Nyugdíjas pedagógusokat ünnepeltek a Tóparti Általános Iskolában

Nyugdíjas pedagógusnapi ünnepségre került sor csütörtökön a Tóvárosi Általános Iskolában, ahol az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd a Pedagógusok Szakszervezete által alapított Eötvös József-emlékérmeket adták át. Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak.
2018.05.31. 17:06 |

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke Szentgyörgyi Albert idézettel köszöntötte a pedagógusokat: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”
Jámbor Ferencné kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak, generációk számára mutattak irányt és nehéz körülmények között is a becsületes életre, tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat. Hozzátette, hogy valósi elismerést csak az jelenthet számukra, ha elégedettnek és sikeresnek látják egykori tanítványaikat. Az ünnepségen részt vett Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke is.
A rendezvényen a a Tóvárosi Általános Iskola tanárai és az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd az Eötvös József-emlékérmek átadása következett. A kitüntetést 1992-ben alapította a Pedagógusok Szakszervezete. Az emlékplakett kitüntetést önkormányzatok és szakszervezeti kollektívák is kapják 2000-től kezdődően. A kitüntetéssel az átlagon felüli teljesítményt, a folyamatosan végzett kimagasló színvonalú szakszervezeti munkát ismerik el és ösztönzik.

Közélet

 1. Honvédfesztivál - történelmi játékot is bemutatnak szombaton

  Idén kilencedik alkalommal kerül sor a Honvédfesztiválra, amely csapatversennyel kezdődött az István Király Általános Iskolában. A programsorozat kiemelkedő napja lesz szeptember 29-e, amikor többszáz statisztával és neves színészekkel zenés történelmi játékot mutatnak be a Pákozdi Katonai Emlékparkban.

  2018.09.24.
 2. Hálaadó Ünnepély a Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezeténél

  Vasárnap délután tartotta Hálaadó Ünnepélyét a Magyar Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezete a Tompa Mihály utcai gyülekezeti házban. A közösség a város polgármesterét arra kérte, hogy Fehérvár ezeréves történelméről tartson előadást. Cser-Palkovics András a közös hitéleti és világi értékekről és az értékválasztás fontosságáról is beszélt előadásában.

  2018.09.23.
 3. Szabadtéri szentmisével adtak hálát a Szőlő utcai kereszt felszentelésének évfordulóján

  Szabadtéri szentmisére gyűltek össze a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközségek tagjai a 2013-as Szent István Emlékévben felújított Szőlő utcai keresztnél, a felszentelés évfordulóján, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódóan. A misét Lovász Rajmund OFM, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány örökfogadalmas tagja celebrálta.

  2018.09.23.
 4. Critical Mass - sokan tekerték körbe a várost a biciklis felvonuláson

  Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Critical Mass kerékpáros felvonulás a Halesz-ligetből indult szombaton délután. A legtöbben kerékpárral, de voltak akik rollerrel, görkorcsolyával, tandemmel, "demonstráltak" az élhetőbb közlekedésért. A szervezőinek legfontosabb célja többek között, az autósok figyelmének felkeltése a kerékpárosokra, a balesetek csökkentése, valamint az élhetőbb város megteremtésének támogatása.

  2018.09.22.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek