Olvasóklub a Zöld tanyán, kézműveskiállítás a Zsolt utcai könyvtárban

Két keddi programot is érdemes a székesfehérváriak figyelmébe ajánlani. Június 18-án délután meseszép természeti környezetben, a Zöld tanyán tartja összejövetelét a Liget Műhely Olvasó Klub és ugyanezen a napon nyílik egy amigurumi alkotásokat bemutató kiállítás a Zsolt utcában.
2024.06.17. 09:59 |
Olvasóklub a Zöld tanyán, kézműveskiállítás a Zsolt utcai könyvtárban

Június 18-án, kedden 16.00 órakor kivételes helyszínen, a Zöld tanyán tartják a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Liget Műhely Olvasóklubjának következő összejövetelét. „…jó beszélgetés könyvekről, magunkról…” – szól a mottója a klubnak, melyet ezúttal is Fazekasné Sin Györgyi vezet.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárában június 18-án, kedden kezdődik és egészen augusztus végéig látogatható Horgos Csabáné amigurumi munkáinak kiállítása. Az amigurumi egy könnyen és gyorsan elsajátítható japán horgolási technika, mellyel használati és dísztárgyak is készíthetőek. Ezúttal különféle színes figurákat láthatunk. Mindkét eseményre ingyenes a belépés, szeretettel várják az érdeklődőket!

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.