Nemes ügy mellé álltak a Székesfehérvári Balett Színház társulatának tagjai

Különleges fotózás volt a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában a Székesfehérvári Balett Színház és az OHF Fotóstúdió közreműködésével. Céljuk, hogy az idős vagy más okból a menhelyen ragadt állatokat megmutassák olyan környezetben, ami a szépségről, csodákról szól, a balett világában.
2020.07.25. 09:45 |
Nemes ügy mellé álltak a Székesfehérvári Balett Színház társulatának tagjai

Az adományozásra és az örökbeadásra inspiráló fotózást a Dancers and Dogs nevű külföldi program ihlette. 

Fernando Gabriel Luis  Ginoval, a több mint 10 éves kutyával pózolt a fényképezőgépek előtt, de nem csak Gino, hanem rajta kívül még kilenc kutya kapott főszerepet a fotózáson. A Székesfehérvári Balett Színház társulatának tagjai nemes ügy mellé álltak.

Varga Andrea a HEROSZ Fehérvári Állatotthon önkéntese elmondta, hogy régóta megfogalmazódott már az ötlet benne egy külföldi projekt kapcsán. A Dancers and Dogs jó esélyt ad arra, hogy minden kutya gazdára találjon és ebben nagyon jó partner a Székesfehérvári Balett Színház. Az állatotthonban átlagosan 100-150 kutya él. A fotózás célja pedig nem más, mint hogy minél hamarabb szerető gazdára találjanak. A fényképek a HEROSZ Fehérvári Állatotthon közösségi oldalán jelennek majd meg.

Közélet

 1. Több az autó, mint a hely

  Lakossági fórumot tartottak szerdán este a Városházán a belvárosi parkolásról és a hatósági ellenőrzésekről. A parkolási rendelet belvárost érintő változásai is szó volt és elhangzott, hogy a történelmi belváros területén az év első öt hónapjában 1114 esetben intézkedtek a közterület felügyelők engedély nélküli behajtás miatt, tavaly a teljes évben 976 esetben kellett intézkedni. A fórumon szó volt a belvárosi vendéglátóhelyekről is.

  2023.06.07.
 2. Önkéntesek hete

  Második alkalommal szervezte meg az Önkéntesek hete programot a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A június első hetében a vármegyében több helyszínen zajló eseménysorozatban civil szervezeti bemutatók és kihelyezett osztályfőnöki órák népszerűsítik az önkéntességet a fiatalok körében. A szerdai székesfehérvári szakmai nap középpontjában az iskolai közösségi szolgálat állt.

  2023.06.07.
 3. Heves esőzések Fejér vármegyében

  A nagy esőzések Fejér Vármegyét sem kímélték. Néhány óra alatt egy havi csapadékmennyiségnek megfelelő eső zúdult Kincsesbánya községre. Az esőzések nyomait felszámolták, azonban a napokban újabb esőzések várhatók.

  2023.06.07.
 4. Japánkert a Csónakázó-tó szigetén

  Felavatták a japánkertet a Csónakázó-tó szigetén. A kert a Denso Gyártó Magyarország Kft. jubileumi ajándéka a munkavállalóinak, a város közösségének.

  2023.06.07.