Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.
2018.02.17. 20:15 |

A negyeddöntővel ellentétben most az Alba kezdett jobban, Lóránt és Keller, tehát a centerek vezérletével 9-2-re vezetett. A Szolnokban a délszláv légió aktivizálta magát, Milosevics és Andric használta ki a fehérvári védelem kihagyásait, így szépen felzárkózott, sőt a vezetést is átvette a kintről is jobban célzó Olaj. Amikor a védőspecialista Kovács Péter is triplát dobott, már 14-0-ás rohamnál tartottak a piros-feketék, és az első negyed végére csak faragni tudott hátrányából az Alba. A másodikat ellenben ismét jól nyitotta a Dzunics-csapat, olyannyira, hogy a Körmend ellen brillírozó Simpson, majd Hill hármasával visszavette a vezetést. Védekezésben azonban megmaradtak a kihagyások, amit a jól célzó Szolnok büntetett. Perry is elkapta a fonalat náluk, Andric pedig zsákolásból, majd triplából is eredményes volt. Közben Lóránt technikait kapott, pedig jogosan reklamált a játékvezetőknél. Egy 9-0-ás részhajrával újfent egyenlített a sokat büntetőző Alba, de a félidő végén nem figyeltek a fehérváriak, így öt ponttal az Olaj vezetett szünetben.

A harmadik negyed sem hozott nagy változást, zárkózott, vagy éppen egyenlített az Alba, de huzamosabb ideig nem tudta magánál tartani a kezdeményezést. A hármasok száma csökkent, de amikor a negyed vége előtt Ford bevágott egyet, az lélektanilag is sokat jelentett a Szolnoknak. Kőkeményen, bőven az agresszivitás határán túl is védekezett az Olaj, ám mivel engedték a játékvezetők a „verekedést”, ezzel kizökkentette komfortzónájából az Albát. Igaz, a negyedik negyedben a védekezéssel fehérvári oldalon sem volt gond. Elöl pedig Keller Ákos volt vezér, aki center létére két triplát is bevágott, mindig életben tartva csapatát. A hajrában sokáig nem tudott egyik csapat sem betalálni, Simpson büntetőivel két pontra jött fel az Alba. Az utolsó percen belül hosszas videózás után szintén a mienknek volt labdájuk az egyenlítéshez, de a legfontosabb pillanatokban mindig rontott valaki, így végül a Szolnok megőrizte, majd büntetőkkel növelte előnyét. Az Alba vasárnap a harmadik helyért játszik a Pakssal, a döntőben Falco-Szolnok meccs lesz.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj KK 67–75 (16–20, 24–25, 15–17, 12–13)

Alba: Hill 12/9, Harris 3/3, Simpson 11/3, Lóránt 12/3, Keller Á. 17/6. Csere: Horton 3, Kovács Á. 1, Pointer 8.

Sport

 1. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.
 2. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 3. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 4. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak