Nyílt napon mutatta be székesfehérvári karait az Óbudai Egyetem

Sokan látogattak el hétfőn délelőtt az Óbudai Egyetem Budai úti campusára, ahol nyílt nap keretén belül mutatták be az egyetem székesfehérvári karait, az Alba Regia Műszaki Kart és a Keleti Károly Gazdasági Kart. A résztvevő középiskolások megismerkedhettek az intézmény képzési rendszerével, valamint jelenlegi hallgatókkal és oktatókkal is beszélgethettek. 
2023.12.11. 13:37 |
Nyílt napon mutatta be székesfehérvári karait az Óbudai Egyetem

A felsőoktatási jelentkezéseket február 15-ig kell leadni.

Hétfőn délelőtt nagy érdeklődés mellett rendezte meg nyílt napját az Óbudai Egyetem a Budai út 43. alatt található Science Parkban. A felsőoktatási jelentkezés előtt állók megismerkedhettek az Alba Regia Műszaki Kar és a Keleti Károly Gazdasági Kar képzéseivel.

A résztvevők számos fontos információt tudhattak meg az intézmény duális képzési rendszerével, oktatóival, épületeivel kapcsolatban, de jelenlegi hallgatókkal is beszélgethettek tapasztalataikról, mely megkönnyítheti számukra a választást a február 15-ei jelentkezési határidő lejárta előtt. Az Óbudai Egyetem Magyarország 1. számú gyakorlatorientált egyeteme, a Times Higher Education listáján pedig a legjobb műszaki egyetemként szerepel a világon.

Nagy öröm látni, hogy megtelt az előadóterem olyan fiatalokkal, akik érdeklődnek az Óbudai Egyetem iránt – köszöntötte a diákokat dr. Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy nagyon régóta jó stratégiai együttműködés zajlik az egyetem és a város között, ennek köszönhetően pedig évről évre nő a hallgatók száma. Ígéretet tett a leendő hallgatóknak, hogy az Alba Regia Műszaki Kar minden tudást és technológiai ismeretet megad számukra, ami szükséges lehet ahhoz, hogy a nagybetűs életben jó eséllyel állják meg a helyüket. Az ÓE-AMK mellett a Keleti Károly Gazdasági Kart is kiemelte, mely a jövőben a Pénzügy és számvitel szakkal kiegészülve várja hallgatóit. „A hallgatói létszám az elmúlt években és idén is nőtt, mi pedig abban bízunk, hogy továbbra is megmarad ez a tendencia.” – zárta köszöntőjét a városvezető, aki minden diákot a jelentkezésre biztatott, hiszen egyetemistának lenni jó dolog, amibe érdemes energiát fektetni.

Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja úgy fogalmazott: „Ha Fehérvárt választják, nagyon jól voksolnak.” A dékán kiemelte, hogy az Óbudai Egyetem nem csak egy alapképzést, de teljes életpályát tud nyújtani a jelentkezőknek. Az ÓE-AM mindent megtesz, hogy olyan képzéseket biztosítson, olyan tudást adjon át, ami mindig fontos lesz az iparnak. A dékán beszámolt arról is, hogy a náluk végzett mérnökök többsége azonnal el tud helyezkedni, a duális képzéseknek köszönhetően pedig már az iskolai évek alatt komoly szakmai tapasztalatot tudnak szerezni. „Meggyőződésem, hogy az a néhány év, amit az iskola falain belül eltöltenek, életük meghatározó időszaka lesz, amihez bátran visszanyúlhatnak.” 

A köszöntők után a diákokra előadások sora várt, majd közös kérdezz-felelek és épületbejárás segítette őket a felvételi jelentkezésben. Az Óbudai Egyetem következő nyílt napját 2024. január 15-én, hétfőn rendezik a Pirosalma utcai Geoinformatikai Intézetben. További információkat az egyetem honlapján, ide kattintva olvashatnak.

Gazdaság

 1. Konferencia az energiatárolásról

  Napjainkban az alternatív energiatermelés forradalmi lendülettel bontakozik ki, amelyben az energiatárolás kérdése kulcsfontosságú szerepet játszik a jövőre nézve. Ezen megoldások áttekintésére rendezi meg a Power Charge Zrt. immáron második alkalommal az Energiatárolás Jövője szakmai konferenciát és kiállítást 2024. március 6-7. között Székesfehérváron.

  2024.02.23.
 2. Válaszd a szakképzést!

  A 2024/25-ös tanévre vonatkozó hasznos információkkal segíti a középiskolai továbbtanulás előtt álló diákokat és szülőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A következő fontos határnap február 21-e, a jelentkezési lapok leadási határideje. A szakképzésben elérhető lehetőségekről részletes tájékoztató is olvasható az SZFSZC weboldalán.

  2024.02.18.
 3. Stabilitás, biztonság és fejlődés

  Székesfehérvár Közgyűlése csütörtöki ülésén elfogadta a város 2024. évi költségvetését. A büdzsé stabil, biztonságos működéssel és városüzemeltetéssel, állami és helyi forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, jelentős önkormányzati intézményi béremelésekkel és komoly tartalékképzéssel számol adósságállomány és hitelfelvétel nélkül.

  2024.02.15.
 4. Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar online tájékoztatót szervez a Székesfehérváron 2024. szeptemberében induló Vállalkozásfejlesztés mesterszak bemutatására február 8-án csütörtökön 17.00 óra kor, csatlakozni ezen a linken lehet. 

  2024.02.08.