Színes programok a magyar kultúra napján az Öreghegyi Közösségi Házban

Sokszínű program lesz a magyar kultúra napjához kapcsolódva január 21-én, vasárnap 15 órától az Öreghegyi Közösségi Házban: Túl a Maszat-hegyen 2. a gyerekeknek, Pilinszky János szellemiségét megidéző kortárs táncszínházi előadás a felnőtteknek, emellett Kleb Attila fotókiállításának finisszázsa Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművésszel, Ács Tamás színművész verses előadása, beszélgetés Réz András filmesztétával és filmvetítés is várja a látogatókat. 
2024.01.20. 11:50 |
Színes programok a magyar kultúra napján az Öreghegyi Közösségi Házban

Az Öreghegyi Közösségi Ház színes programpalettát kínál a kultúrakedvelő közönségnek az ünnepnap alkalmából: film, tánc, kiállítás, zene és irodalom is szerepel a kínálatban január 21-én, vasárnap. A rendezvény 15 órakor kezdődik Varró Dániel költő és Molnár György gitáros Túl a Maszat-hegyen című, megzenésített versekkel tűzdelt műsorával. Fél öttől Ács Tamás színművész invitálja a látogatókat időutazásra Kölcsey Ferenc Himnuszától egészen napjaink költészetéig: A Parnasszus hegyén című előadásban a magyar szépirodalom legfontosabb költőinek legjelentősebb versei hangzanak el.

Költészet és tánc fonódik össze a Feledi Project Szálkák című kortárs táncművében, amelyet Pilinszky János azonos című kötete inspirált. Az előadás Pilinszky személyiségét idézi meg – üzenete, hogy higgyünk magunkban, és abban, hogy előrébb jutunk, ha szeretettel viszonyulunk egymáshoz. A produkció szereplői Spala Korinna, Feledi János és Tóth Brigitta táncművészek, valamint Trill Zsolt színművész. Az előadás a Nemzeti Táncszínházzal közös szervezésben valósul meg.

Hét órától a közönség Réz András filmesztétával beszélgethet Szabó István Az ajtó című filmjéről, amelyet a rendezvény zárásaként 19.30-tól a résztvevők meg is tekinthetnek. Az alkotás Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült.

A rendezvény ideje alatt utoljára látogatható Kleb Attila Closer 2.0 című fotókiállítása. A kiállítás 18.20-kor kezdődő finisszázsán közreműködik Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész és Szovák Kitti csellista, aki a X. David Popper Nemzetközi Csellóversenyen az SZKKK Új Generáció Díját vehette át.

A belépés ingyenes, regisztráció nélkül, érkezési sorrendben, a terem befogadóképességének mértékéig.

Részletes program:
15.00–16.10 Túl a Maszat-hegyen 2. – Varró Dániel költő és Molnár György gitáros verses-zenés műsora (Színházterem)
16.30-17.00 A Parnasszus hegyén – Ács Tamás színművész műsora (Kiállítóterem)
17.30–18.15 Feledi Project: Szálkák – kortárs táncszínházi előadás (Színházterem)
18.20–18.55 A Closer 2.0 című fotókiállítás zárása, km: Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész és Szovák Kitti csellista (Kiállítóterem)
19.00–19.30 Beszélgetés Réz András filmesztétával (Színházterem)
19.30–21.10 Szabó István: Az ajtó – filmvetítés (Színházterem)
15.00–18.30 Kleb Attila Closer 2.0 című fotókiállítása (Kiállítóterem)