Nemzetközi bridzs páros versenyre várják a jelentkezőket Székesfehérváron

Ismét megrendezi nemzetközi bridzs páros versenyét a Bridge Club Székesfehérvár. A megmérettetés november 30-án lesz a Videoton Oktatási Központban, a nevezéseket november 10-ig fogadják. A pénzdíjas, kétfordulós versenyt 25 asztalon rendezi meg a Bridge Klub Székesfehérvár, nevezni november 10-ig, vasárnapig lehet Mátyás Csaba versenyigazgatónál az emsyssa@gmail.com e-mail címen.
2019.11.05. 13:16 |

A bridzs (angolul bridge) története mintegy 90 éves múltra tekint vissza, több tízmillióan játsszák világszerte. Egyike azon kevés kártyajátéknak, melyeket versenyszerűen is lehet űzni.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1999-ben olimpiai sportnak minősítette a bridzset, a 2002-ben, Salt Lake Cityben rendezett téli olimpián bemutató játékot is rendeztek. A játéknak nagy hagyománya van Magyarországon is, nálunk ma körülbelül ezren bridzseznek versenyszerűen.

A III. Székesfehérvár Open nemzetközi bridge párosverseny november 30-án, szombaton 10 órakor kezdődik a Videoton Oktatási Központban, az eseményre Csíkszeredából és Gyulafehérvárról is érkeznek résztvevők. A verseny fővédnöke Róth Péter alpolgármester.

Sport

 1. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.
 2. Székesfehérvári súlyemelő hölgyek és urak sikerei Tatabányán

  Szombaton Tatabányán mérték össze erejüket a súlyemelők, többek között a Fehérvár Rugby Club súlyemelői is dobogóra léptek, aki eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.02.26.
 3. Farsangi asztalitenisz ünnep volt a Hétvezér Iskolában

  Ha farsang, akkor pingpong! - legalább is így gondolja a Fejér Megyei Szabadidő Szövetség triója: Végh György versenybíró, Horváth István és Horváth Gabriella szervezők a hagyományos Farsangi Asztalitenisz Kupa lebonyolításával.

  2020.02.26.
 4. Remek fehérvári eredmények a karate Diákolimpián

  A hétvégén, Várpalotán lezajlottak a kyokushin karate Diákolimpia utolsó területi selejtezőjének mérkőzései is, küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. A több mint 300 fiatal ezúttal nemcsak az érmekért és trófeákért szállt harcba, mivel a verseny fő tétje a debreceni országos döntőn való részvétel jogának kivívása volt.

  2020.02.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak