Olaszországban, a Hat Nemzet Tornáján bizonyítottak az ifjú fehérvári rögbisek

Hétvégén a Fehérvár Rugby Club U10-es és U12-es csapatai Olaszországban vendégszerepeltek a Hat Nemzet Tornáján. A hat nemzet Olaszország, Skócia, Franciaország, Wales, Anglia és Írország a felnőtt mezőny legerősebb nemzetei. Az utánpótlás tornán mindazonáltal nemcsak hat résztvevő versenyzett, hanem a Fehérvár Rugby Clubnak másik tizenöt csapattal kellett megküzdenie. 
2019.05.09. 11:39 |

A fehérvári csapat a Lazareszku Zsolt munkáját dicsérő kiváló játékerőt képviselő Nádasdladány és a Köfém rögbi pályán készülő játékosállományból tevődött össze.

Az első mérkőzésen U10-es csapat a tőle megszokott játékát hozta, az „A” jelű csoportban a kezdeti nehézségek ellenére első mérkőzésen a Rugby Black Eagles Italy ellen - folyamatos támadásaik ellenére - 10 ponttal kikapott, a végeredmény 15-10 lett az olaszok javára.

A második meccsen vesztes állásból fordítottak a fehérváriak, de a végére elfogyott a lendület és a házigazda Pirati Rugby kiegyenlített, így 15 -15 lett a végeredmény.

A harmadik megmérettetésen az ukrán Anters Kiev RC ellen léptek pályára a a fehérvári fiúk, a végig fölényben játszó ukrán csapat ellen 4-0-ra kaptak ki, következett a helyosztó, amelyet a „B” csoport harmadik helyezettjével, német Unterföhring Rugby Club ellen vívtak.

Ezen a derbin a meghatározó játékosokhoz felzárkózott a csapat többi tagja is, így lehengerlő fehérvári siker született: Fehérvár Rugby Club - Unterföhring RC 20-5.

A nagy lendület és a magabiztosság megmaradt a délutáni helyosztóra is, ahol a „D” csoport harmadik helyezettjével játszhattak az 5.-6. helyért Rugby Bergamo ellen. Látványos és kemény mérkőzést láthatott a nagy létszámú közönség, a vezetést az ugyancsak olasz Bergamo szerezte meg de hamar jött is a válasz; Váczi Roland kemény áttörése után Surányi Döme határozottsága hozott pontokat. Sajnos a véghajrában kiegyenlített a Bergamo, de e a pontarányban (több vitt cél) jobban álló Fehérvár Rugby Club az 5. helyen zárta a rangos nemzetközi tornát.

Az U12-es csapat az ukrán Kijev Anters RC-vel közös csapattal léptek pályára, végül és a 14. helyen zártak.
A csapatokat felkészítő edzők Szkok Attila és Lazareszku Zsolt voltak.

fotó: Fehérvár Rugby Club

Sport

 1. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 2. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 3. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.
 4. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak