Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban csütörtökön

Ismét nyílt napot hirdet az Alba Innovár. Június 25-én, csütörtökön a digitális élményközpont három helyszínén az érdeklődők megismerhetik többek között az interaktív, érintésre reagáló okospadlót, megnézhetik működés közben a humanoid és ipari robotokat, illetve próbára tehetik ügyességüket és tudásukat a szabadulószobában. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
2020.06.22. 13:23 |

A „Díjmentes nyílt napok” projekt támogatásával június 25-én, csütörtökön ismét nyílt napot szervez az Alba Innovár, hogy a látogatók megismerjék az élményszerű tanulást, amelyben a város diáksága már nap mint nap részt vehet.

Az érdeklődők három helyszínen ismerkedhetnek meg a színes és varázslatos digitális világgal, amely egyre több segítséget jelent a munkában és szórakozási lehetőséget szabadidőben. A foglalkoztató térben megmutatják, hogyan lehet könnyen irányítani LEGO robotot, miként lehet egyszerűen felépíteni tetszőleges mozgássorozatot. A 3D-s tervezés és nyomtatás titkaiba is beavatják a résztvevőket, akik egy program segítségével különféle tárgyakat tervezhetnek. Munka közben megismerhetik Albát, a humanoid robotot, és megnézhetik az ipari termelésben résztvevő Dobot Magician robotokat is.

A bemutató térben a virtuális valóságé a főszerep. A 3D-s szobrászkodás mellett kipróbálhatják az interaktív, nagyon sok érzékelővel ellátott, érintésre reagáló, készségfejlesztő "okospadló”-t. A harmadik helyszín a szabadulószoba. A legendás parapark-produkciók lényege, hogy a játékosokat rabul ejti (szó szerint) valamilyen titokzatos hely, ahonnan erővel nem, csak ésszel lehet kijutni – ráadásul mindössze 40 perc alatt. A szabadulós játék aktív kikapcsolódás, izgalmas kihívás és csapatjáték.

Az Alba Innovár csütörtöki nyílt napjára minden olyan érdeklődőt várnak, akiket érdekel a digitalizáció, a modern, élményszerű tanulás világa. A foglalkozásokon csak 10 éven felüliek vehetnek részt! Kiskorú kísérője csak 18 éven felüli lehet, és neki is regisztrálni kell!

A díjmenetes regisztráció az Alba Innovár honlapján érhető el.

Fehérvári színes

 1. Az Alba Fehérvár kézilabdázói, kosárlabdázói is segítették a rászoruló családokat

  Csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban jótékony céllal gyülekeztek az adományozók. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hagyományt teremtett azzal, hogy az adventi időszakban adják át azokat az adományokat, amit a rászoruló családoknak gyűjtöttek, az összegyűlt pénzből édességet és gyümölcsöt vásároltak.

  2021.12.02.
 2. Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára a szombati családi napon

  Közös horgolást és adománygyűjtést szervez a családi nap keretében december 4-én, szombaton a Székesfehérvári Polipvilág csoport. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a csoport tagjai megtanítják a résztvevőknek a koraszülötteket segítő kis polipok és más figurák horgolási technikáját.

  2021.12.02.
 3. Béke, harmónia és egészség vár a Barátok kávézó és teázóban

  Nyáron nyitották meg a hangulatot, nyugalmat árasztó Barátok Kávézó és Teázót Székesfehérvár Belvárosában, az egykori ferences rendházban. A Városház tér 4. szám alatti vendéglátóhelyen a házias süteményeken és felfrissítő italokon kívül Fejér megyei alapanyagokból készült gyógyteák, szörpök és lekvárok is kaphatóak.

  2021.12.02.
 4. Mikulásváró délutánt szerveznek a Baptista Gyermekotthon lakóinak

  Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja helyi szervezete megbízásából december 6-án, hétfőn 15 órától.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár