Nyári átállás a 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél

A fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetés- támogató Ezred éves munkaterve alapján készítette fel a nyári igénybevételre a technikai eszközöket. Az alakulat parancsnokhelyettese, Stoszek János alezredes a honvedelem.hu-nak a felkészülés kiemelt jelentőségéről elmondta, hogy az ezred előtt számos hazai és nemzetközi gyakorlat áll.
2015.04.07. 11:32 |
A fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred éves munkaterve alapján készítette fel a nyári igénybevételre a technikai eszközöket. Az alakulat parancsnokhelyettese, Stoszek János alezredes a honvedelem.hu-nak a felkészülés kiemelt jelentőségéről elmondta, hogy az ezred előtt számos hazai és nemzetközi gyakorlat áll.
Gondos házigazda módjára kell eszközeinket kezelni, karbantartani úgy a gépjárművek, haditechnikai eszközök, mint a tűzoltókészülékek, a csákányok vagy akár a kalapácsok tekintetében. Eszközeink állapotának javítása, életkoruk meghosszabbítása érdekében úgymond tavaszi nagytakarítást kell végezni a tárolóhelyektől a legkisebb zsanérig, hogy az alakulat számára meghatározott feladatok teljesítése érdekében a technikai háttér bármely pillanatban elérhető, működésre kész legyen” – fogalmazott az alezredes.

A gépjármű-technikai eszközök − URAL-4320, KAMAZ, MB 1017, UAZ-469B, GAZ-66 − felkészítésének érdekében a gyakorlati bemutató foglalkozáson, a telephelyen kialakított ideiglenes karbantartó állomáson, forgószínpadszerű, húszperces váltásokkal fejeződött be a nyári igénybevételre történő felkészülés.
A kiképzési nap további részében interaktív elméleti módszertani foglalkozásokat tartottak a harc- és gépjárművezetők, kezelők, valamint a raj-, szakasz- és századparancsnoki állomány részére. Ismétlő jelleggel tartották meg a gépjármű-parancsnoki felkészítő foglalkozást, mely magába foglalta a menetlevél-vezetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatos rendszabályokat, illetve a fegyverkiadási könyvek vezetésének szabályait is. Az elméleti foglalkozás kitért továbbá − többek között − a telephelyen betartandó környezetvédelmi, munkavédelmi; valamint a nyári időjárási viszonyok alatt betartandó biztonsági rendszabályokra is.

Közélet

 1. A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységéről számoltak be a Szent György Kórházban

  A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán.

  2019.02.20.
 2. Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! - mammográfiai szűrés Fehérváron

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket februárban is. A meghívólevélen szereplő időpont módosítható a 06-20/387-7996 -as telefonszámon.

  2019.02.20.
 3. Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a Kossuth Iskola

  A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

  2019.02.20.
 4. Maroshegyi Egészségnap - szombaton ingyenes szűrésekkel várják az érdeklődőket

  Többféle szűréssel, általános állapotfelméréssel várja az érdeklődőket az ötödik Maroshegyi Egészségnap február 23-án, szombaton. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban 9 órától kora délutánig tartanak az ingyenesen elérhető vizsgálatok.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek