Nyílt napra várja a 6 .és 8. osztályosokat a Tóparti Gimnázium

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium nyílt napon tájékoztatja a 6. osztályos tanulókat és szüleiket a hatévfolyamos gimnáziumi képzésről. November 13-án szerdán vagy november 26-án kedden délután 17.00 órától várják az érdeklődő tanulókat és szüleiket. A tanulók a nyílt napon érdekes foglalkozások keretében járhatják be iskolánkat. 
2019.11.07. 21:27 |
A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium nyílt napot tart a négy- és öt évfolyamos, valamint a művészeti szakgimnáziumi képzés iránt érdeklődő 8. osztályos tanulók és szüleik részére. November 19-én kedden és november 20-án szerdán naponta két alkalommal délelőtt 9.00 órától és délután 17.00 órától kerül sor a tájékoztatásra. A tanulók délelőtti lehetőséget kapnak tanórák látogatására, míg délután érdekes foglalkozásokon vesznek részt.

Közélet

 1. Rendhagyó ünnep - az egyházak üzenetei húsvét alkalmából

  Rendhagyó módon ünnepeljük idén a húsvétot világszerte. A templomok helyett otthonaink falai között telnek az imádságok, és születnek meg Jézus kereszthalálának és feltámadásának tanulságai, felismerései. A járvány okozta rendkívüli helyzet miatt Isten házai most üresen állnak, az egyházak a hagyományoktól eltérően online juttatják el üzeneteiket a híveknek, áldást és békességet kívánva Nagypéntek alkalmából.

  2020.04.10.
 2. Székesfehérvár polgármesterének nagypénteki gondolatai

  Minden fehérvári közös akarata és erőfeszítése kell ahhoz, hogy a város győzelmet arasson a koronavírus felett. Ez az erő fog átsegíteni nem csak a járvány időszakán, hanem a nyomában keletkező társadalmi és gazdasági viharokon is – hangsúlyozta nagypénteki beszédében dr. Cser-Palkovics András.

  2020.04.10.
 3. Jézus Krisztus kereszthalálának napja - Spányi Antal püspök nagypénteki gondolatai

  Nagypénteken a keresztény világban szokásos a keresztútjárás, amelynek során felidézik Jézus szenvedésének egyes állomásait. Több évtizedes hagyomány, hogy Székesfehérváron a főpásztor vezetésével a város papjai és hívei közösen járnak keresztutat a Palotavárosban. Idén a járvány okozta helyzet miatt, Spányi Antal püspök azt kéri a hívektől végezzék el otthonaikban a keresztutat, imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját Pilátus ítéletétől a sírba tételig.

  2020.04.10.
 4. Virtuális Keresztút a Palotavárosi Kálváriánál - a többi bennünk van

  A keresztút eredetileg az a mintegy másfél kilométeres útvonal, melyen a keresztény hagyomány szerint Jézus a kereszttel a Praetoriumtól kiment a Golgotára. Nagypénteken nagyon sokan szoktak elmenni a keresztútra a Palotavárosi Kálváriához, amit idén a lelkünkben tehetünk meg. Ehhez szeretnénk segíteni a stációkról készült képekkel.

  2020.04.10.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19