Online DÖK-nap a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskolában

Rendhagyó módon, a digitális oktatás kereteihez igazodva, online szervezte meg idén a DÖK, azaz a Diákönkormányzati napot a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola. Furfangos kérdések, szabadulós játék és olimpia, mindez otthonról külön-külön, mégis együtt!
2020.04.22. 11:09 |

Az online DÖK nap fotóit ITT nézheti meg!

Hány ablak van az iskola földszintjén? Ki a legmagasabb a tanári karban? Hogy hívják Széna Feri párját? Hogyan lehet evezni egy nappaliban? Mikor épült az iskola?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, feladatokkal találkoztak a Széna Téris tanulók az idei Diákönkormányzati napon. Mint arról dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató beszámolt, az idei tanév mindannyiuk számára különleges, kihívásokkal teli. Ez az új helyzet lehetőséget teremt gyerekek, szülők, pedagógusok számára kreativitásuk kibontakoztatására is.

Az eredeti terveket módosítva úgy döntött az iskola vezetése, hogy rendhagyó módon, a digitális oktatás kereteihez igazodva, online rendezi meg a Diákönkormányzati napot. Az iskola pedagógusai összedugták a fejüket (szigorúan virtuálisan), majd az alsó és felső tagozatos gyerekeknek egy rendhagyó programot állítottak össze, melyben helyet kapott online szabadulós játék, tréfás kvíz, városismereti online játék és mozgásos feladat az olimpikonok nyomában.

„A célunk az volt, hogy az osztályközösségek a lehető legnagyobb létszámban képviseltessék magukat az újabb, találékonyságot is igénylő kihívások során, időnként vicces helyzeteket teremtve. Hatalmas lelkesedéssel vágott bele mindenki a feladatba, hiszen már nagyon hiányoznak a barátok, a közös játék, a beszélgetések, és talán egy kicsit az iskola is.” – mondta az igazgató, aki azt is elárulta, hogy az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő feladat az volt, amelyben a gyerekek egyénileg, de mégis az osztállyal közösen alkottak meg egy-egy ösztönző, figyelemfelkeltő felhívást. A tanulók és az osztályfőnökök kontaktóra keretében egyeztették az osztály mondatát. Mindenki választott egy betűt vagy karaktert, azt lerajzolta, kiszínezte vagy kivágta, majd lefényképezte és elküldte a pedagógusoknak, akik összeszerkesztették őket. Így – virtuálisan ugyan, de – egy kicsit újra együtt lehettek gyerekek, tanítók és tanárok.

„Bízunk benne, hogy ezek a pozitív tartalmú üzenetek új lendületet adnak mindenki számára a személyes találkozásig, hiszen, ha összefogunk, vigyázunk magunkra és egymásra, minél előbb találkozhatunk és újra együtt lehetünk! Türelemmel, fegyelemmel és szeretettel képesek leszünk rá!” – zárta a beszámolót dr. Lórodiné Lajkó Ágnes.

Fehérvári színes

 1. Tanulj és táncolj! - Modern tánc Step And Style Stúdióban

  Ingyenes, izgalmas, interaktív előadással várják a modern tánc iránt érdeklődőket a Kertalja utcában található Step And Style Stúdióba. A "Tanulj és táncolj" előadássorozat 6. részében Orbán Orsolya táncpedagógus mesél a modern tánc kialakulásáról és történetéről.

  2020.10.22.
 2. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadásával kezdődött az EFI új sorozata

  Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott csütörtökön online előadást az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes beléd! címmel. A program a válaszúthoz érkezett kapcsolatokról szólt: a limerencia/eufórikus rajongás, a kötődéselmélet és a felelősségvállalás fogalmakat körüljárva fogalmazta meg, hogyan dönthetünk, viselkedhetünk úgy, hogy egy kapcsolatot megőrizzünk. 

  2020.10.22.
 3. Szépen szerepeltek a Vörösmartys diákok a faipari szakmai versenyen

  A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara októberben ötödik alkalommal rendezte meg a Meghívásos Faipari Szakmai Versenyt. Az egyetem csapatával együtt 11 csapat indult a megmérettetésen, köztük két csapattal a Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola.

  2020.10.22.
 4. Gyermekfoglalkoztató 6-11 éveseknek őszi szünetre a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Az őszi szünetben újra Gyermekfoglalkoztató várja a 6-11 éves korosztályt a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, ahová szeretettel várják a gyerekeket október 27-én, kedden és 29-én, csütörtökön 10-12 óráig.

  2020.10.22.
 1. „Éljed te is jó kedvedből…” - magyarpalatkai napok hétvégén a Táncházban

  „Éljed te is jó kedvedből…” címmel szervez ingyenes szakmai továbbképzést vonós hangszereken játszó népzenészeknek és népdalénekeseknek a Fejér Megyei Művelődési Központ és az Alba Regia Táncegyesület a Csoóri Sándor Program támogatásával 2020. október 24–25-én, szombaton és vasárnap Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban.

  2020.10.21.
 2. Az aranyszőrű bárány - a Szabad Színház bábelőadása a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Október 27-én, kedden 16:30 órára szeretettel várják a családokat a Szabad Színház társulatának Az aranyszőrű bárány című meseelőadására a Gárdonyi Géza Művelődési Házban található Székesfehérvári Népmesepontra. Ingyenes a részvétel, de előzetes bejelentkezéshez kötött. Bejelentkezés: 06-22/202-025 vagy nepmesepont@ggmuvhaz.hu

  2020.10.21.
 3. Lámpások délutánja - Gyerek Ökoklub lesz csütörtökön a Sóstó Látogatóközpontban

  Október 22-én, csütörtökön újra Gyerek Ökoklubot szerveznek a Sóstó Látogatóközpontban. A 17 órakor kezdődő foglalkozásnak ezúttal a Lámpások délutánja címet adták a szervezők. A gyerekek foglalkoztatója ezúttal is Kamarás Emese lesz.

  2020.10.21.
 4. Szavazz a legmenőbb maszkra! - elkészültek a diáktanács felhívására rajzolt alkotások

  Elkészültek a Székesfehérvári Diáktanács online megmérettetésére a pályaművek. Az, hogy kié is lesz a legmenőbb maszk a Facebookon dől majd el: az alsósok, felsősök és középiskolások által tervezett maszkokra október 23-án, pénteken délig lehet szavazni.

  2020.10.20.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1