Jól kezdték az évet a fehérvári szinkronúszók

Két arany-, és három ezüstérmet szerzett az idei esztendő első versenyén az Orka SE. A székesfehérvári szinkronúszók Synus Kupán elért eredménye mutatja, jól halad a felkészülés, nem véletlenül, hiszen március végén nemzetközi kupának lesz házigazdája az Orka.

2019.02.20. 09:46 |

Az idei szezon első versenyén a Synus Kupán kiválóan szerepeltek az Orka SE szinkronúszói. Utánpótlás korosztályban taroltak a lányok, korcsoportjában első helyezett lett Szakáll Panna és Mészáros Eszter, második helyen végzett Kertész Lili, Szabó Virág és Madler Csenge. A lányok edzője, Trungel Viktória: így értékelte a 2019 első megmérettetésén látottakat: „A versenyen elért eredmények teljes mértékben tükrözik, hogy a felkészülésünkben jó úton haladunk.”

Az egyesület versenyzői már a március 22-24-e között megrendezendő székesfehérvári nemzetközi versenyre, az Orka Cupra készülnek. Az előnevezések alapján az idén is népes mezőnyre lehet számítani. „A versenyen való indulás szándékát már több külföldi egyesület, válogatott jelezte. Csapatokat várunk Ausztriából, Csehországból, Horvátországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Izraelből, Görögországból, Romániából, valamint érkezett litván, grúz, kazah, és svájci nevezés is. A végleges mezőny március elejére alakul ki.” – mondta Molnár Andrea, az Orka vezetőedzője.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak