268 milliós fejlesztés a Karsai Alba Kft-nél

Több mint százmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a nagyvállalati beruházási támogatás keretében a Karsai Alba Kft. 286 millió forintos kapacitásbővítő fejlesztéséhez. A 100 százalékban magyar tulajdonú Karsai Alba Kft. 170 dolgozót foglalkoztat.
2017.05.27. 16:03 |
268 milliós fejlesztés a Karsai Alba Kft-nél

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteki székesfehérvári látogatásán kiemelte, hogy a nagyvállalati támogatással a kormány 2015 óta 49 nagyvállalat több mint 70 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházásának elindítását segítette elő és 1650 új munkahely létrejöttéhez járult hozzá. Hozzátette: a kormány kész arra, hogy célzott programokkal, a szabályozáson keresztül és források biztosításával is, minél gyorsabbá tegye a fejlődést.

A nemzetgazdasági miniszter kijelentette: a kormány az ösztönző üzleti környezet megteremtése mellett iparfejlesztési programjával, a szakképzési rendszer további fejlesztésével és közvetlen támogatással is segíteni kívánja a hazai vállalatok fejlődését. Varga Mihály arról is beszélt, hogy Fejér megye már harmadik helyen áll a megyék fejlettségi rangsorában a 2015-ről rendelkezésre álló adatok szerint. A foglalkoztatottak száma a megyében 2010 és 2016 közt 165 ezerről 194 ezerre emelkedett. A Karsai Alba Kft. az elmúlt 18 évben proaktívan reagált a piaci igényekre, nemcsak az alkalmazott technológiát fejlesztette, hanem a szerszámgyártást is - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

Karsai Béla a Karsai Holding elnök-vezérigazgatója elmondta: a cégcsoport két divízióban a gyógyszeripar, a kozmetikai ipar és a tejipar számára csomagolóanyagok, valamint autóipari termékek gyártásával foglalkozik. A holding tagvállalataként működő Karsai Alba Kft. 286 millió forintos székesfehérvári beruházásának részeként egy CNC esztergát, egy számítógép vezérlésű szikraforgácsolót, a fröccsöntés területén pedig egy olyan IML technológiára alkalmas eszközt is beüzemelnek, amely innovatív terméknek számít Európában.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Karsai Alba Kft. 170 dolgozót foglalkoztat székesfehérvári és körmendi telephelyén. A nyilvánosan elérhető legutóbbi éves beszámolója szerint értékesítési árbevétele 2015-ben 2,112 milliárd forintot ért el, adózott eredménye 89,6 millió forint volt. A megelőző évben 1,981 milliárdos nettó árbevétel mellett 80,4 milliós adózás utáni eredményt ért el.

Gazdaság

  1. Jubileum a Densoban

    Jubileumi ünnepségen köszöntötte a duális képzésben résztvevő partnereket, diákokat, oktatókat a Denso. A vállalat 2013-ban indította el első duális osztályát, melynek idén ünneplik a kerek évfordulóját. Az eseményen Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötték a megjelenteket.

    2024.04.26.
  2. Újabb Daniella telephely

    Második telephelyét nyitotta meg Székesfehérváron a több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Daniella Villamosság. A piacvezető, debreceni székhelyű családi vállalkozás új egységében az ipari partnerek körében felmerülő villamossági igények teljeskörű kiszolgálására törekszik.

    2024.04.24.
  3. Lányok napja 2024

    Idén székesfehérvári helyszínként a Hydro és az Óbudai Egyetem csatlakozott a Lányok Napja országos programsorozathoz. A tudomány, technológia, mérnöki és matematika területekhez közelálló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap eseményeire a diáklányokat várják április 25-én, csütörtökön.

    2024.04.23.
  4. Nitrogénüzem a Harmannál

    Nagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén. A cél az autóipari elektronikai gyártó nitrogénigényének közvetlen, helyszíni kiszolgálása egy új, energiahatékonyságot növelő technológiai megoldással. 

    2024.04.18.