Nem utazik el Debrecenbe az Alba Fehérvár, az MKOSZ felfüggesztette a bajnokságot

Szombat este 19 órakor rendeznék a DEAC - Alba Fehérvár rangadót a kosárlabda-bajnokságban. A fehérváriak, akik szerdán itthon zárt kapuk mögött játszottak a Körmenddel, nem vállalták az utazást, egészségügyi kockázat miatt nem lépnek pályára Debrecenben. Később a szövetség úgy döntött, hogy minden hazai bajnoki sorozatot bizonytalan időre felfüggeszt.

2020.03.13. 13:44 |

Mint ismert, a Magyarországon talált koronavírusos esetek közül három is Debrecenhez kötődik. Egy Milánóban dolgozó debreceni férfinél, később a feleségénél, majd egy hozzájuk köthető személynél is kimutatták a vírust. Jelenleg a vidéki városok közül csak a hajdúsági megyeszékhelyen mutattak ki fertőzött személyt. A kockázatokat mérlegelve az Alba Fehérvár vezetősége úgy döntött, hogy a csapat nem utazik el a szombati, debreceni bajnoki mérkőzésre, amit amúgy zárt kapuk mögött rendeztek volna.

"Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, csapatunk nem kel útra a cívisvárosba. Az egészség mindennél fontosabb, ezért nem vállalunk semmilyen kockázatot" – idézi a klubhonlap Simon Balázs ügyvezetőt.

Péntek délutáni fejlemény, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége valamennyi hazai versenysorozatot (felnőtt és utánpóltás szinten is) felfüggesztett. Hogy ezek után mikor és milyen formában folytatódik a bajnokság (vagy folytatódik-e  egyáltalán), azt nem tudni, a döntés határozatlan időre szól.

Sport

 1. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 2. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.
 3. Mihály Ákos vagy Szita Donát is lehet az EBEL legjobb fiatalja

  Idén is megszavaztatja az osztrák jégkorong liga követőit. A különböző kategóriák közül most a fiatalokra lehet szavazni. Az idény legjobb fiatal játékosa pedig a Hydro Fehérvár AV19-ből akár Mihály Ákos, akár Szita Donát is lehet.

  2020.03.29.
 4. A Lélekmozgató sportnapért kapott elismerést Székesfehérvár

  A Magyar Parasport Napja alkalmából megrendezett, városi Lélekmozgató sportnapot díjazta a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetség (FODISZ). Az Önkormányzat  pályázata a két szervezet döntése alapján a „Legkreatívabb MNP2020 Település” címet nyerte el.

  2020.03.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak