Óriási sikere volt Moszkvában a fehérvári Vox Mirabilis Kamarakórusnak

Vox Mirabilis Kamarakórus Moszkva legnagyobb katolikus, egyházi zenei helyszínén, a Szeplőtelen Fogantatás Katedrálisban adott koncertet. A katedrálisban különleges fénytechnikával, a művek hangulatához külön fényvarázst vetítettek és az érdeklődők a világhálón élő közvetítésben is követhették a koncertet. 
2018.08.27. 07:29 |

Nagy sikere volt Zemlényi Eszter énekművésznek is, akit szinte alig akartak leengedni a színpadról.
A közel ötszáz fős orosz közönség nagy figyelemmel követte az előadást és vastapssal köszönték meg a műveket.

Kotta nélkül, különböző felállásokban énekeltünk, ezt is díjazta a hallgatóság, a végén pedig két ráadást adtunk, az egyik Kodály Zoltán Esti dala, amely után pár másodperces átélt csend után kitörő taps következett. Moszkvában úgy a szervezők, mint a közönség szívesen, segítőkészen és szeretettel fogadott minket, elismerésként pedig visszahívtak, hogy újabb koncertet adjunk.” - mondta Zemlényi Katica a kórus karnagya.

Az egyhetes oroszországi koncertturné alkalmával több katolikus és ortodox templomban is fellépett a kórus. Kiemelkedő esemény volt, hogy Hilarion Metropolita templomában is énekelhettek. A hívek sokasága áhítattal és lélegzetvisszafojtva hallgatta a székesfehérvári kórust, akik többek között, a Hilarion Metropolita egyik kórusművét is előadták. A főpap a végén magyarul köszönte meg a koncertet és külön fogadta a kórus karnagyát.

„Hilarion Metropolita rendkívüli egyházi ember. Nagy megtiszteltetésben volt részünk, emellett engedélyt kaptunk, hogy az egyik oratórikus művének magyarországi bemutatójára a Vox Mirabilis Kamarakórus előadásában kerüljön sor – ez a lehető legnagyobb elismerés!” – mondta a kórus karnagya.

Kultúra

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka