Nemzetközi mezőnyben ért fel a dobogóra a Fehérvár Lionz

Az elmúlt hétvégén kétnapos nemzetközi bajnokságon vett részt a Fehérvár Lionz ultimate csapata. A repülőkorongosok a Seven-X nagypályás tornán osztrák, szlovák, román és szlovén csapatokból álló mezőnyben értek fel a dobogóra.
2024.02.28. 10:45 |
Nemzetközi mezőnyben ért fel a dobogóra a Fehérvár Lionz

A szervező DEAC ultimate csapata mellett a környező országok számos egyesülete érkezett az évek óta megrendezésre kerülő Seven-X tornára február 24-én és 25-én.

A kétnapos tornán a Fehérvár Lionz is indult, ahol a 8 csapatos mezőnyben az előkelő 3. helyet szerezték meg.

A fehérváriak a csoportmérkőzések után bejutottak az elődöntőbe, ahol végül a bécsi Zombees csapata ellen maradtak alul. A bronzmeccsen a Lionz átrendezte a védő- és támadósort, majd 14-11-re győzte le a szlovén Nuclear Disc csapatát. Az első két helyen két bécsi csapat, az FCEHOK és a Zombees végzett.

Érdekesség, hogy a Lionz legutóbb 2 éve vett részt a Seven-X tornán, ekkor még vendégjátékos erősítéssel is csak a 8. helyen végzett a csapat.

A fejlődést és az elmúlt három év toborzásának sikerességét jól jelzi a tornán elért eredmény, valamint a számos új, fiatal játékos, akik közül többen már az NB1-es keretben is szerepelnek. A Fehérvár Lionz márciusban a Magyar Ligakupán méri össze erejét az ország többi ultimate csapatával, majd megkezdi NB1-es és NB2-es szereplését is. A csapat egyúttal újra várja azokat, akik szeretnének megismerkedni az ultimate sportággal. A csatlakozás feltételeiről a fehervarfrizbi@gmail.com lehet érdeklődni.