Nemzetközi versenyek sora vár az ARAK atlétáira

Az ARAK atlétái eddig az országos bajnokságokon termelték az érmeket. Júliusban először a juniorok válogatott viadala, a Gyulai Memorial Magyar Nagydíj, rögtön utána az U23-as EB, következő héten a Junior EB, majd a magyar bajnoksággal egy időben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál várja Székesfehérvár legjobb atlétáit!
2019.07.05. 17:47 |

A július 7-i junior válogatott viadalon Magyarország, mint vendéglátó erős csapattal készül. A győri eseményen Csehország, Szlovákia és Szlovénia legjobbjaival mérheti össze tudását a hét ARAK-os atlétával is megerősített válogatottunk. A női távolugrásban mindkét magyar részvevőt a fehérváriak adják. Endrész Klaudiának az EB felkészülésébe tökéletesen illeszkedik a verseny, ahol klubtársával, Simon Viktóriával együtt próbálják megjavítani legjobbjukat.

A pályához nem csak nekik, Takács Boglárkának is kedves emlékek fűződnek. A tavalyi ifi EB ezüstérmese ezúttal a 4x100 méteres váltófutás alapembereként segíti a nemzeti együttest, hogy az egység az EB-n is esélyesként startolhasson. Csókás Nikolasz 400 gáton áll rajthoz, akárcsak a kontinensbajnokságon. A szintén EB-kvalifikációval rendelkező Brandl Lilla kalapácsvetésben élesítheti formáját. Thardi-Veress Vajk diszkoszvetésben próbálja tovább javítani egyéni csúcsát, hogy megközelítse, esetleg meg is dobja a boräsi szintet. Az elmúlt hetekben 400 gáton, egyéni csúcsát folyamatosan javító, még csak első éves ifjúsági korú Mohai Regina az idősebbek között is szerepet kap. Ezúttal a 4x400 méteres váltó tagjaként öltheti magára a címeres mezt.

A vasárnapi nemzetek közötti tornát kihagyja a 400 gát idei többszörös junior rekordere. Mátó Sára (felső kép) hazai pályán, a Gyulai Memorial rendkívül erős nemzetközi mezőnyében szeretné folytatni idei csúcsszezonját. Nem lesz egyedül a hazai indulók között. Pásztor Bence már jól ismeri a fehérvári nagydíjak hangulatát. Kiváló kalapácsvetőnk az IAAF kalapácsvető Challenge sorozatába tartozó megmérettetésen tesz meg mindent, hogy a nemzetközi sztárok között jó eredménnyel hívja fel magára a figyelmet. Endrész Klaudia a női távolugrók között szintén először léphet a GP versenyen a rekortánra. Az ismerős nekifutó és ugróhely is biztosan segíti a lámpaláz legyőzésében. Két nemzeti versenyszám, az U20-as női 200 méteren, ugyan-úgy két ARAK-os startolhat, mint a fiúk rúdugrásában. Takács Boglárka és Mohai Regina is bízik a zsúfolt lelátó előtt nyújtott extra lehetőségben és egyéni csúcsot céloznak meg a félkörös távon. Az atlétikában a levegő urainak számító rúdugrók közül Ozváry Balázs és Lakatos András is jó formában várhatja a kiemelt versenyalkalmat.

Szabó Dániel nem csak azért nem áll rajthoz, mert nem szerepel a Memorial programjában a 100 méter, hanem mert július 11-14. között, Svédországban, Gävle-ban megrendezésre kerülő U23-as Európa-Bajnokságon fog rajtgépbe térdelni. A kétévenkénti kontinentális eseményen már másodszor szereplő leggyorsabb magyar, a minszki II. Európa Játékokon élesíthette formáját.

A magyar ifjúsági válogatott július közepén Nagyszombaton (Trnava) fog vendégszerepelni. Mohai Regina biztos indulóként öregbíti városunk és az ARAK Up. Akadémia hírnevét. Ekkor a legfiatalabbak az Újonc és Serdülő Bajnokságon versenyeznek az érmekért, helyezésekért.

Szintén a sárga-kék skandináv országban vetélkednek a juniorjaink is, csak éppen egy héttel később és Boräs-ban! Mátó Sára, Takács Boglárka, Endrész Klaudia és Brandl Lilla már mind szerepeltek ifjúsági vagy Junior Európa, Világ Bajnokságon, Ifjúsági Olimpián vagy EYOF-on. Csókás Nikolasz először vívta ki ezt a jogot, amit szeretne is élete legjobbjával emlékezetessé tenni.

Az EYOF - melynek két évvel ezelőtti helyszíne éppen a mostani junior válogatott viadal, Győr - ezúttal Baku-ban kerül megrendezésre. A MOB 16 fős atléta különítményébe már bekerülni is dicsőség. Az idén 16-17 évesek számára kiírt kontinens viadal éppen az Atlétikai Magyar Bajnoksággal lesz egy időben, július 21-27 között. Figyelmünket azonban érdemes lesz megosztani, hiszen az azeri fővárosban 400 gáton induló Mohai Regina akár döntős reményekkel is várhatja élete első multisport eseményét.

Sport

 1. Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19

  A Hydro Fehérvár AV19 számára hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatódik az Erste Bank Eishockey Liga versenysorozata. Szeptember 21-én, szombaton 17:30 órakor a Dornbirn Bulldogs, míg vasárnap, ugyancsak 17:30 órai kezdettel a HC TWK Innsbruck látogat a Raktár utcába.

  2019.09.20.
 2. Egerben játssza az idei szezon első Magyar Kupa mérkőzését a Vidi szombaton

  Az Eger SE lesz a címvédő MOL Fehérvár FC első ellenfele a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, szeptember 21-én, szombaton 11:45 órakor a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A mérkőzésre szóló belépőket meccsnapon, a helyszínen lehet majd megvásárolni. A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. "Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk" - emelte ki Kovács István.

  2019.09.20.
 3. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 4. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak