Okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzés indul a Széchenyi technikumban

Új, az okleveles gépgyártás-technológiai technikus szakkal bővül a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum képzési palettája. A technikum az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral közösen dolgozta ki a tananyagot. A felmenő rendszerben, a jövő tanévtől induló ötéves képzésben résztvevők plusz pontokkal, kiváló emelt érettségi esetén pedig maximális pontszámmal nyernek felvételt az ÓE műszaki karra, hangzott el az új képzést bemutató sajtótájékoztatón kedden.
2021.09.07. 13:42 |

A műszaki pálya iránt érdeklődő, továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályosoknak és szüleiknek figyelmébe ajánlották azt a következő tanévtől induló, új szakot, amelynek tematikáját és tananyagát a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum közösen dolgozta ki az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral.

A szakot ismertető sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy a szakképzésben és a felsőoktatásban megvalósuló fejlesztések nemcsak a diákokat, hallgatókat, hanem Székesfehérvár és a régió gazdaságát is szolgálják. Ez a szak egy újabb közös gondolkodás eredménye, amelynek keretében a diákok a legfrissebb ismereteket, a legmodernebb eszközökkel, kiváló oktatási környezetben sajátíthatják el.

A tudás az az érték, amely hosszú távon egy nemzetet fel tud emelni. A tudásalapú társadalom felépítésével ezt a célt szolgáljuk – hangsúlyozta prof. dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora. Az okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzés az első lépése annak az építkezésnek, amely egy életpályamodell alapja: a technikumi képzéstől az egyetemen át a munkaerőpiacra. A fehérvári kar tudományos és technológiai parkja, az egyetem és a technikum oktatói garantálják a legmagasabb színvonalú képzést.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja felhívta a figyelmet arra, hogy azok a diákok, akik oklevelet szereznek ezen a szakon, az Óbudai Egyetemmel kötött együttműködésnek köszönhetően plusz 34 kreditponttal indulhatnak a felvételin. Amennyiben valaki színjeles, emelt színtű szakmai érettségivel zárja az ötéves képzést, maximális ponttal kerülhet be az egyetemre. Ez a képzési forma új lehetőségeket teremt a városban. A Szakképzési Centrum célja, hogy más szakokon, képzési helyszíneken is létrejöjjenek ilyen együttműködések a közeljövőben.

A sajtótájékoztatón jelen volt Szépné Holczer Piroska, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatója, valamint Prof. Dr. Györök György, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékánja.

Gazdaság

 1. Mindent a duális képzésről - megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap

  Megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap, amely hangsúlyosan foglalkozik a vállalkozói oldallal, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.  A duális képzés legfrissebb információiért keresse fel a megújult honlapot!

  2021.09.19.
 2. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 3. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 4. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 1. Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői

  Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) idén Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő konferenciáját. A MOL Arána Sóstó adott otthont a rendezvénynek, így szabadtéren, biztonságos körülmények között rendezhették meg konferenciájukat, ahova az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók.

  2021.09.07.
 2. Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők is készülnek Fehérváron

  Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.

  2021.09.06.
 3. Mindent egy helyről az iskolakezdéshez a BONMART HOME-ból

  Már mindenhol nyárbúcsúztató rendezvényekről olvasni és már a nap sugarai is máshogy érik arcunkat, mindez a közeledő tanévkezdést jelzik. A 2021.augusztus 2-án Székesfehérváron megnyitott BONMART HOME üzlet abban igyekszik segíteni a fehérvári és környéki lakosokat, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódóan szinte mindent be tudjanak egy helyen szerezni.

  2021.08.27.
 4. Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest Technologies Zrt.

  A száz százalékban magyar tulajdonú Continest Technologies Zrt. 2017 óta fejleszt és gyárt összecsukható konténereket. A 46 főt foglalkoztató vállalat csütörtökön avatta most megépült székesfehérvári gyárát, ahol a résztvevők meg is nézhették a katonai, egészségügyi és sport célokra is jól használható konténereket. A beruházás 680 millió forintból valósult meg, és 40 új munkahelyet teremtettek.

  2021.08.26.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár