Netbook-ok az alsósok óráin a Kossuth és a Németh László Általános Iskolában

 A tanulói laptop-program pályázat zárórendezvényén bemutató órákon mutatták be a pedagógusok, hogyan is használják az általános iskolások óráin a netbookokat. A programot a Kossuth Lajos Általános Iskolában és a Németh László Általános Iskolában valósították meg: 324 tanulói és 15 tanári laptopot használnak oktatási célra a két intézményben.
2011.03.01. 10:21 |
 A tanulói laptop-program pályázat zárórendezvényén bemutató órákon mutatták be a pedagógusok, hogyan is használják az általános iskolások óráin a netbookokat. A programot a Kossuth Lajos Általános Iskolában és a Németh László Általános Iskolában valósították meg: 324 tanulói és 15 tanári laptopot használnak oktatási célra a két intézményben.
KÉPGALÉRIA a bemutató órákról
 Székesfehérvár Önkormányzata „Tanulói laptop program Székesfehérváron” című kiemelt projekttel, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 42,2 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A Németh László Általános Iskolába 162 laptop és 6 tanári gép kerül, a Kossuth Lajos Általános Iskola szintén 162 laptopot és 9 tanári gépet kap. A Kossuth Iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy ez nagy segítséget jelent az egyéni tanulási képességek fejlesztésében, ugyanis korábban mindössze 15-20 számítógépet tudtak használni.
 A gépeken operációs rendszer és irodai alkalmazások is telepítve vannak, valamint beállították a sulinet tudásbázis linkjeit is. Az eszközök működtetéséhez szükséges hálózati elemek kiépítését a közbeszerzési eljárás nyertes szállítója, az ICT Systems Zrt. vállalta.
 
Ilyen számítógépet használnak a gyerekek:
Operációs rendszer: Windows® 7 Starter
Processzor: Intel® ATOM™ Processor N450 (1,66 GHz, 667 MHz, 512 KB)
Main Chipset: Intel NM10
Rendszer memória: 1 GB (DDR2 / 1 GB x 1)
Kijelző: LCD 10,1" WSVGA (1024 x 600) , tükröződésmentes, LED háttérvilágítás
 
 A laptopokat és a kiegészítő eszközöket már mindkét intézmény birtokba vette, amik mintegy karácsonyi ajándékként érkeztek meg az iskolákba. Tanóráikon rendszeresen használják is ezeket. A projektzáró rendezvény résztvevői ebből kaphattak ízelítőt, amikor a Kossuth Lajos Általános Iskolában egy 2. osztályos magyar és egy 4. osztályos matek órára mehettek be az újságírók. A Németh László Általános Iskolában pedig egy informatikával is alátámasztott 7. osztályos angol órán vehettek részt.
 
 A közoktatási intézmények informatikai eszközellátottsága sem mennyiségében, sem minőségében nem illeszkedik a folyamatosan növekvő felhasználási igényekhez. Az elnyert és megvalósított TIOP-pályázat alapvető célja éppen ezért a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és a kompetencia alapú oktatás elterjesztése volt.
 

Közélet

 1. Levélben köszöntötte a hitközséget a zsidó újév alkalmából Fehérvár polgármestere

  A zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere a Székesfehérvári Zsidó Hitközséget. "Bár idén a helyzet megfosztja a közösségeket az ünnepeik hagyományos megélésétől, bízom benne, hogy az összetartás meghitt lelkisége győzedelmeskedik a fizikai távolságon és hogy ez így lesz a Székesfehérvári Zsidó Hitközségben is!" - írja levelében Fehérvár polgármestere.

  2020.09.18.
 2. Két kategóriában is Városmarketing Gyémánt Díjat nyert Székesfehérvár

  Szeptember 17-én tartotta a városok, települések marketingtevékenységét elismerő „Városmarketing Gyémánt Díj” átadó ünnepségét a Magyar Marketing Szövetség, amelynek a szakma legrangosabb eseménye, a Marketing Summit Hungary adott otthont. Az idei évben két kategóriában, Külső kommunikációs megoldások és tartalom, valamint Márka és identitásépítés, értékesítéstámogató marketingstratégia és program kategóriában nyert díjat Székesfehérvár.

  2020.09.18.
 3. Vasárnap délután indul a Máriavölgyi zarándoklat az Öreghegyi Plébánia udvaráról

  Szeptember 20-án, vasárnap 16 órakor kezdődik a Máriavölgyi zarándoklat, gyülekezés az Öreghegyi Plébánia előtt lesz. 16:15-16:30: indító gondolatok, áldás. 16:30 órakor indulás a Kadocsa út felé, majd az ÖMV kút, Lehel utca útvonalon az Aszalvölgyi-árok melletti széles gyalogúton folytatódik az út. Megálló a Szent Antal szobornál, majd érkezés a a Mária szoborhoz, ahol 17:15 órakor litánia és szentbeszéd lesz.

  2020.09.18.
 4. Klasszik Lasszó: Az utolsó magyar táncdal - akadálymentesített koncert mindenkinek

  Rendhagyó, akadálymentesített koncertet szervez fogyatékossággal élőknek és ép embereknek a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A Klasszik Lasszó „Az utolsó magyar táncdal” estje szeptember 25-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Placc étterem teraszán. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  2020.09.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4