Államtitkári döntés alapján, indokolás nélkül küldenék el a Vasvári igazgatóját

A Vasvári Pál Gimnázium igazgatója, Horváth József nem folytathatja vezetői munkáját, ugyanis a következő igazgatói ciklusra benyújtott pályázata államtitkári döntés alapján nem nyert támogatást. A pályázat elutasítása indoklás nélkül történt, miközben más pályázó nem volt. A hírre közösségi oldalán reagált Székesfehérvár polgármestere és Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, akik mindketten kiálltak Horváth József igazgató maradása mellett.
2024.07.04. 06:14 |
Államtitkári döntés alapján, indokolás nélkül küldenék el a Vasvári igazgatóját

"A következő igazgatói ciklusra benyújtott pályázatom államtitkári döntés alapján nem nyert támogatást. A fentiek alapján a megbizatásom 2024. augusztus 14-én megszűnik." - tájékoztatta a vasváris szülőket Horváth József igazgató.

Horváth József igazgató 2022-ben Székesfehérvár oktatásáért díjban részesült,  a tantestület és a diákság 100%-os támogatását élvezi. Vezetése alatt a Vasvári a megye és a város legjobb és legnépszerűbb gimnáziumává, sok ezer jelenlegi és egykori diák számára egy közösséget alkotó második otthonná, a diákokat mindig visszaváró "alma mater"-ré vált. A diákok közben petíciót indítottak útjára, amelyben a Vasvári teljes közössége nevében kérik  vissza szeretett igazgatójukat. A petíciót reggel 9-ig több mint 3000 ember írta már alá.

A hír kapcsán aggodalmának adott hangot közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is. A polgármester szerint nehézséget okoz, hogy a Modern Városok Program Vasvári Gimnáziumra vonatkozó része most indul: a közel 3 milliárd forintos teljes felújítás és bővítés igényli az iskola kiköltözését a következő 2 tanévre, ennek levezénylésében pedig Horváth József igazgatónak nagyon fontos szerepe lett volna.. 

Reagált a hírre Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, aki érthetetlennek nevezte a döntést és aki szerint a város, az intézmény, és a tanulók érdeke is az, hogy Horváth József maradjon a Vasvári igazgatója.