NST vizsgálatok rendje a járványidőszakban

A koronavírus-járvány idején mind a fekvőbetegek, mind a kismamák védelmében fontos intézkedést vezettek be: az NST vizsgálatokat – lakhelytől függően – több vidéki helyszínen, a Család- és Nővédelmi Központban, illetve a Hunyadi utcai rendelőintézetben lehet elvégeztetni. 
2020.03.21. 12:25 |

A kórházban ellátott fekvőbetegek, illetve a közvetlenül a gyermekük születése előtt álló kismamák védelmét egyaránt szolgálja az az új rendszer, amelyet a koronavírus-járvány miatt bevezettek. Ez alapján – lakóhely szerinti felosztásban – új helyszíneken végeztethetőek el az NST vizsgálatok.

A székesfehérvári lakhelyű kismamák a Család- és Nővédelmi Központhoz fordulhatnak.

A terhességi protokollban leírt módon a 38. hét betöltésétől hetente, és kizárólag telefonos előjegyzés (tel.: 22/316-154 és 505-167) alapján végzik el a vizsgálatot, amelynek átlagos időtartama kb. 20 perc. Kísérőket nem tudnak fogadni, őket az épületen kívüli várakozásra kérik mindenki biztonsága és egészségvédelme érdekében.

A vidéki kismamák a kórház Hunyadi utcai rendelőintézetének nőgyógyászati szakrendelésén, illetve Bicskén, Enyingen, Móron és Sárbogárdon végeztethetik el az NST vizsgálatot.

A terhespatológia ambulancián csak probléma esetén fogadják a pácienseket – kizárólag az illetékes nőgyógyászati szakrendelésen keresztül történő átirányítással.

Hétfőtől „élesben” üzemel a fehérvári hölgyeket segítő távkonzultációs szolgáltatás is a Család- és Nővédelmi Központban, melynek keretében a rendelési idővel párhuzamosan telefonon adnak orvosaik tájékoztatást és – lehetőség szerinti mértékben – segítséget. Telefonszámok: 06 70 455 9940 (Dr. Nagy László), illetve 06 70 458 6068 (Dr. Auth András) – ők egymást váltva lesznek majd elérhetőek.

Közélet

 1. December 15-ig folytatódik az adománygyűjtés a FEMA Állatmentő Egyesület javára

  Meghosszabbították december 15-ig az adománygyűjtést a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület javára a Szent István Király Múzeum Múzeumi Mancsok csapata szervezésében. A múzeum Megyeház utcai és Országzászló téri épületénél kihelyezett gyűjtőládába, valamint az Ősz utca 7. szám alatti kulcsmásolóba vihetik az állatbarátok a támogatásokat.

  2020.12.01.
 2. Karácsonyi licit a Heti Betevő közösségi oldalán

  A Fehérvári Heti Betevő közösségi oldalán művészeti alkotások, könyvek megvásárlásával támogathatjuk a rászorulók ételosztását. A Karácsonyi licit december 21-ig működik: érdemes folyamatosan figyelni az oldalt, hiszen folyamatosan bővül a felajánlott ajándékok listája.

  2020.12.01.
 3. Másfél tonnányi élelmiszeradományt gyűjtöttek nehéz sorsú gyerekeknek

  Jótékonykodó fehérváriaknak köszönhetően az elmúlt hétvégén, több 1,5 tonna tartós élelmiszer adományt gyűjtött a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 23 Önkéntese a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésének keretein belül Székesfehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco jótékony vásárlói adományaiból.

  2020.12.01.
 4. Hasábokra fűrészelve mintegy 60 támogatottnak szállított ki szociális tűzifát Városgondnokság

  Idén már tizedik éve tűzifával segíti a fehérvári rászorulókat Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. A Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján decemberben mintegy hatvan szociálisan rászoruló családot támogattak a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket felfűrészelte hasábokra és így szállítottak ki azonos mennyiséget a rászorulóknak.

  2020.12.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20