Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban csütörtökön

Ismét nyílt napot hirdet az Alba Innovár. Június 25-én, csütörtökön a digitális élményközpont három helyszínén az érdeklődők megismerhetik többek között az interaktív, érintésre reagáló okospadlót, megnézhetik működés közben a humanoid és ipari robotokat, illetve próbára tehetik ügyességüket és tudásukat a szabadulószobában. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
2020.06.22. 13:23 |
Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban csütörtökön

A „Díjmentes nyílt napok” projekt támogatásával június 25-én, csütörtökön ismét nyílt napot szervez az Alba Innovár, hogy a látogatók megismerjék az élményszerű tanulást, amelyben a város diáksága már nap mint nap részt vehet.

Az érdeklődők három helyszínen ismerkedhetnek meg a színes és varázslatos digitális világgal, amely egyre több segítséget jelent a munkában és szórakozási lehetőséget szabadidőben. A foglalkoztató térben megmutatják, hogyan lehet könnyen irányítani LEGO robotot, miként lehet egyszerűen felépíteni tetszőleges mozgássorozatot. A 3D-s tervezés és nyomtatás titkaiba is beavatják a résztvevőket, akik egy program segítségével különféle tárgyakat tervezhetnek. Munka közben megismerhetik Albát, a humanoid robotot, és megnézhetik az ipari termelésben résztvevő Dobot Magician robotokat is.

A bemutató térben a virtuális valóságé a főszerep. A 3D-s szobrászkodás mellett kipróbálhatják az interaktív, nagyon sok érzékelővel ellátott, érintésre reagáló, készségfejlesztő "okospadló”-t. A harmadik helyszín a szabadulószoba. A legendás parapark-produkciók lényege, hogy a játékosokat rabul ejti (szó szerint) valamilyen titokzatos hely, ahonnan erővel nem, csak ésszel lehet kijutni – ráadásul mindössze 40 perc alatt. A szabadulós játék aktív kikapcsolódás, izgalmas kihívás és csapatjáték.

Az Alba Innovár csütörtöki nyílt napjára minden olyan érdeklődőt várnak, akiket érdekel a digitalizáció, a modern, élményszerű tanulás világa. A foglalkozásokon csak 10 éven felüliek vehetnek részt! Kiskorú kísérője csak 18 éven felüli lehet, és neki is regisztrálni kell!

A díjmenetes regisztráció az Alba Innovár honlapján érhető el.

Fehérvári színes

 1. Meghosszabbított nyitvatartás nyár végéig

  A hét minden napján várja a látogatókat a Velencei-tó térségének egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum. A létesítmény nyáron meghosszabbított nyitvatartással működik.

  2024.06.24.
 2. Idén nyáron is vár az EFOTT

  A fesztivált, amely az egyetemi közösségek egyik legfontosabb nyári találkozási pontja, július 10. és 14. között rendezik meg a Velencei-tó partján, olyan előadók részvételével, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk vagy éppen a Punnany Massif. Az EFOTT keretében száznál is több aktivitással, több mint húsz egyetem részvételével és számos kipróbálható sportággal várja az érdeklőket.

  2024.06.24.
 3. Péterfillér-gyűjtés

  A Magyar Katolikus Egyház június 29-e, Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A hívek a Szentatyának felajánlott támogatással segíthetik az Egyetemes Egyház sokféle igényét és a leginkább rászorulókat.

  2024.06.24.
 4. Örökzöldek, szerelmes dallamok

  Hagyományos zenés programjára hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ július 7-én, vasárnap este hét órára az Öreghegyi Közösségi Ház kertjébe: a Nyáresti vigadalom, Buch Tibor és Lőrincz Judit estje jól ismert, örökzöld musical- és operettslágerekkel szórakoztatja a hallgatóságot.

  2024.06.23.