Nyílt napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara - február 15-ig jelentkezhetnek a diákok

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg nyílt napját az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Pirosalma utcai Geoinformatikai Intézetben. A résztvevők megismerkedhettek az intézmény duális képzési rendszerével, beszélgethettek jelenlegi hallgatókkal és oktatókkal is. A diákoknak február 15-ig kell leadniuk a felsőoktatási jelentkezésüket.
2023.01.16. 13:39 |
Nyílt napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara - február 15-ig jelentkezhetnek a diákok

Átfogó betekintést kaphattak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának életébe azok a diákok, akik részt vettek az intézmény hétfőn délelőtt megrendezett nyílt napján. A diákok előadásokon és jelenlegi hallgatóktól ismerkedhettek meg többek között az Alba Regia Műszaki Kar öt alapképzésével, a földmérő-földrendező mérnök, a gépészmérnök, a műszaki menedzser, valamint a mérnök informatikus és villamosmérnök szakkal. Szintén tájékoztatót kaphattak az egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának 2023-ban induló székesfehérvári képzéseiről.

Az előadásokban hangsúlyozták: az alapképzések a hagyományos mód mellett duális képzésében is elvégezhetőek, így az egyetemen töltött évek alatt a diákok a helyi cégeknél már szerezhetnek szakmai tapasztalatot.

Az Alba Regia Műszaki Karon elérhető, duális és hagyományos formában is elvégezhető alapképzésekről további információkat tudhatnak meg a kar honlapján.

„Székesfehérvár ma az ország egyik legprosperálóbb városa. Számtalan cég, ipari vállalat és szolgáltató centrum működik a városban, ehhez pedig sok tehetséges, diplomás fiatal szükséges.” – kezdte köszöntőjét Mészáros Attila alpolgármester, hangsúlyozva a duális képzések kiemelt szerepét a városban. Ahogy az alpolgármester fogalmazott, az egyetem a helyi vállalatok közreműködésével gyakorlatorientált képzést kínál, így a hallgatók már az első naptól kezdve a legmagasabb elméleti és gyakorlati tudást kapják. Ez a fajta képzés ugyan többet követel a hallgatóktól, hiszen két fronton kell helytállniuk, azonban fontos kiemelni, hogy a duális képzésben résztvevő diákok nagy százaléka a diploma megszerzése után azonnal, teljes állásban is munkába állhat gyakorlati helyén.

Prof. dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja számos előnyét sorolta fel a székesfehérvári továbbtanulásnak: naprakész, 21. századi oktatás, országos szinten is egyedülálló duális képzések, családias közösség. A dékán köszöntőjében kiemelte, hogy ezen tulajdonságok közül mindegyikével rendelkezik az AMK, így bátran ajánlja minden pályaválasztás előtt álló fiatalnak. A hitelesség érdekében hozzátette: első diplomáját ő is Székesfehérváron szerezte meg.

Dr. habil. Garai-Fodor Mónika, a Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja arról beszélt, kiváló lehetőség az oktatási portfólió és a várossal való együttműködés bővítésére az, hogy a Keleti Károly Gazdasági Kar számos képzése immár Székesfehérváron is elérhető a diákoknak. „Azok a képzések, melyeket kínálni tudunk, nagyszerű kiegészítői akár a műszaki képzéseknek, de önállóan is megállják a helyüket.” – zárta beszédét a dékán.

A felvételi jelentkezéssel kapcsolatos általános információkat a felvi.hu felületén érhetik el.