Nemzetközi versenyek sora vár az ARAK atlétáira

Az ARAK atlétái eddig az országos bajnokságokon termelték az érmeket. Júliusban először a juniorok válogatott viadala, a Gyulai Memorial Magyar Nagydíj, rögtön utána az U23-as EB, következő héten a Junior EB, majd a magyar bajnoksággal egy időben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál várja Székesfehérvár legjobb atlétáit!
2019.07.05. 17:47 |

A július 7-i junior válogatott viadalon Magyarország, mint vendéglátó erős csapattal készül. A győri eseményen Csehország, Szlovákia és Szlovénia legjobbjaival mérheti össze tudását a hét ARAK-os atlétával is megerősített válogatottunk. A női távolugrásban mindkét magyar részvevőt a fehérváriak adják. Endrész Klaudiának az EB felkészülésébe tökéletesen illeszkedik a verseny, ahol klubtársával, Simon Viktóriával együtt próbálják megjavítani legjobbjukat.

A pályához nem csak nekik, Takács Boglárkának is kedves emlékek fűződnek. A tavalyi ifi EB ezüstérmese ezúttal a 4x100 méteres váltófutás alapembereként segíti a nemzeti együttest, hogy az egység az EB-n is esélyesként startolhasson. Csókás Nikolasz 400 gáton áll rajthoz, akárcsak a kontinensbajnokságon. A szintén EB-kvalifikációval rendelkező Brandl Lilla kalapácsvetésben élesítheti formáját. Thardi-Veress Vajk diszkoszvetésben próbálja tovább javítani egyéni csúcsát, hogy megközelítse, esetleg meg is dobja a boräsi szintet. Az elmúlt hetekben 400 gáton, egyéni csúcsát folyamatosan javító, még csak első éves ifjúsági korú Mohai Regina az idősebbek között is szerepet kap. Ezúttal a 4x400 méteres váltó tagjaként öltheti magára a címeres mezt.

A vasárnapi nemzetek közötti tornát kihagyja a 400 gát idei többszörös junior rekordere. Mátó Sára (felső kép) hazai pályán, a Gyulai Memorial rendkívül erős nemzetközi mezőnyében szeretné folytatni idei csúcsszezonját. Nem lesz egyedül a hazai indulók között. Pásztor Bence már jól ismeri a fehérvári nagydíjak hangulatát. Kiváló kalapácsvetőnk az IAAF kalapácsvető Challenge sorozatába tartozó megmérettetésen tesz meg mindent, hogy a nemzetközi sztárok között jó eredménnyel hívja fel magára a figyelmet. Endrész Klaudia a női távolugrók között szintén először léphet a GP versenyen a rekortánra. Az ismerős nekifutó és ugróhely is biztosan segíti a lámpaláz legyőzésében. Két nemzeti versenyszám, az U20-as női 200 méteren, ugyan-úgy két ARAK-os startolhat, mint a fiúk rúdugrásában. Takács Boglárka és Mohai Regina is bízik a zsúfolt lelátó előtt nyújtott extra lehetőségben és egyéni csúcsot céloznak meg a félkörös távon. Az atlétikában a levegő urainak számító rúdugrók közül Ozváry Balázs és Lakatos András is jó formában várhatja a kiemelt versenyalkalmat.

Szabó Dániel nem csak azért nem áll rajthoz, mert nem szerepel a Memorial programjában a 100 méter, hanem mert július 11-14. között, Svédországban, Gävle-ban megrendezésre kerülő U23-as Európa-Bajnokságon fog rajtgépbe térdelni. A kétévenkénti kontinentális eseményen már másodszor szereplő leggyorsabb magyar, a minszki II. Európa Játékokon élesíthette formáját.

A magyar ifjúsági válogatott július közepén Nagyszombaton (Trnava) fog vendégszerepelni. Mohai Regina biztos indulóként öregbíti városunk és az ARAK Up. Akadémia hírnevét. Ekkor a legfiatalabbak az Újonc és Serdülő Bajnokságon versenyeznek az érmekért, helyezésekért.

Szintén a sárga-kék skandináv országban vetélkednek a juniorjaink is, csak éppen egy héttel később és Boräs-ban! Mátó Sára, Takács Boglárka, Endrész Klaudia és Brandl Lilla már mind szerepeltek ifjúsági vagy Junior Európa, Világ Bajnokságon, Ifjúsági Olimpián vagy EYOF-on. Csókás Nikolasz először vívta ki ezt a jogot, amit szeretne is élete legjobbjával emlékezetessé tenni.

Az EYOF - melynek két évvel ezelőtti helyszíne éppen a mostani junior válogatott viadal, Győr - ezúttal Baku-ban kerül megrendezésre. A MOB 16 fős atléta különítményébe már bekerülni is dicsőség. Az idén 16-17 évesek számára kiírt kontinens viadal éppen az Atlétikai Magyar Bajnoksággal lesz egy időben, július 21-27 között. Figyelmünket azonban érdemes lesz megosztani, hiszen az azeri fővárosban 400 gáton induló Mohai Regina akár döntős reményekkel is várhatja élete első multisport eseményét.

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak