Online nyílt napot tart január 14-én, csütörtökön a Kodolányi János Egyetem

Online nyílt napot szervez január 14-én, csütörtökön 16 órától a Kodolányi János Egyetem. Az intézmény három képzési helyen van jelen az országban, a tucatnyi alapszak mellett felsőoktatási szakképzéseket és mesterszakokat kínál a hallgatóknak. A nyílt napra regisztrálók értékes ajándékokat, többek között tandíjkedvezményt nyerhetnek.
2021.01.11. 11:14 |

A Kodolányi az ország első magánfőiskolájaként 1992-ben kezdte meg működését Székesfehérváron, azóta egyetemmé alakult.

Jelenleg három képzési helyen, Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán van jelen mintegy 3000 hallgatóval, 12 alapszakon, 3 felsőoktatási szakképzésen és 3 mesterszakon kínál képzést. A 2021/2022-es tanév különleges lesz a Kodolányi fennállásának 30 éves jubileuma alkalmából.

Az egyetem 2021. január 14-én, csütörtökön 16 és 18 óra között online nyílt napot tart, melyre  az intézmény honlapján lehet regisztrálni.

Nyereményjátékot indítanak a regisztrálók körében, a fődíjként három leendő diák 25 százalék kedvezményt kap az első féléves tandíjból. Ezen kívül 10 darab értékes ajándékcsomagot is lehet nyerni az egyetem és a tulajdonos Docler Holding jóvoltából.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár