Óriási és különleges élmény - Závodszky Noémi a szertartásjátékról

Zsófia grófné karakterét jeleníti meg a színpadon Závodszky Noémi az idei szertartásjátékban. A színésznő, aki már harmadik alkalommal vesz részt a liturgikus királylegendák életre keltésében, elmondta, drukkolt, hogy idén is átélhesse azt a különleges élményt, amit a helyszín és a közönség ad.
2018.07.23. 07:41 |
A színésznő elmondta, jó érzéssel töltötte el, hogy a tavalyi szertartásjáték alkalmával közönségsikert aratott az általa megformált karakter, amikor Eufrozina megosztó személyiségét hívja életre a színpadon.

Idén ismét láthatja őt a közönség a Nemzeti Emlékhely felett felállított színpadon, ez már a harmadik alkalom, hogy szerepel az augusztusi szertartásjátékban.

„Drukkoltam, hogy idén is benne legyek és újra átélhessem ezeket az élményeket.” - mondta el Závodszky Noémi, aki idén Zsófia grófné karakterét kelti életre.

„Óriási és különleges élmény azon a helyszínen játszani a koronázást, ahol valójában történt. Egy picit időutazás is, sokszor a színpadon úgy éltem meg, mintha valójában most történne meg. Olyan energiája van a helyszínnek, hogy minden alkalommal libabőrös voltam, amikor fent álltam a színpadon és részt vettem a koronázási szertartásjátékban.” - fogalmazott Závodszky Noémi.

Kultúra

 1. Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke volt a vendég Királykúton

  Sok esztendeje hagyomány már, hogy a Dr. Bakonyi István által vezetett Királykút Emlékházbéli portrébeszélgetéseknek nemcsak írók, költők és művészek a vendégei, hanem időnként a történelmi egyházak, felekezetek képviselői is meghívást kapnak. Hétfőn Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke volt a vendég, akit a decemberi ünnepek mellett szakmájáról, hitre jutásáról és megbízatásáról is kérdezett a házigazda.

  2019.12.09.
 2. Fehérvári Advent - nyugdíjas karácsony, Luca-nap, karácsonyváró műsorok

  Családias hangulatú kézműves foglalkozások, mesés délutánok és az adventi időszak hagyományait felelevenítő iskolai és óvodai műsorok, nyugdíjas karácsony, valamint komoly- és könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket advent harmadik hetében Székesfehérváron.

  2019.12.09.
 3. Családi balett - Diótörő a Székesfehérvári Balett Színháztól

  Decemberben többször is láthatjuk a Diótörőt a Székesfehérvári Balett Színház előadásában. A Diótörő című családi balett, amelyet Csajkovszkij muzsikájával, de a balett klasszikus verziójától eltérő módon állít színpadra Egerházi Attila Harangozó-díjas koreográfus, az intézmény igazgatója. A nagyívű, a teljes társulatot kettős szereposztásban felvonultató táncszínházi művel minden korosztályt igyekeznek megszólítani.

  2019.12.09.
 4. Jöjj, népek Megváltója! - a Vox Mirabilis Kamarakórus karácsonyváró koncertje

  December 14-én, szombaton, 19 órakor kezdődik a Vox Mirabilis Kamarakórus 2019/20-as hangversenybérletének karácsonyváró koncertje a Jézus Szíve Templomban (Székesfehérvár, Rákóczi u. 32.) A kórus különleges nemzetközi dallamokkal készül, amelyek először szólalnak meg Magyarországon, igazi adventi-karácsonyi hangulatot kínálnak. Vendégek: Sofia Rodrigues-hegedű, Hoffer Frigyes-brácsa, Hoffer Kristóf-hegedű, Bélik Tamás –brácsa és a Kompánia.

  2019.12.09.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka