Nyugdíjas pedagógusokat ünnepeltek a Tóparti Általános Iskolában

Nyugdíjas pedagógusnapi ünnepségre került sor csütörtökön a Tóvárosi Általános Iskolában, ahol az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd a Pedagógusok Szakszervezete által alapított Eötvös József-emlékérmeket adták át. Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak.
2018.05.31. 17:06 |

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke Szentgyörgyi Albert idézettel köszöntötte a pedagógusokat: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”
Jámbor Ferencné kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak, generációk számára mutattak irányt és nehéz körülmények között is a becsületes életre, tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat. Hozzátette, hogy valósi elismerést csak az jelenthet számukra, ha elégedettnek és sikeresnek látják egykori tanítványaikat. Az ünnepségen részt vett Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke is.
A rendezvényen a a Tóvárosi Általános Iskola tanárai és az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd az Eötvös József-emlékérmek átadása következett. A kitüntetést 1992-ben alapította a Pedagógusok Szakszervezete. Az emlékplakett kitüntetést önkormányzatok és szakszervezeti kollektívák is kapják 2000-től kezdődően. A kitüntetéssel az átlagon felüli teljesítményt, a folyamatosan végzett kimagasló színvonalú szakszervezeti munkát ismerik el és ösztönzik.

Közélet

 1. Az igazságra törekedj - ökumenikus imahét kezdődik Székesfehérváron

  Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – ezzel a mózesi jelmondattal rendezik meg január 20-a és január 27-e között az Ökumenikus imahetet Székesfehérváron. Az istentiszteletek minden nap este hatkor kezdődnek. 

  2019.01.17.
 2. Külföldi ösztöndíj lehetőség tehetséges Székesfehérvári diákoknak

  A Trendhim Scolarship ösztöndíjjal olyan hallgatókat támogatnak, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik ezeken a területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

  2019.01.16.
 3. Látogatási tilalom lesz péntektől Fejér megye kórházaiban

  A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az intézkedésre azért van szükség, mert a megbetegedési arányjelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

  2019.01.16.
 4. Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot?

  Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A városvezető szerdán közzétett bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra a jelenségre – az „elszabadult” beruházási költségekre –, amely minden közpénzzel gazdálkodó szervezet számára nehézséget okoz a fejlesztések megvalósításában.

  2019.01.16.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek