Orka Kupa: végre ismét verseny, fehérvári szinkronúszó-sikerekkel

Egy év kényszerszünet, valamint egy időpontmódosítást követően ismét szinkronúszó versenyt rendezett az Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület. A versenyen 17 egyesület mellet a magyar utánpótlás válogatott is részt vett.
2021.06.21. 07:51 |

Az idei évben először rendeztek szinkronúszó versenyt nézők előtt, mely a verseny hangulatát pozitívan befolyásolta. A verseny külföldi egyesületek részvétel nélkül zajlott, de reméljük, hogy 2022 tavaszán már a megszokott formában folytatódhat a versenysorozat. Az Orka versenyzői több korosztályban és kategóriában is dobogóra állhattak, illetve jó helyezéseket értek el.

Szóló versenyszámban junior korosztályban Szabó Virág a 2., felnőtt korosztályban Baranyai Sára 3., míg Holczmann Dóra a 4. helyen végzett.
Páros versenyszámban a kezdők között Bagi Kála - Galaczi Anna 4. helyezett, Fazekas Boglárka – Kovács Panni 5. Mészáros Anna - Szabó Anett 6. lett. A felnőtteknél Baranyai Sára, Vigh Kamilla 2.  helyezést ért el.

Csapateredmények:
Lukácsi Dóra - Soproni Hanna - Vidra Petra – Fenyvesi Dorina 2. hely.
Kovács Kamilla, Polgár Emma, Simon Emma 3. hely.
Fülöp Zita, Heltay Panna és Lövész Réka 6. hely.
Grozeva  Darina – Deme Boglárka – Pápai Fanni 3. hely.

Utánpótlás csapat B kategóriában 1. hely: Baranyai Magda, Burger Ágota, Csizmadia Nikolett, Földi Zsóka, Grozeva Szonja, Mészáros Emese, Süveg Anna, Tóth Bettina.
Junior technikai csapat kűr 1. hely: Bródy Gréta, Fábián Lara, Grátzl Gréta, Szabó Virág, Varga Jusztina, Vigh Kamilla.
Vegyes kombinációs kűrben 1. hely: Balogh Zsuzsanna, Fésüs Napsugár, György Izabel, Hegedűs Kisó, Pálinkás Noémi, Pinka Luca, Poór Dóra, Szakáll Sára, Tímár Amina. Felkészítő edzők: Trungel Viktória, Tőke Teodóra, Molnár Andrea.

"A nyári szünet előtt még junior és felnőtt korosztályos versenyzőink ugranak vízbe a nemzetközi Hungarian Open versenyen. Szakáll Panna junior válogatottként pedig ugyanazon a hétvégén a Máltán megrendezésre kerülő junior Európa Bajnokságon áll rajthoz a nemzeti válogatott színeiben. Sportszakmai sikernek könyvelhetjük el, hogy versenyünk referens bírója, aki egyesületünk szakmai munkáját is segíti a júliusi junior Európa Bajnokság referens bírója lesz" - mondta el a verseny után Molnár Andrea.

Sport

 1. Gyász: elhunyt Nagy Gábor, az Alba Regia SC korábbi elnöke

  Életének 73. évében elhunyt Nagy Gábor, aki játékosként, edzőként, majd a klub legdicsőbb korszakát vezető elnökként is szolgálta az Alba Regia SC-t. A kosarasok aranykorszakának emblematikus vezetője volt, irányítása alatt lett a magyar kosárlabda meghatározó és egyik legeredményesebb csapata az Albacomp.

  2021.07.31.
 2. Székesfehérvár belvárosában rendezik a Szenior Tájfutó Világbajnokság rövidtávú fináléját

  2021 augusztus 7-től tájfutókkal telik meg Székesfehérvár, a Velencei-hegység és a Vértes környéke. A Világ 37 országából érkező mintegy 1500 nevező egy héten át fog versenyezni 3 különböző versenyszámban. Magyarországról 348 versenyző nevezett a versenyre.

  2021.07.29.
 3. Szombaton Csákváron rendezik meg az Alba Teqball Kupát

  A Magyar Szabadidősport Szövetséggel együttműködve, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség és az Alba Teqball Sportegyesület szervezésében július 31-én szombaton 9 órától kerül sor Csákváron, a Tersztyánszky Ödön Sportközpont sportcsarnokában az Alba Teqball Kupára. 

  2021.07.29.
 4. Szeptember 12-én rajtol a Cerbona Fehérvár Futófesztivál

  47 nap múlva rajtol Fehérvár legjobb és legedzettebb futóit felvonultató Cerbona Fehérvár Futófesztivál, ahol 7 és 14 kilométeren, félmaratoni távon és váltóban várják a nevezéseket. A nagy hagyományú, szeptember 12-én, vasárnap megrendezésre kerülő versenyen jótékonysági futamot is tartanak.

  2021.07.28.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak