőívet, melynek segítségével az országban először Székesfehérváron tudhatjuk meg, mit mutat a város aktív idősödési indexe. Ebből kiderül, hol állunk nemzetközi viszonylatban, de ami még fontosabb, megismerhetjük, miben kell megerősítenünk az idősödők foglalkoztatását, társadalmi részvételi lehetőségeit, a független, egészséges és biztonságos élethez, az aktivitás fenntartásához szükséges környezetet.

A felmérés révén megszerezhető tudás mérhetővé teszi azt is, mennyire okos a város, és hasznosak-e azok a jövőbeli fejlesztések, amelyeket elterveztek az élhetőség javítására.

A Corvinus Egyetem és a WellOSyst kutatói azt ígérik, hogy a mindössze öt perc alatt, akár név nélkül is kitölthető kérdőív válaszadói a város vezetőivel egy időben, elsőként ismerhetik meg az eredményeket, amennyiben megadják e-mail-címüket a kitöltés során.