Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban

Január 18-án nyílt nap lesz az Alba Innovár Digitális Élményközpontban, ahová szeretettel várják az érdeklődőket. A résztvevők megismerhetik az élményszerű tanulást, melyben az élményközpont diákjai már nap mint nap részt vehetnek.
2020.01.10. 09:08 |
Nyílt napra várják az érdeklődőket az Alba Innovárban

A január 18-i nyílt nap programjaira ITT lehet regisztrálni!

2020. január 18-án szombaton ismét nyílt napot szervez az Alba Innovár, hogy látogatóink megismerjék az élményszerű tanulást, melyben diákjaik már nap mint nap részt vehetnek. A foglalkozásokon csak 10 éven felüliek vehetnek részt, kiskorú kísérője csak 18 éven felüli lehet, és neki is regisztrálni kell. A nyílt nap résztvevői megismerhetik az Alba Innovár humanoid robotjait, kipróbálhatják az Alba Innovár interaktív, érintésre reagáló okospadlóját, a Wizefloort. Kipróbálhatják a Leopoly 3D modellező szoftvert is, amely lehetővé teszi a 3D-s szobrászkodást játékos formában.

A VR szemüvegekkel a virtuális világban lehet kalandozni, lehetőség lesz Lego Mindstorms EV3 robotokat programozni különböző érdekes feladatokra és bemutatják, hogy milyen egyszerűen lehet különféle tárgyakat tervezni, alkotni és kinyomtatni 3D nyomtatóval. A Dobot robot foglalkozáson az ipari robotok működését tudják szimulálni, a szabadulószobában pedig kipróbálhatják az érdeklődők  hazánk egyik legnépszerűbb szabadulós kihívását, mely egyedi és váratlan feladványokkal várja a játékra regisztrálókat.

Fehérvári színes

 1. Nyári garantált programok

  Székesfehérvár nyári programjai között a város értékeit, kultúráját bemutató túrákat is ajánljuk a Tourinform Iroda kínálatából. Garantált időpontokban indított sétáik sorában van esti fáklyás, kabrióbuszos és a természetbe invitáló kirándulás is.

  2024.07.18.
 2. Alkotó Napok a Rác utcában

  Csipkeverő és szabás-varrás foglakozásokkal folytatódik a Fehérvári Kézművesek nyári alkotótábor-sorozata. A résztvevők július 26-28. között megismerhetik a torchon csipke készítésének technikáját és a csipke felvarrást is, míg a kezdők a szabás-varrás alapjait tanulhatják meg.

  2024.07.18.
 3. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.18.
 4. A száműzetés öröksége

  Az Olvasóterem a Központi Könyvtár zárva tartása alatt is látogatható, és hétfőtől nem csak a könyvekért, folyóiratokért, hanem a Brazil Nagykövetség fotókiállításáért is érdemes felkeresni a Bartók Béla téren. A Száműzetés öröksége című tárlat olyan a II. világháború alatt Brazíliába menekült európaiakat mutat be, akik kiemelkedőt alkottak Brazíliában a művészetek vagy a tudomány területén.

  2024.07.17.