Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban csütörtökön

Ismét nyílt napot hirdet az Alba Innovár. Június 25-én, csütörtökön a digitális élményközpont három helyszínén az érdeklődők megismerhetik többek között az interaktív, érintésre reagáló okospadlót, megnézhetik működés közben a humanoid és ipari robotokat, illetve próbára tehetik ügyességüket és tudásukat a szabadulószobában. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
2020.06.22. 13:23 |

A „Díjmentes nyílt napok” projekt támogatásával június 25-én, csütörtökön ismét nyílt napot szervez az Alba Innovár, hogy a látogatók megismerjék az élményszerű tanulást, amelyben a város diáksága már nap mint nap részt vehet.

Az érdeklődők három helyszínen ismerkedhetnek meg a színes és varázslatos digitális világgal, amely egyre több segítséget jelent a munkában és szórakozási lehetőséget szabadidőben. A foglalkoztató térben megmutatják, hogyan lehet könnyen irányítani LEGO robotot, miként lehet egyszerűen felépíteni tetszőleges mozgássorozatot. A 3D-s tervezés és nyomtatás titkaiba is beavatják a résztvevőket, akik egy program segítségével különféle tárgyakat tervezhetnek. Munka közben megismerhetik Albát, a humanoid robotot, és megnézhetik az ipari termelésben résztvevő Dobot Magician robotokat is.

A bemutató térben a virtuális valóságé a főszerep. A 3D-s szobrászkodás mellett kipróbálhatják az interaktív, nagyon sok érzékelővel ellátott, érintésre reagáló, készségfejlesztő "okospadló”-t. A harmadik helyszín a szabadulószoba. A legendás parapark-produkciók lényege, hogy a játékosokat rabul ejti (szó szerint) valamilyen titokzatos hely, ahonnan erővel nem, csak ésszel lehet kijutni – ráadásul mindössze 40 perc alatt. A szabadulós játék aktív kikapcsolódás, izgalmas kihívás és csapatjáték.

Az Alba Innovár csütörtöki nyílt napjára minden olyan érdeklődőt várnak, akiket érdekel a digitalizáció, a modern, élményszerű tanulás világa. A foglalkozásokon csak 10 éven felüliek vehetnek részt! Kiskorú kísérője csak 18 éven felüli lehet, és neki is regisztrálni kell!

A díjmenetes regisztráció az Alba Innovár honlapján érhető el.

Fehérvári színes

 1. Hetedhét Játékfesztivál kezdődött

  Az esőt és a rosszboszorkányokat síppal, dobbal, zászlólengetéssel elüldözték a X. Hetedhét Játékfesztivál megnyitójáról a Szárnyas Sárkányok gólyalábasai. Szombaton délelőtt hamar megtelt a Belváros kézműveskedő, horgászó és hullámvasutazó aprótalpúakkal. Szerencsére nem maradt egyedül a sok-sok feladat megoldásában Zsuzska, Fruska és Olivér sem.

  2022.05.28.
 2. Női szűrőnap a CSNK-ban

  Női szűrőnapot rendeztek szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. A díjmentes vizsgálatok iránt igen nagy volt az érdeklődés, az időpontok egyetlen délelőtt beteltek. Volt nőgyógyászati rákszűrés, csontsűrűség- és vércukorszint-mérés és egyéb vizsgálatok. A szűrőprogramok városszerte folytatódnak, legközelebb június 25-én a Rákóczi Úti Általános Iskolában lesz általános városrészi szűrőnap.

  2022.05.28.
 3. Mesés kiskertek

  Két év után újra Mesés kiskertek kertépítő verseny volt a Zichy ligetben. Az óvodások számára meghirdetett programon kreatívabbnál kreatívabb kertek készültek. Pénteken délután verőfényes napsütés és vidám hangulat fogadta azokat, akik kilátogattak a Zichy ligetbe.

  2022.05.27.
 4. Ingyenes nordic walking

  Május elején kezdődtek és egészen június végéig tartanak az ingyenes nordic walking foglalkozások hét helyszínen Székesfehérváron. Az országban egyedülálló program keretében a Tóvárosban, az Alsóvárosban, az Öreghegyen, a Palotavárosban, a Bregyóban, a Zichy ligetben és a Béke téren lehet ingyenesen sportolni. A botokat a szervezők biztosítják, szintén díjmentesen.

  2022.05.27.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár