Nem sok értelme lett volna esőben bográcsozni - ezért most vasárnapra halasztották a Lecsófesztivált

Az időjárás miatt biztonságosan és élményt nyújtó módon nem lehetett volna szombaton megtartani a lecsófesztivált - írta Facebook válaszában Fehérvár polgármestere azokra a hozzászólásokra reagálva, amik a rendezvény elhalasztásával kapcsolatban érkeztek. "Természetesen nagyon sajnálom személyesen én is, a szervezők is, hogy így alakult, de az időjárást nem tudjuk befolyásolni. Ez (sajnos) nem "polgármesteri hatáskör"."
2023.09.25. 15:21 |
Nem sok értelme lett volna esőben bográcsozni - ezért most vasárnapra halasztották a Lecsófesztivált

Mint írta, "külön is szeretném kifejezni a sajnálatunkat mindazoknak, aki előre készültek, akik a lecsófeszthez igazították a programjukat, de most vasárnap nem tudnak részt venni a fesztiválon. A visszajelzések alapján a csapatok döntő része örült annak, hogy nem teljes lemondásra, hanem csak halasztásra került a rendezvény.
Sokan kérdezték, hogy miért nem szombati napra halasztottuk. Ennek oka az, hogy most szombatra már jóval korábban megkapta a lecsó területének egy részét egy másik rendezvény, melynek szervezői szintén hónapok óta dolgoznak az eseményük lebonyolításán, halasztani pedig nem tudják. Emellett ezen a szombaton Móron és Pákozdon is olyan programok vannak, amelyekre sok fehérvári is ki szokott látogatni. A lecsófesztivál nem esti rendezvény, hanem reggel kezdődik és jellemzően napközben zajlik.

Tanulság azonban így is levontunk: jövőre a lecsófesztivál utáni hétvégére, annak a helyszínére nem adunk ki más programra engedélyt, így az esőnapnak a következő szombat is rendelkezésre áll majd. Most is tanultunk tehát valamit. Mindenkitől elnézést kérve remélem, hogy az idő lehetővé teszi és találkozunk vasárnap. Mindenkinek jó beszélgetéseket, családi, baráti találkozásokat és kitűnő hangulatot kívánok! Na meg sok finomságot!"