Nyugdíjas pedagógusokat ünnepeltek a Tóparti Általános Iskolában

Nyugdíjas pedagógusnapi ünnepségre került sor csütörtökön a Tóvárosi Általános Iskolában, ahol az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd a Pedagógusok Szakszervezete által alapított Eötvös József-emlékérmeket adták át. Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak.
2018.05.31. 17:06 |

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke Szentgyörgyi Albert idézettel köszöntötte a pedagógusokat: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”
Jámbor Ferencné kiemelte, hogy annak a nemzedéknek a képviselőit ünneplik, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak, generációk számára mutattak irányt és nehéz körülmények között is a becsületes életre, tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat. Hozzátette, hogy valósi elismerést csak az jelenthet számukra, ha elégedettnek és sikeresnek látják egykori tanítványaikat. Az ünnepségen részt vett Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke is.
A rendezvényen a a Tóvárosi Általános Iskola tanárai és az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd az Eötvös József-emlékérmek átadása következett. A kitüntetést 1992-ben alapította a Pedagógusok Szakszervezete. Az emlékplakett kitüntetést önkormányzatok és szakszervezeti kollektívák is kapják 2000-től kezdődően. A kitüntetéssel az átlagon felüli teljesítményt, a folyamatosan végzett kimagasló színvonalú szakszervezeti munkát ismerik el és ösztönzik.

Közélet

 1. A Gárdonyi felújításának látványterveit is bemutatták a maroshegyi lakossági fórumon

  Lakossági fórumot tartottak hétfőn este a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, ahol a művelődési ház felújításáról is szó esett. A terveket készítő Városfejlesztési Kft. egy videót is bemutatott arról milyen lesz a felújított Gárdonyi. Az engedélyes tervek fél év múlva készülnek el. Szó volt a Temesvári és a Vásárhelyi út felújításáról is a fórumon.

  2018.11.12.
 2. Fehérváron lesz az Eurodesk magyarországi hálózatának őszi országos találkozója

  November 14-e és 16-a között Fehérváron, a Szent Gellért Hotelben lesz az Eurodesk magyarországi hálózatának őszi országos találkozója. Az Eurodesk az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat és együttműködési keret, melynek az Európai Unió tagállamaiban több mint ezerkétszáz regionális és helyi partnere van, akik fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.

  2018.11.12.
 3. A digitális oktatásról is szó volt a Nemzeti Pedagóguskar konferenciáján

  Szakmai konferenciára várta tagjait hétfőn a Nemzeti Pedagógus Kar Fejér Megyei Szervezete. A Megyeháza Dísztermében megtartott tanácskozáson szó volt többek között az okostanterv-fejlesztésről és a digitális tanulás lehetőségeiről is. 

  2018.11.12.
 4. A Köfém lakótelepen folytatódnak a városrészi egészségnapok november 17-én

  November 17-én, szombaton 9 és 13 óra között negyedik alkalommal várják Egészségnappal az érdeklődőket a KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubházban. A programon résztvevőket ingyenes állapotfelméréssel és különféle szűrővizsgálatokkal várják, de lesz kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás is a Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet munkatársainak közreműködésével. A részleteket hétfőn sajtótájékoztatón ismertették a Hiemer-házban.

  2018.11.12.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek