Nemzetközi bridzs páros versenyre várják a jelentkezőket Székesfehérváron

Ismét megrendezi nemzetközi bridzs páros versenyét a Bridge Club Székesfehérvár. A megmérettetés november 30-án lesz a Videoton Oktatási Központban, a nevezéseket november 10-ig fogadják. A pénzdíjas, kétfordulós versenyt 25 asztalon rendezi meg a Bridge Klub Székesfehérvár, nevezni november 10-ig, vasárnapig lehet Mátyás Csaba versenyigazgatónál az emsyssa@gmail.com e-mail címen.
2019.11.05. 13:16 |

A bridzs (angolul bridge) története mintegy 90 éves múltra tekint vissza, több tízmillióan játsszák világszerte. Egyike azon kevés kártyajátéknak, melyeket versenyszerűen is lehet űzni.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1999-ben olimpiai sportnak minősítette a bridzset, a 2002-ben, Salt Lake Cityben rendezett téli olimpián bemutató játékot is rendeztek. A játéknak nagy hagyománya van Magyarországon is, nálunk ma körülbelül ezren bridzseznek versenyszerűen.

A III. Székesfehérvár Open nemzetközi bridge párosverseny november 30-án, szombaton 10 órakor kezdődik a Videoton Oktatási Központban, az eseményre Csíkszeredából és Gyulafehérvárról is érkeznek résztvevők. A verseny fővédnöke Róth Péter alpolgármester.

Sport

 1. Véget ért (szinte) minden röplabda-bajnokság az országban

  A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége csütörtökön úgy határozott, hogy a felnőtt női és férfi, illetve majdnem minden lány és fiú utánpótlás röplabda-bajnokságot befejezettnek nyilvánít, végső helyezések nélkül.

  2020.04.10.
 2. A kézilabda-bajnokságot sem folytatják, nincs bajnok és kieső

  A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat. Az egyhangúlag meghozott döntés része, hogy a helyezéseket nem osztják ki és nem lesznek kiesők, illetve feljutók. A nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján jogosultak voltak.

  2020.04.09.
 3. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 4. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak