Növelni kellett a Béla úti temetőben a hűtők kapacitását

Sajnos az elhunytak számának növekedése indokolttá tette, hogy a temetőket üzemeltető Városgondnokság szakembereinek javaslatai alapján, az elhunytak méltó elhelyezésével kapcsolatban is döntéseket hozzunk - tájékoztatott Székesfehérvár polgármestere. Ennek megfelelően a Béla úti temetőben található hűtők befogadóképességét is, az eddig már meghozott intézkedéseken túl, 24 hellyel megnövelték.
2021.04.01. 09:02 |

Tisztelt Fehérváriak!

A járványhelyzet elején megígértük Önöknek, hogy minden olyan kérdésről, adatról, döntésről tájékoztatást adunk, ami a járvánnyal összefügg és amiről az önkormányzatnak hivatalos információja van. Tesszük ezt azért, hogy Önöknek hiteles és valós képük legyen a járványhelyzet alakulásáról városunkban, még akkor is, ha az adott hír szomorú vagy arról beszélni bizony nehéz.

Sajnos az elhunytak számának növekedése indokolttá tette, hogy – természetesen az illetékes állami szervekkel, illetve a kórházzal történő egyeztetéseket követően – a temetőinket üzemeltető Városgondnokság szakembereinek javaslatai alapján, az elhunytak méltó elhelyezésével kapcsolatban is döntéseket hozzunk. Ennek megfelelően a Béla úti temetőben található hűtők befogadóképességét is, az eddig már meghozott intézkedéseken túl, 24 hellyel megnöveltük. Kiemelten fontos, hogy a járványhelyzet alatt is megőrizzük az elhunytak kegyeleti jogát.

A Városgondnokság tájékoztatása szerint a kegyeleti szolgáltatások ügyintézésben is ügyeletet tartanak szombaton, vasárnap és hétfőn 9-12 óra között.

A Városgondnokságtól arról is értesültünk, hogy vasárnap és hétfőn 9-12 óráig a kórház pathológiai osztálya segíti az ügyintézést. Munkájuk jellege okán ritkábban beszélünk róluk, de most ezúton is szeretném megköszönni a kegyeleti szolgáltatónál dolgozó emberek jelenlegi helyzetben tanúsított hihetetlen erőfeszítéseit és lelki erejét. Természetesen a köszönetnyilvánítást nem csak szavakban fogom feléjük megfogalmazni. Hála és köszönet Nekik!

Kérem, higgye el mindenki, hogy ez egy nagyon alattomos és veszélyes vírus! Tartsuk be a szabályokat és regisztráljunk az oltásra, akinek pedig megnyílik a lehetőség, oltassa be magát! Kérem, hogy nagyon vigyázzunk magunkra és egymásra!

Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár