Ők részesültek idén Aranyember-díjban

Tarsoly Ifjúságért Egyesület Aranyember-díj elismeréseket ezen a héten adták volna át, ám a jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy  az alábbi közleményben adnak tájékoztatást az idei döntésről, miszerint Escher Ilona, dr. Lőrinczy Attila és a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely részesült elismerésben.
2020.03.24. 11:42 |

Escher Ilona önkéntesként társadalmi munkában segítette a Vörösmarty Mihály Könyvtár Helytörténeti részlegének munkáját, valamint az egyesület irodalmi vetélkedőinek lebonyolítását. Aktívan közreműködött az Európa klub programjainak megszervezésében.

Dr. Lőrinczy Attila a Teleki gimnázium elismert tanára, a „Költőnk és kora” József Attila műveltségi vetélkedő feladatainak összeállítója, a zsűri elnöke volt évtizedeken keresztül. Több könyve jelent meg, ami az utókor számára is sok érdekes információval szolgál, valamint elismert alpolgármesterként tevékenykedett Székesfehérvár városában.

A Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely aktív közreműködője volt az utóbbi években az egyesület által szervezett „A mi Európánk”, illetve a „Hétköznapok Európája” vetélkedőnek. A különböző katonai programokkal, megemlékezésekkel sokat tesznek a fiatalok szemléletének alakításában.

Közélet

 1. Kínai partnerintézmény segítségével érkeztek szájmaszkok az Óbudai Egyetemre

  Az Óbudai Egyetem partnerintézménye a kínai Ningbo University of Technology, az ő közbenjárásukkal érkeztek szájmaszkok az egyetemre. Kézikönyveket is küldtek, amelyek a víruskezeléssel kapcsolatos tapasztalatokat rögzítik.

  2020.04.06.
 2. Esküvő a rendkívüli időszakban – a már kitűzött szertartásokat megtartják

  A rendkívüli körülmények között is megtartják a már kitűzött esküvőket Székesfehérváron, ha a jegyespárok vállalják. A szertartás létszámkorlátos, így többen a lemondás vagy a halasztás mellett döntöttek.

  2020.04.06.
 3. A házi gyermekorvosok rendelési ideje is módosult

  A kialakult járványhelyzetben változott a székesfehérvári gyermekorvosi rendelések betegfogadási ideje és rendje is. Az Operatív Törzs ajánlása alapján az Önkormányzat továbbra is azt kéri, hogy először telefonon konzultáljanak orvosukkal és csak a legszükségesebb esetben keressék fel őket személyesen. A házi gyermekorvosok legfrissebb rendelési ideje megtalálható honlapunkon is.

  2020.04.06.
 4. Virágos Székesfehérvár – május elején értesítenek mindenkit a virágok átvételéről

  Sokan érdeklődnek, hogy a Virágos Székesfehérvár pályázaton tavaly ősszel elnyert virágcsomagokhoz, hogyan juthatnak majd hozzá. A virágok még az üvegházakban nevelkednek, a kiosztás módjáról pedig az aktuális járványügyi helyzet függvényében döntenek. Május elején minden pályázót a megadott e-mail címen értesít a Városgondnokság.

  2020.04.06.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin