Óriási sikere volt Moszkvában a fehérvári Vox Mirabilis Kamarakórusnak

Vox Mirabilis Kamarakórus Moszkva legnagyobb katolikus, egyházi zenei helyszínén, a Szeplőtelen Fogantatás Katedrálisban adott koncertet. A katedrálisban különleges fénytechnikával, a művek hangulatához külön fényvarázst vetítettek és az érdeklődők a világhálón élő közvetítésben is követhették a koncertet. 
2018.08.27. 07:29 |

Nagy sikere volt Zemlényi Eszter énekművésznek is, akit szinte alig akartak leengedni a színpadról.
A közel ötszáz fős orosz közönség nagy figyelemmel követte az előadást és vastapssal köszönték meg a műveket.

Kotta nélkül, különböző felállásokban énekeltünk, ezt is díjazta a hallgatóság, a végén pedig két ráadást adtunk, az egyik Kodály Zoltán Esti dala, amely után pár másodperces átélt csend után kitörő taps következett. Moszkvában úgy a szervezők, mint a közönség szívesen, segítőkészen és szeretettel fogadott minket, elismerésként pedig visszahívtak, hogy újabb koncertet adjunk.” - mondta Zemlényi Katica a kórus karnagya.

Az egyhetes oroszországi koncertturné alkalmával több katolikus és ortodox templomban is fellépett a kórus. Kiemelkedő esemény volt, hogy Hilarion Metropolita templomában is énekelhettek. A hívek sokasága áhítattal és lélegzetvisszafojtva hallgatta a székesfehérvári kórust, akik többek között, a Hilarion Metropolita egyik kórusművét is előadták. A főpap a végén magyarul köszönte meg a koncertet és külön fogadta a kórus karnagyát.

„Hilarion Metropolita rendkívüli egyházi ember. Nagy megtiszteltetésben volt részünk, emellett engedélyt kaptunk, hogy az egyik oratórikus művének magyarországi bemutatójára a Vox Mirabilis Kamarakórus előadásában kerüljön sor – ez a lehető legnagyobb elismerés!” – mondta a kórus karnagya.

Kultúra

 1. Az ember tragédiája 1. bemutatójára készül a Vörösmarty Színház társulata

  Az ember tragédiája 1. bemutatójára készülnek a Vörösmarty Színházban, a darabot december 1-jén szombaton láthatja először a közönség. A próbákról a Jászai-Mari díjas Hirtling István és a fiatal, a társulathoz szeptemberben csatlakozott Kovács Tamás is lelkesen nyilatkozott.

  2018.11.20.
 2. Megtelt a Királykút Emlékház Sudár Annamária és Török Máté közös estjén

  Sudár Annamária, versmondó és Török Máté, versénekes (Misztrál együttes) Látod-e amit hallasz? című irodalmi estjére várták az érdeklődőket hétfőn este A Szabadművelődés Háza és a Vörösmarty Társaság közös rendezvénye keretében a Királykút Emlékházba. 

  2018.11.19.
 3. Korzenszky Richárd, tihanyi emeritus perjel lesz a vendég a Vörösmarty teremben

  November 20-án, kedden Dr. Korzenszky Richárd OSB lesz a vendég a Vörösmarty teremben. A 17 órakor kezdődő rendezvényen a Tihanyi Bencés Apátság emeritus perjelével Bobory Zoltán, költő, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélget. Az eseményre a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.11.19.
 4. Szimfonikus slágerek csendültek fel a Stadion nyitányon

  A Sóstói Stadion új épületének multifunkcionális szerepét mutatta meg vasárnap este az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Stadion nyitány című koncertjével. A zenekar nagy térben is jól megszólaló, sok ismert művet, dallamot magában foglaló programmal lépett a publikum elé. 

  2018.11.18.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Székesfehérvár Topotéka