NST vizsgálatok rendje a járványidőszakban

A koronavírus-járvány idején mind a fekvőbetegek, mind a kismamák védelmében fontos intézkedést vezettek be: az NST vizsgálatokat – lakhelytől függően – több vidéki helyszínen, a Család- és Nővédelmi Központban, illetve a Hunyadi utcai rendelőintézetben lehet elvégeztetni. 
2020.03.21. 12:25 |

A kórházban ellátott fekvőbetegek, illetve a közvetlenül a gyermekük születése előtt álló kismamák védelmét egyaránt szolgálja az az új rendszer, amelyet a koronavírus-járvány miatt bevezettek. Ez alapján – lakóhely szerinti felosztásban – új helyszíneken végeztethetőek el az NST vizsgálatok.

A székesfehérvári lakhelyű kismamák a Család- és Nővédelmi Központhoz fordulhatnak.

A terhességi protokollban leírt módon a 38. hét betöltésétől hetente, és kizárólag telefonos előjegyzés (tel.: 22/316-154 és 505-167) alapján végzik el a vizsgálatot, amelynek átlagos időtartama kb. 20 perc. Kísérőket nem tudnak fogadni, őket az épületen kívüli várakozásra kérik mindenki biztonsága és egészségvédelme érdekében.

A vidéki kismamák a kórház Hunyadi utcai rendelőintézetének nőgyógyászati szakrendelésén, illetve Bicskén, Enyingen, Móron és Sárbogárdon végeztethetik el az NST vizsgálatot.

A terhespatológia ambulancián csak probléma esetén fogadják a pácienseket – kizárólag az illetékes nőgyógyászati szakrendelésen keresztül történő átirányítással.

Hétfőtől „élesben” üzemel a fehérvári hölgyeket segítő távkonzultációs szolgáltatás is a Család- és Nővédelmi Központban, melynek keretében a rendelési idővel párhuzamosan telefonon adnak orvosaik tájékoztatást és – lehetőség szerinti mértékben – segítséget. Telefonszámok: 06 70 455 9940 (Dr. Nagy László), illetve 06 70 458 6068 (Dr. Auth András) – ők egymást váltva lesznek majd elérhetőek.

Közélet

 1. Aki fázik, kérhet még meleget - jövő szerdán ér véget a fűtési idény

  Jövő szerdán véget ér a fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

  2020.04.07.
 2. Kutatás a koronavírus-helyzetről - ha teheti, maradjon otthon, töltse ki a fotelból!

  Online kutatást indított az Egészségügyi Világnapon a Székesfehérváron élő, dolgozó, tanuló emberek veszélyhelyzet alatti igényeiről, problémáiról a Prosperis Alba Kutatóközpont. A kutatás arra keres választ, hogy milyen mértékben érinti a polgárokat és családjaikat a járvány, milyen problémákkal küzdenek a mindennapokban és mire számítanak a közeljövőben. 

  2020.04.07.
 3. Maradjunk otthon! - egy nap alatt 62%-al nőtt a fertőzöttek száma Fejér megyében

  Polgármesteri figyelmeztetést tett közzé kedden reggel dr. Cser-Palkovics András polgármester, mivel 62%-kal emelkedett egy nap alatt a fertőzöttek száma Fejér megyében. "Ha csak lehet, maradjunk otthon!" - figyelmeztet Facebook oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2020.04.07.
 4. Tömeg-lélegeztetőgépet fejlesztenek az Óbudai Egyetem kutatói

  Az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központjában (EKIK), valamint Neumann János Informatikai Karán született meg egy egyedülállónak mondható különleges berendezés megvalósításának ötlete, illeszkedve az Egyetem kiberorvosi rendszerek kutatás-fejlesztési stratégiai irányához.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin