Nyolc éremmel tértek haza a serdülők a fedett pályás bajnokságról

A téli szezon legnépesebb bajnoksága a 14-15 éveseké. Az ARAK Up. Akadémia is a legnagyobb létszámmal ebben a korcsoportban indította atlétáit a Budapesten. A nemenként 12 versenyszámban a sok betegség ellenére 50 fehérvári rajthoz állás került regisztrálása.

2018.02.06. 11:05 |

Három versenyszámban indult, és mindegyikben érmet nyert Mohai Regina. 60 m gáton a másodikkal azonos eredménnyel, 9,28-al lett bronzérmes Borsányi Zoltán tanítványa. 300 méteren egyéni csúcsot javítva, 42,09-el szintén harmadik helyen zárt. Aranyérmet nyert a 4x200 méteres váltó befutójaként, Gimesi Katával, Szabó Grétával, Gombolai Nórával egyetemben. Kiss Alexander és Lakatos András rúdugrásban alkotott maradandót. Skoumal Péter mindkét tanítványa egyéni csúccsal zárt. Kiss 380 cm-el második, Lakatos 340-el harmadik helyen zárt. Tatai Zalán esélyesként került a 60 m síkfutás döntőjébe. Bár Babos Rita versenyzője túlizgulta a finálét, ennek ellenére a második helyen ért célba. Klauzer László ötösugrásban ugrott fel a dobogóra. Egyéni csúcsát megdöntve, ugrásról-ugrásra javított Molnár Ferenc atlétája, és végül szoros versenyben lett bronzérmes. A fiúk 4x200 méteres stafétája szolgáltatta az ARAK nyolcadik érmét, az ötödik bronzot. Károlyi, Csornai, Klauzer, Tatai összetételben akár jobb helyen is végezhetett volna, de a második váltásnál a versenybíróval történt ütközést követően nem maradt esély a javításra. Végül a bronzéremnek is örülni kellett.
 
300 méteren egyetlen századdal csúszott le a dobogóról Károlyi Soma, negyedik helyen zárt. A lányok ötösugrásában a 60 m síkfutás "B" döntőjének győztese, Gimesi Kata végzett az ötödik helyen. Hetedik lett Szabó Gréta távolugrásban, Gombolai Nóra 60 gáton, Bolla Gergő távolugrásban és Csetényi Zsolt rúdugrásban. Döntőbe jutott és nyolcadikként végzett Csornai János 60 méteren és lányok 4x200 méteres "B" váltója is.

Sport

 1. Látványos megnyitóval készülnek - Zúgjon a Hajrá, Vidi, Hajrá, Fehérvár!

  November 21-én, jövő héten szerdán 17.15-től látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár, a csapat pedig 19 órától lép pályára régi-új otthonában a Sóstón az Újpest FC ellen. A megnyitón Pixa mellett a Wellhello is játszik, lesz 3D vetítés és négyszáz fehérvári táncos látványos koreográfiával készül a megynyitóra.

  2018.11.15.
 2. Sakk minden szerdán és pénteken a Fehérvári Sakk Egyesülettel a Királykúton

  Nagyon jól, két győzelemel kezdte a Nemzeti Sakk Csapatbajnokságot a Fehérvári Sakk Egyesület az NB II Breyer-csoportban. A sakkozók a Királykút Emlékházban minden héten szerdán és pénteken délután négytől egészen késő estig edzenek és játszanak, illetve fontosnak tartják az utánpótlás nevelést.

  2018.11.15.
 3. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 4. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak