Óriási sikere volt Moszkvában a fehérvári Vox Mirabilis Kamarakórusnak

Vox Mirabilis Kamarakórus Moszkva legnagyobb katolikus, egyházi zenei helyszínén, a Szeplőtelen Fogantatás Katedrálisban adott koncertet. A katedrálisban különleges fénytechnikával, a művek hangulatához külön fényvarázst vetítettek és az érdeklődők a világhálón élő közvetítésben is követhették a koncertet. 
2018.08.27. 07:29 |

Nagy sikere volt Zemlényi Eszter énekművésznek is, akit szinte alig akartak leengedni a színpadról.
A közel ötszáz fős orosz közönség nagy figyelemmel követte az előadást és vastapssal köszönték meg a műveket.

Kotta nélkül, különböző felállásokban énekeltünk, ezt is díjazta a hallgatóság, a végén pedig két ráadást adtunk, az egyik Kodály Zoltán Esti dala, amely után pár másodperces átélt csend után kitörő taps következett. Moszkvában úgy a szervezők, mint a közönség szívesen, segítőkészen és szeretettel fogadott minket, elismerésként pedig visszahívtak, hogy újabb koncertet adjunk.” - mondta Zemlényi Katica a kórus karnagya.

Az egyhetes oroszországi koncertturné alkalmával több katolikus és ortodox templomban is fellépett a kórus. Kiemelkedő esemény volt, hogy Hilarion Metropolita templomában is énekelhettek. A hívek sokasága áhítattal és lélegzetvisszafojtva hallgatta a székesfehérvári kórust, akik többek között, a Hilarion Metropolita egyik kórusművét is előadták. A főpap a végén magyarul köszönte meg a koncertet és külön fogadta a kórus karnagyát.

„Hilarion Metropolita rendkívüli egyházi ember. Nagy megtiszteltetésben volt részünk, emellett engedélyt kaptunk, hogy az egyik oratórikus művének magyarországi bemutatójára a Vox Mirabilis Kamarakórus előadásában kerüljön sor – ez a lehető legnagyobb elismerés!” – mondta a kórus karnagya.

Kultúra

 1. Pénteken avatják fel Bokros János költő emléktábláját

  Bokros János költő és tanár tiszteletére avatnak emléktáblát pénteken délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A rendezvényen tanárok és tanítványok, pályatársak emlékeznek a 30 éve elhunyt költőre, ünnepi beszédet mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2019.02.19.
 2. A Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatójának előadása Fehérváron

  Február 20-án, szerdán 17.30 órakor - a 2020-as Budapesti Eucharisztikus Kongresszus felkészülési évében - „Minden forrásom belőled fakad… - Miből is? (Ön-)kritikus készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra” címmel Dr. Dejcsics Konrád OSB, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális főigazgatója előadására várják az érdeklődőket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A belépés díjtalan.

  2019.02.19.
 3. Csütörtökön újra játsszák a Római karnevált az Igézőben

  Újra színpadon a Római karnevál az Igézőben. Február 21-én, csütörtökön este láthatjuk a Hubay-Magony-darabot főszerepben Törsök Mártával, aki a tavalyi KASZT-on a legjobb női főszereplő díját nyerte el alakításával.

  2019.02.18.
 4. Abigél titkai újra Fehérváron - ezúttal a Művészetek Házában lesz az előadás

  Ismét bemutatja az Abigél titkai című önálló előadóestjét Piros Ildikó színművész Székesfehérváron. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a részvételt csak a visszaigazolt regisztrálással rendelkezőknek tudják biztosítani az esten, ami ezúttal a Művészetek Házában lesz február 21-én, csütörtökön.

  2019.02.18.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka