Nemzetközi bridzs páros versenyre várják a jelentkezőket Székesfehérváron

Ismét megrendezi nemzetközi bridzs páros versenyét a Bridge Club Székesfehérvár. A megmérettetés november 30-án lesz a Videoton Oktatási Központban, a nevezéseket november 10-ig fogadják. A pénzdíjas, kétfordulós versenyt 25 asztalon rendezi meg a Bridge Klub Székesfehérvár, nevezni november 10-ig, vasárnapig lehet Mátyás Csaba versenyigazgatónál az emsyssa@gmail.com e-mail címen.
2019.11.05. 13:16 |

A bridzs (angolul bridge) története mintegy 90 éves múltra tekint vissza, több tízmillióan játsszák világszerte. Egyike azon kevés kártyajátéknak, melyeket versenyszerűen is lehet űzni.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1999-ben olimpiai sportnak minősítette a bridzset, a 2002-ben, Salt Lake Cityben rendezett téli olimpián bemutató játékot is rendeztek. A játéknak nagy hagyománya van Magyarországon is, nálunk ma körülbelül ezren bridzseznek versenyszerűen.

A III. Székesfehérvár Open nemzetközi bridge párosverseny november 30-án, szombaton 10 órakor kezdődik a Videoton Oktatási Központban, az eseményre Csíkszeredából és Gyulafehérvárról is érkeznek résztvevők. A verseny fővédnöke Róth Péter alpolgármester.

Sport

 1. Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Volán a Villachtól

  A válogatott programja után ismét a kluboké volt a főszerep, folytatódott az EBEL. A Hydro Fehérvár AV19 a szezonban először játszott hazai pályán a Villachhal, amelytől idegenben kikapott. Gólszegény meccsen a hosszabbításban döntöttek a vendégek, így növelték előnyüket a táblázaton a Volánnal szemben.

  2019.11.12.
 2. A 9 éves Kerekes Lászlóval a soraikban győztek a fehérvári sakkozók a bajnoki rajton

  Az NB II - Breyer csoportban megyei rangadóval indult a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság; a Rácalmás SE fogadta a Fehérvár SE csapatát. A Fehérvár csapatában győztek: Albrecht Gábor, Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán, Kerekes László. Döntetlent értek el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Szabó Kristóf, Csire Bence, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Fehérvári István, Rabi-Nagy Dániel. Rácalmás SE - Fehérvár SE: 4-8.

  2019.11.12.
 3. 2021-es U21-es foci Európa-bajnokság - Székesfehérváron lesz a döntő

  Székesfehérváron, Szombathelyen, Gyirmóton és Budapesten, a Bozsik Stadionban lesznek mérkőzések a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, e meccsekre Székesfehérváron, Szombathelyen, Mariborban és Ljubljanában kerül sor.

  2019.11.12.
 4. Decemberben megint lesz focitorna: jön a XX. Fehérvári Futballfesztivál

  Idén sem telhetnek el az ünnepek közötti napok mozgás, foci nélkül – megint megrendezi a Videoton Baráti Kör Egyesület a fehérvári futballfesztivált a VOK-ban.  A december 27-30-a között zajló tornán ebben az évben is öt kategóriában várják a csapatok jelentkezését.

  2019.11.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak