Szoros vereség a negyeddöntő első mérkőzésén - folytatás pénteken, Székesfehérváron

A Hydro Fehérvár AV19 3-2-re kikapott a címvédő Red Bull Salzburg vendégeként az osztrák jégkorongliga (ICEHL) negyeddöntőjének első mérkőzésén, kedden. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc pénteken Székesfehérváron folytatódik.
Red Bull Salzburg - Hydro Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
2023.03.07. 21:44 |
Szoros vereség a negyeddöntő első mérkőzésén - folytatás pénteken, Székesfehérváron

Az osztrák csapat a második helyen zárta az alapszakaszt, és vasárnap a rájátszás kvalifikációjából továbbjutott Volánt választotta ellenfélnek.

A két együttes tavaly a fináléban találkozott, a Salzburg akkor 4-0-s összesítéssel lett bajnok. A második helyezés a Fehérvár történetének legjobb osztrák szereplése volt.

A mostani évad alapszakaszában a Salzburg - amely sorozatban 17. alkalommal jutott playoffba és hétszeres bajnok - mind a négy összecsapását megnyerte a Fehérvár ellen. A ligához 2007-ben csatlakozott magyar együttes nyolcadszor került be a rájátszásba.

A párharc első felvonásának nyitó harmadában a címvédő szerzett vezetést, majd Terbócs István egyenlítő találata után - már a második húsz percben - ismét előnybe került. A záró felvonásban az osztrák gárda tovább növelte előnyét, Anze Kuralt viszont tíz perccel a vége előtt ismét szorossá tette a meccset, a Fehérvár azonban nem tudott újra betalálni, így kikapott.

RED BULL SALZBURG: TOLVANEN – Robertson, Lewington / MacWilliam (1), GENOWAY 1 / Heinrich, Stajnoch / Stapelfeldt, Schreier – Meyer (1), Nissner, M. Huber / Raffl, Baltram (1), Schneider 1 / P. Huber, Wukovits, Hochkofler / Harnisch, Bourke, THALER 1. Vezetőedző: Matt McIlvane

HYDRO FEHÉRVÁR FEHÉRVÁR AV19: O. Roy – Fournier, T. Campbell / Stipsicz, H. Nilsson / Vokla, Donaghey – ERDÉLY CS. (1), Hári J., Kuralt 1 / Sarauer, Findlay, TERBÓCS 1 / Magosi B., Németh K., Mihály Ákos / Leclerc, Réfalvi, Ambrus Cs. Vezetőedző: Kevin Constantine

MESTERMÉRLEG

Matt McIlvane:A Fehérvár megmutatta, milyen veszélyes csapat, viszonylag kevés támadásból kétszer is eredményes volt. Mi már jó ideje vártuk, hogy kezdődjön a playoff, jó újra játékba lendülni. Péntekig tovább kell javulnunk, mert képesek vagyunk ennél jobban is játszani. Végig koncentrálnunk kellett, egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk a magyar csapat ellen.

Kevin Constantine:Nagyon tiszteljük a Salzburgot, jó játékosai és edzői vannak, a keddivel együtt pedig már sorozatban ötödször kapunk ki tőle a rájátszásban. Csapatom hozzáállása megfelelő volt, győzni akartunk, de hiányzott belőlünk az átütőerő, ami azzal is magyarázható, hogy a csapatot influenzajárvány sújtja – többen is betegek, de várjuk, hogy hazai jégen játszhassunk pénteken.