Nyári átállás a 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél

A fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetés- támogató Ezred éves munkaterve alapján készítette fel a nyári igénybevételre a technikai eszközöket. Az alakulat parancsnokhelyettese, Stoszek János alezredes a honvedelem.hu-nak a felkészülés kiemelt jelentőségéről elmondta, hogy az ezred előtt számos hazai és nemzetközi gyakorlat áll.
2015.04.07. 11:32 |
A fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred éves munkaterve alapján készítette fel a nyári igénybevételre a technikai eszközöket. Az alakulat parancsnokhelyettese, Stoszek János alezredes a honvedelem.hu-nak a felkészülés kiemelt jelentőségéről elmondta, hogy az ezred előtt számos hazai és nemzetközi gyakorlat áll.
Gondos házigazda módjára kell eszközeinket kezelni, karbantartani úgy a gépjárművek, haditechnikai eszközök, mint a tűzoltókészülékek, a csákányok vagy akár a kalapácsok tekintetében. Eszközeink állapotának javítása, életkoruk meghosszabbítása érdekében úgymond tavaszi nagytakarítást kell végezni a tárolóhelyektől a legkisebb zsanérig, hogy az alakulat számára meghatározott feladatok teljesítése érdekében a technikai háttér bármely pillanatban elérhető, működésre kész legyen” – fogalmazott az alezredes.

A gépjármű-technikai eszközök − URAL-4320, KAMAZ, MB 1017, UAZ-469B, GAZ-66 − felkészítésének érdekében a gyakorlati bemutató foglalkozáson, a telephelyen kialakított ideiglenes karbantartó állomáson, forgószínpadszerű, húszperces váltásokkal fejeződött be a nyári igénybevételre történő felkészülés.
A kiképzési nap további részében interaktív elméleti módszertani foglalkozásokat tartottak a harc- és gépjárművezetők, kezelők, valamint a raj-, szakasz- és századparancsnoki állomány részére. Ismétlő jelleggel tartották meg a gépjármű-parancsnoki felkészítő foglalkozást, mely magába foglalta a menetlevél-vezetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatos rendszabályokat, illetve a fegyverkiadási könyvek vezetésének szabályait is. Az elméleti foglalkozás kitért továbbá − többek között − a telephelyen betartandó környezetvédelmi, munkavédelmi; valamint a nyári időjárási viszonyok alatt betartandó biztonsági rendszabályokra is.

Közélet

 1. Húsvétvasárnap - ünnepi püspöki szentmise Urunk feltámadásának napján

  Húsvétvasárnap ünnepének délelőttjén Spányi Antal, megyés püspök celebrált szentmisét a Szent Imre templomban. „Krisztus húsvéti feltámadása arra hív meg bennünket, hogy újjászülessünk, krisztusi emberként szülessünk újjá, új erkölcsi tartással, új gondolkodásmóddal.” - emelte ki ünnepi homíliájában a főpásztor.

  2019.04.21.
 2. Húsvét vigíliája - tűz,- és vízszentelés, mise és feltámadási körmenet a belvárosban

  Húsvét ünnepének előesti miséje tűzszenteléssel kezdődött a Szent Imre templom előterében; a sötétségből kivezető fény és világosság által a gyász csendjét a remény és öröm fényességévé változtatva. Az ünnepi éjszakán egy fiatal felnőtt vette fel a keresztség és a bérmálás szentségét. „Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt! Halleluja!"

  2019.04.20.
 3. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 4. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek