Nyári átállás a 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél

A fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetés- támogató Ezred éves munkaterve alapján készítette fel a nyári igénybevételre a technikai eszközöket. Az alakulat parancsnokhelyettese, Stoszek János alezredes a honvedelem.hu-nak a felkészülés kiemelt jelentőségéről elmondta, hogy az ezred előtt számos hazai és nemzetközi gyakorlat áll.
2015.04.07. 11:32 |
A fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred éves munkaterve alapján készítette fel a nyári igénybevételre a technikai eszközöket. Az alakulat parancsnokhelyettese, Stoszek János alezredes a honvedelem.hu-nak a felkészülés kiemelt jelentőségéről elmondta, hogy az ezred előtt számos hazai és nemzetközi gyakorlat áll.
Gondos házigazda módjára kell eszközeinket kezelni, karbantartani úgy a gépjárművek, haditechnikai eszközök, mint a tűzoltókészülékek, a csákányok vagy akár a kalapácsok tekintetében. Eszközeink állapotának javítása, életkoruk meghosszabbítása érdekében úgymond tavaszi nagytakarítást kell végezni a tárolóhelyektől a legkisebb zsanérig, hogy az alakulat számára meghatározott feladatok teljesítése érdekében a technikai háttér bármely pillanatban elérhető, működésre kész legyen” – fogalmazott az alezredes.

A gépjármű-technikai eszközök − URAL-4320, KAMAZ, MB 1017, UAZ-469B, GAZ-66 − felkészítésének érdekében a gyakorlati bemutató foglalkozáson, a telephelyen kialakított ideiglenes karbantartó állomáson, forgószínpadszerű, húszperces váltásokkal fejeződött be a nyári igénybevételre történő felkészülés.
A kiképzési nap további részében interaktív elméleti módszertani foglalkozásokat tartottak a harc- és gépjárművezetők, kezelők, valamint a raj-, szakasz- és századparancsnoki állomány részére. Ismétlő jelleggel tartották meg a gépjármű-parancsnoki felkészítő foglalkozást, mely magába foglalta a menetlevél-vezetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatos rendszabályokat, illetve a fegyverkiadási könyvek vezetésének szabályait is. Az elméleti foglalkozás kitért továbbá − többek között − a telephelyen betartandó környezetvédelmi, munkavédelmi; valamint a nyári időjárási viszonyok alatt betartandó biztonsági rendszabályokra is.

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek