Óriási felelősség, hogy kiből lesz mérnök! – AZ ÖKK Podcast vendége Prof. Dr. Kovács Levente

A következő öt évben ismét Prof. Dr. Kovács Levente irányítja az Óbudai Egyetemet. Az ÖKK Podcast adásában a professzor többek között aról is beszél, hogyan kapcsolódhatnak az innovációhoz és az egyetem fejlődéséhez a fehérvári középiskolások.
2024.03.02. 07:10 |
Óriási felelősség, hogy kiből lesz mérnök! – AZ ÖKK Podcast vendége Prof. Dr. Kovács Levente

Miután a felsőoktatási intézmény Szenátusa február végi ülésén – titkos szavazáson – egyhangúlag támogatta Prof. Dr. Kovács Levente rektori pályázatát, a fenntartói jogokat gyakorló Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriuma a szenátusi döntést egyhangúlag hagyta jóvá.

A frissen megválasztott rektor az ÖKK Podcast új epizódjában mesél arról, milyen változások történtek az elmúlt öt év alatt az egyetem életében.

Milyen hatással van a két és fél éve végbement modellváltás a fehérvári campusra és hogyan szolgálja mindez a tudásalapú társadalom felépítését? Prof. Dr. Kovács Levente mesél azokról a közös célokról, amelyek mentén megszületett az együttműködés az Óbudai Egytem, Székesfehérvár és a város cégei között. A beszélgetésből a legfrisseb hírek között az is kiderül, hogyan kapcsolódhatnak az innovációhoz és az egyetem fejlődéséhez a fehérvári középiskolások.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 3. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 4. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.