Óriási csatában kapott ki Debrecenben az Alba a negyeddöntő ötödik meccsén

Egylabdás meccsen, a végjátékban még vezetve végül alulmaradt Debrecenben az Alba Fehérvár, így nem jutott a kosárlabda-bakjnokság elődöntőjébe. A tartalékos fehérváriak nagyot küzdöttek, Vojvoda és Davis remeklésével esélyük is volt nyerni, ám a párharcot 2-0-ás hátrányból megfordító DEAC volt a szerencsésebb.
2021.04.28. 20:12 |
A bbal1.hu tudósítása:
Tóth kettesével indult a mérkőzés, de három perccel később már az Alba vezetett 6-2-re. Zsinórban érkezett hét debreceni pont – Tóth és Drenovac voltak az „elkövetők” –, így ismét a hazaiaknál volt az előny. Molnár kettese ötpontos fórt ért a hazaiaknak, amit tartottak is, majd ismét Molnár célzott jól, háromszor is – két büntető és egy kettes –, amivel 17-10-re léptek meg a hazaiak. Guyton tett rá még két pontot, Lukács reagált egy kettessel, Somogyi válasza viszont a triplavonalon túlról érkezett. Vojvoda büntetői zárták a negyedet. 22-14

Vojvoda ezúttal a negyed nyitását vállalta magára egy sikeres büntetővel. Zárkózott az Alba, ötre jött vissza, amikor Tóth és Hines egy-egy akcióból visszaállította a kilencpontos különbséget. Nem tartott sokáig ez az előny, 30-21-nél ugyanis a vendégek kapcsoltak magasabb fokozatba: Gillon kettesét Omenaka egy büntetője követte, majd Davis és Vojvoda egy-egy triplájával azonnal egyenlő lett az állás (30-30). Gillon büntetőivel már az előny is a vendégeknél volt, Moody révén viszont visszavette a minimális vezetést a hazai csapat. 33-32.
Drenovac és Csorvási váltott kosarat a második félidő elején, rögtön négyet: a debreceni játékos egy duplával és egy triplával, míg a székesfehérváriak magasembere két kettessel kezdett. Davis duplájával pedig újra egyenlő volt az állás (38-38). Davis kapcsolt rá, kis idő elteltével már néggyel mentek a vendégek (40-44) Moore és Gillon hármasa is célba ért, nem változott a különbség. Vojvoda nyolcadszor próbálkozhatott a vonalról, hetedszer célzott hibátlanul, de Hines hármasával gyorsan egyre csökkentette hátrányát a DEAC. Moore triplájával már a hazaiaknál volt az előny, akik megnyomták a negyed hajráját. 59-54.
Davis kettesét Moore két jó büntetője követte, de Lukács is gyors pontokkal érkezett az utolsó tízperces etapba. Hines kosarával távolodott a DEAC, ez viszont csak Vojvoda két triplájáig volt igaz (63-64). Vojvoda újabb három pontja három büntetőből érkezett, de a DEAC-nak is volt erre válasza, a 33. perc végén, 67-67-nél továbbra is egál volt a meccs. Moore süllyesztett el egy hármast, rögtön időt kértek a vendégek. Vojvoda akcióból is betalált, majd kapott némi pihenőt – négy faultnál járt hat perccel a vége előtt, csak úgy, mint Lukács, illetve a másik oldalon Polyák és Tóth. Mindössze egy percet pihent az Alba vezére, aztán egy újabb duplával vétette észre magát. Moore viszont kintről talált be, majd Drenovac szerzett újabb két pontot: 79-74 lett az állás három és fél perccel a vége előtt – ismét a vendégek kértek időt. Davisre sem lehetett panasz, 22. pontjával jött közelebb a vendég csapat, viszont Hines is jól célzott a fordulásból. A 38. percre mindkét fél elérte az öt-öt csapatfaultot, Hearst pontokra is váltotta büntetőit, aztán akcióból is betalált (81-80). Gillon büntetőivel ismét az Albánál volt az előny, Moore vette vissza azt akcióból. Lukács triplája nem talált, jött a fault, Moore viszont nem hibázott. Újabb Alba-időkérés következett. Davis két büntetőjéből egy ment be, ellenben Hines nem hibázott a túloldali vonalról, így hiába Markovic akciógólja, Moore még rátett egy büntetőt. 88-85.
DEAC - Alba 88-85 (22-14, 11.18, 26-22, 29-31)
Alba: Vojvoda 25/9, Hearst 6, Lukács N. 8, Davis 22/3, Csorvási 5. Csere: Gillon 9/3, Markovic 4, Omenaka 3, Balsay 3/3

Sport

 1. Az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr otthonában zárja a szezont vasárnap a MOL Fehérvár FC

  Május 9-én, vasárnap 17:30 órakor a már kiesett DVTK otthonában játssza a 2020-2021-es bajnoki szezon utolsó mérkőzését a Vidi.

  2021.05.07.
 2. Labdarúgó válogatott: öt Vidi-játékos van a bő EB-keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő, 30 fős keretét. A két csoportmeccsét is Budapesten játszó nemzeti csapat Ausztriában edzőtáborozik, majd két felkészülési meccset is játszik. A keretben Bolla, Fiola, Hangya, Nego és Nikolics személyében öt Mol Fehérvár-játékos szerepel.

  2021.05.06.
 3. Elkezdődött az atlétikai versenyszezon - az U16 és U14 korosztály sikerei a Bregyóban

  A legfiatalabb versenyzők, a 12-13 és a 14-15 évesek területi kvalifikációs versenyével elstartolt az atléták versenyszezonja. Az ARAK fiataljai hazai pályán bizonyítottak, számolatlanul értek el egyéni csúcsokat, amelyekért nem maradt el az arany, ezüst és bronzérem sokasága.

  2021.05.04.
 4. Kettős emberhátrányban, hosszabbításban kapott ki a Vidi a Magyar Kupa döntőjében

  2019 után játszott ismét Magyar Kupa-döntőt a Mol Fehérvár, az ellenfél ezúttal az Újpest volt. A bajnokságban rendre kiütötte a lilákat a Vidi, ezúttal az első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni. Helyzet alig volt a második játékrészben, de az utolsó percben, majd a hosszabbításban is kiállítottak egy fehérvárit, végül pedig egy jól eltalált lövés döntött az Újpest javára.

  2021.05.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak