Nyolc iskola diákjai vívtak versenyt a diákolimpia városi döntőjében

A városi diákolimpia döntőjének adott helyet szombaton délelőtt a Tóvárosi Általános Iskola tornaterme. A házigazda Tóvárosi mellett a Vasvári, a Vörösmarty, az István Király, a Felsővárosi, a Teleki, a Munkácsy és a Kossuth iskolák csapatai jutottak be a fináléba, ahol többek között pókjárásban, várfoglalóban, szlalom kézilabdában és labdahordásban is összemérhették ügyességüket a diákok.
2017.11.25. 12:02 |

Nyolc csapat részvételével rendezték meg szombaton a városi diákolimpia döntőjét a Tóvárosi Általános Iskolában. A fináléban a Tóvárosi Általános Iskola, a Vörösmarty Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola  és az István Király Általános Iskola csapatai vettek részt.  Kiváló hangulat közepette versenyezhettek a város alsó tagozatos általános iskolás diákjai. Már a bemelegítés során több száz szülő és rokon buzdította teli torokból a gyerekeket, akik lelkesen teljesítették a feladatokat. A tanulóknak összesen tíz játékos feladatot kellett végrehajtaniuk a szombati sportos programon, amelynek a tétje az volt, hogy melyik intézmény diákjai tudnak jogot szerezni maguknak a megyei döntőn való indulásra. A döntőben számos ügyességi feladat során kellett bizonyítaniuk ügyességüket a diákoknak. A feladatok között váltóbotos futás, pókjárás-rákjárás, labdás ügyességi váltó, várfoglaló, labdahordás, karikakirakó, szlalom kézilabda is szerepelt. A versenyt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg, aki elmondta, hogy a város örömmel támogatja a rendezvényt. A tanácsnok gratulált azoknak, akik bejutottak a döntőbe és eredményes versenyt kívánt a diákoknak.

Sport

 1. A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

  Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.

  2018.10.18.
 2. Győztes rajt az Európa-kupában: a hajrában fordított, végül hosszabbításban nyert az Alba

  Végsőkig kiélezett, hosszabbításba torkolló meccset nyert meg Portóban az Alba Fehérvár. A negyedik  negyed vége előtt nem sokkal még hátrányban voltak, a dudaszó előtt ellenben már vezettek a mieink, de egy triplával egyenlített a portigál csapat. A hosszabbításban is maradt izgalom az utolsó pillanatig, végül meglett a győzelem a FIBA-Európa-kupa csoportkörének első meccsén idegenben.

  2018.10.17.
 3. Hétvégén lesz a XV. Fehérvár Böllhoff Kupa Nemzetközi FIDE Sakkverseny

  A Fejér Megyei Sakkszövetség október 20-23-ig, szombattól keddig rendezi meg Székesfehérváron a Novotel szállodában a hagyományos XV. Fehérvár Böllhoff Kupa Nemzetközi FIDE Sakkversenyt Eddig száztizenöten neveztek a versenyre, köztük három nemzetközi nagymester, kilenc nemzetközi mester, egy női nemzetközi mester, két FIDE mester. A megnyitó szombaton reggel 9.45 órakor lesz.

  2018.10.17.
 4. Eredményes hétvégét zártak a Fehérvár Rugby Club utánpótlás csapatai

  Nádasdladányban rendezték a Régiós rögbi utánpótlás bajnokság harmadik fordulóját. A három korosztály számára tartott tornán a Fehérvár Rugby Club két együttese is dobogóra állhatott.

  2018.10.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak