Olaszországban, a Hat Nemzet Tornáján bizonyítottak az ifjú fehérvári rögbisek

Hétvégén a Fehérvár Rugby Club U10-es és U12-es csapatai Olaszországban vendégszerepeltek a Hat Nemzet Tornáján. A hat nemzet Olaszország, Skócia, Franciaország, Wales, Anglia és Írország a felnőtt mezőny legerősebb nemzetei. Az utánpótlás tornán mindazonáltal nemcsak hat résztvevő versenyzett, hanem a Fehérvár Rugby Clubnak másik tizenöt csapattal kellett megküzdenie. 
2019.05.09. 11:39 |

A fehérvári csapat a Lazareszku Zsolt munkáját dicsérő kiváló játékerőt képviselő Nádasdladány és a Köfém rögbi pályán készülő játékosállományból tevődött össze.

Az első mérkőzésen U10-es csapat a tőle megszokott játékát hozta, az „A” jelű csoportban a kezdeti nehézségek ellenére első mérkőzésen a Rugby Black Eagles Italy ellen - folyamatos támadásaik ellenére - 10 ponttal kikapott, a végeredmény 15-10 lett az olaszok javára.

A második meccsen vesztes állásból fordítottak a fehérváriak, de a végére elfogyott a lendület és a házigazda Pirati Rugby kiegyenlített, így 15 -15 lett a végeredmény.

A harmadik megmérettetésen az ukrán Anters Kiev RC ellen léptek pályára a a fehérvári fiúk, a végig fölényben játszó ukrán csapat ellen 4-0-ra kaptak ki, következett a helyosztó, amelyet a „B” csoport harmadik helyezettjével, német Unterföhring Rugby Club ellen vívtak.

Ezen a derbin a meghatározó játékosokhoz felzárkózott a csapat többi tagja is, így lehengerlő fehérvári siker született: Fehérvár Rugby Club - Unterföhring RC 20-5.

A nagy lendület és a magabiztosság megmaradt a délutáni helyosztóra is, ahol a „D” csoport harmadik helyezettjével játszhattak az 5.-6. helyért Rugby Bergamo ellen. Látványos és kemény mérkőzést láthatott a nagy létszámú közönség, a vezetést az ugyancsak olasz Bergamo szerezte meg de hamar jött is a válasz; Váczi Roland kemény áttörése után Surányi Döme határozottsága hozott pontokat. Sajnos a véghajrában kiegyenlített a Bergamo, de e a pontarányban (több vitt cél) jobban álló Fehérvár Rugby Club az 5. helyen zárta a rangos nemzetközi tornát.

Az U12-es csapat az ukrán Kijev Anters RC-vel közös csapattal léptek pályára, végül és a 14. helyen zártak.
A csapatokat felkészítő edzők Szkok Attila és Lazareszku Zsolt voltak.

fotó: Fehérvár Rugby Club

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.19.
 2. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 3. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.
 4. A Diósgyőri VTK együttese látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az OTP Bank Liga 3. fordulójában ismét hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban lép pályára a Vidi. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőri VTK együttese lesz, a találkozó augusztus 17-én 19:30-kor kezdődik. A VidiShopban minden munkanap, a MOL Aréna Sóstó főpénztárban pedig hétfőn, szerdán és pénteken lehet belépőt váltani.

  2019.08.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak