Néma koszorúzás Fehérváron a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából

Koszorút helyezett el a Katyń keresztnél Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester Lengyelország nemzeti tragédiájának áldozataira emlékezve, a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából.
2020.03.23. 14:25 |

Lengyelország legfájóbb nemzeti tragédiája a katyńi mészárlás. 1940 tavaszán a Katyń környéki erdőkben csaknem 22 ezer lengyel értelmiségit, tisztet és tisztségviselőt végeztek ki, temettek jeltelen tömegsírokba.

A néma koszorúzáson a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat képviselői is részt vettek. A lengyel testvérváros, Opole és Opole vajdaság képviselői is egy időben hajtottak fejet az áldozatok emléke előtt a székesfehérvári megemlékezőkkel, a saját városukban álló ’56-os emlékoszlopnál. A rendkívüli helyzetben így valósult meg 2020-ban a hagyományos „közös” tiszteletadás.

Közélet

 1. A Szent György Kórházban oltották szombaton is az egészségügyi dolgozókat

  Székesfehérváron is oltják az egészségügyi dolgozókat a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

  2021.01.23.
 2. A Corvinus és az Óbudai Egyetem is online oktatással kezdi meg az új félévet

  Online oktatással kezdik meg az új félévet februárban a székesfehérvári egyetemek, de egyes szemináriumok a hallgatók jelenlétével zajlanak majd ha javul a pandémiás helyzet. Az egyetemek folyamatosan figyelemmel kísérik a kormány járványhelyzetre vonatkozó intézkedéseit és ezek függvényében alakítják az oktatást.

  2021.01.23.
 3. A fehérvári egyetemek is várják a diákokat a legnagyobb oktatási seregszemlén

  A korlátozások miatt online platformra költözött a továbbtanulók nagyrendezvénye a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. Az eseményen egyszerre 51 felsőoktatási intézménytől szerezhetnek be információkat az érdeklődők szombaton késő délutánig. Az oktatási seregszemlén az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Kodolányi János Egyetem és a Corvinus székesfehérvári campusza is megtalálható.

  2021.01.22.
 4. "Mennyi a zseton?" - rendhagyóan szemlélteti a büdzsét Székesfehérvár polgármestere

  Szokatlan módon, zsetonokkal szemlélteti a 2021-es költségvetés számairól szóló videójában a büdzsét Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A különböző fajta bevételeket és kiadásokat egyaránt más-más színű zsetonokkal mindenki számára érthető módon magyarázza el.

  2021.01.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár