Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban csütörtökön

Ismét nyílt napot hirdet az Alba Innovár. Június 25-én, csütörtökön a digitális élményközpont három helyszínén az érdeklődők megismerhetik többek között az interaktív, érintésre reagáló okospadlót, megnézhetik működés közben a humanoid és ipari robotokat, illetve próbára tehetik ügyességüket és tudásukat a szabadulószobában. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
2020.06.22. 13:23 |
Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban csütörtökön

A „Díjmentes nyílt napok” projekt támogatásával június 25-én, csütörtökön ismét nyílt napot szervez az Alba Innovár, hogy a látogatók megismerjék az élményszerű tanulást, amelyben a város diáksága már nap mint nap részt vehet.

Az érdeklődők három helyszínen ismerkedhetnek meg a színes és varázslatos digitális világgal, amely egyre több segítséget jelent a munkában és szórakozási lehetőséget szabadidőben. A foglalkoztató térben megmutatják, hogyan lehet könnyen irányítani LEGO robotot, miként lehet egyszerűen felépíteni tetszőleges mozgássorozatot. A 3D-s tervezés és nyomtatás titkaiba is beavatják a résztvevőket, akik egy program segítségével különféle tárgyakat tervezhetnek. Munka közben megismerhetik Albát, a humanoid robotot, és megnézhetik az ipari termelésben résztvevő Dobot Magician robotokat is.

A bemutató térben a virtuális valóságé a főszerep. A 3D-s szobrászkodás mellett kipróbálhatják az interaktív, nagyon sok érzékelővel ellátott, érintésre reagáló, készségfejlesztő "okospadló”-t. A harmadik helyszín a szabadulószoba. A legendás parapark-produkciók lényege, hogy a játékosokat rabul ejti (szó szerint) valamilyen titokzatos hely, ahonnan erővel nem, csak ésszel lehet kijutni – ráadásul mindössze 40 perc alatt. A szabadulós játék aktív kikapcsolódás, izgalmas kihívás és csapatjáték.

Az Alba Innovár csütörtöki nyílt napjára minden olyan érdeklődőt várnak, akiket érdekel a digitalizáció, a modern, élményszerű tanulás világa. A foglalkozásokon csak 10 éven felüliek vehetnek részt! Kiskorú kísérője csak 18 éven felüli lehet, és neki is regisztrálni kell!

A díjmenetes regisztráció az Alba Innovár honlapján érhető el.