Ölelés az elfogadásért - flashmob a Fogyatékosság Világnapján Fehérváron

Ölelés az elfogadásért elnevezéssel országosan is egyedülálló flashmobot szerveznek Székesfehérváron. December 3-án épek és fogyatékkal élők mutatják meg a belvárosban, hogy nincsenek különbségek és akadályok.
2022.11.22. 06:40 |
Ölelés az elfogadásért - flashmob a Fogyatékosság Világnapján Fehérváron

December 3-a a Fogyatékosság Világnapja. Székesfehérváron ezen a napon Ölelés az elfogadásért elnevezéssel, hagyományteremtő szándékkal szerveznek flashmobot.

A rendezvény megálmodója Kovács Szilvia, televíziós riporter, újságíró, és műsorvezető, aki munkája során sokszor találkozik fogyatékossággal élőkkel. Szilvi is érintett, hiszen egy szindrómás, autista kislányt nevel, így a témát kívülről, és belülről is jól ismeri.

Ezen a napon a résztvevők szeretnék hangsúlyozni, hogy bár mindenkiben ugyanolyan szív dobog, nincsenek különbségek.

December 3-án, szombaton 10 órakor várnak mindenkit, hogy közösen öleljék körül az Országalmát. A felszólalók gondolatait követően a Városház téren felállított színpadon különböző csoportos és egyéni produkciókkal mutatják meg az érintett gyerekek és felnőttek, hogy nincsenek különbségek. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés fellépéssel, de még dzsúdó bemutatóval is kedveskedik a résztvevőknek.