Ők részesültek idén Aranyember-díjban

Tarsoly Ifjúságért Egyesület Aranyember-díj elismeréseket ezen a héten adták volna át, ám a jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy  az alábbi közleményben adnak tájékoztatást az idei döntésről, miszerint Escher Ilona, dr. Lőrinczy Attila és a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely részesült elismerésben.
2020.03.24. 11:42 |

Escher Ilona önkéntesként társadalmi munkában segítette a Vörösmarty Mihály Könyvtár Helytörténeti részlegének munkáját, valamint az egyesület irodalmi vetélkedőinek lebonyolítását. Aktívan közreműködött az Európa klub programjainak megszervezésében.

Dr. Lőrinczy Attila a Teleki gimnázium elismert tanára, a „Költőnk és kora” József Attila műveltségi vetélkedő feladatainak összeállítója, a zsűri elnöke volt évtizedeken keresztül. Több könyve jelent meg, ami az utókor számára is sok érdekes információval szolgál, valamint elismert alpolgármesterként tevékenykedett Székesfehérvár városában.

A Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely aktív közreműködője volt az utóbbi években az egyesület által szervezett „A mi Európánk”, illetve a „Hétköznapok Európája” vetélkedőnek. A különböző katonai programokkal, megemlékezésekkel sokat tesznek a fiatalok szemléletének alakításában.

Közélet

 1. Megoldást keresnek a Vörösmarty tér 12. felújítása kapcsán kialakult problémákra

  A Vörösmarty tér 12. felújítása és bővítése kapcsán kialakult konfliktusokra kerestek megoldást azon a lakossági fórumon, amelyet az 1. számú választókörzet képviselője, Szabó-Bakos Györgyné hívott össze a környéken lakók kezdeményezésére. A fórumon egy olyan javaslatot is megfogalmaztak a lakók felé, ami a kivitelező költségén valósulna meg a Vak Bottyán közben található lépcső és rámpa átépítésével.

  2020.09.29.
 2. Hátrányos helyzetű gyerekek kaptak laptopot a Vigyázó Kéz Egyesülettől

  A napokban három felső tagozatos diáknak okozott meglepetést a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület azzal, hogy ezentúl számunkra is lehetőség nyílik a világhálón való ismeretszerzésre. Az állami gondozott kamaszok, a laptopok segítségével már be tudnak kapcsolódni az online oktatásba. 

  2020.09.29.
 3. Agrárkamara - megyei elnöki fogadóóra lesz Székesfehérváron

  A Nemzeti Agrárkamara Fejér megyei szervezetének elnöke 2020. október 7-én szerdán az igazgatóság székhelyén (Székesfehérvár, Fürdő u. 1.) várja a megyei kamarai tagokat a mezőgazdasággal, élelmiszeriparral, vidékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseikkel, felvetéseikkel kapcsolatban.

  2020.09.29.
 4. Közlekedési Kultúra Napja - plakátkiállítás nyílt a Palotai Kapu téren

  Hétfőn nyílt meg a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából rendezett, „A biztonságé az elsőbbség - legyen minden nap a kulturált közlekedés napja!” című plakátkiállítás Székesfehérváron, a Palotai Kapu téren. A kültéri installáció október 8-ig látogatható.

  2020.09.28.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4