Nyugdíjas pedagógusokat ünnepeltek a Tóparti Általános Iskolában

Nyugdíjas pedagógusnapi ünnepségre került sor csütörtökön a Tóvárosi Általános Iskolában, ahol az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd a Pedagógusok Szakszervezete által alapított Eötvös József-emlékérmeket adták át. Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak.
2018.05.31. 17:06 |

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke Szentgyörgyi Albert idézettel köszöntötte a pedagógusokat: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”
Jámbor Ferencné kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak, generációk számára mutattak irányt és nehéz körülmények között is a becsületes életre, tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat. Hozzátette, hogy valósi elismerést csak az jelenthet számukra, ha elégedettnek és sikeresnek látják egykori tanítványaikat. Az ünnepségen részt vett Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke is.
A rendezvényen a a Tóvárosi Általános Iskola tanárai és az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd az Eötvös József-emlékérmek átadása következett. A kitüntetést 1992-ben alapította a Pedagógusok Szakszervezete. Az emlékplakett kitüntetést önkormányzatok és szakszervezeti kollektívák is kapják 2000-től kezdődően. A kitüntetéssel az átlagon felüli teljesítményt, a folyamatosan végzett kimagasló színvonalú szakszervezeti munkát ismerik el és ösztönzik.

Közélet

 1. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 2. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 3. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.
 4. A túlélés dalai - Zeneiskolás megemlékezés Fahidi Éva holokauszt túlélővel

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan szervez megemlékezést április 24-én a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény vendége lesz Fahidi Éva írónő, holokauszt túlélő.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek