Nem lobban fel a láng - elhalasztják a tokiói olimpiát!

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az eredeti időpontban, 2020 nyarán az olimpiai játékokat Tokióban. Szintén elhalasztották az idei paralimpiát is. A nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden döntött a halasztásról, legkésőbb 2021-ben azonban megrendezik a játékokat.
2020.03.24. 14:59 |

Az eddig elhalasztott, lemondott nagy események, például a labdarúgó Európa-bajnokság után várható volt, hogy rövid időn belül a nyári olimpiáról is döntés születik. Nagy országok (Ausztrália, Kanada) jelezték már hétfőn, sportolóik semmiképpen nem vesznek részt a játékokon idén nyáron, ezek után a japán miniszterelnök is megfontolásra ajánlotta a halasztást. A NOB egyetértett és hivatalosan is bejelentette, hogy nem lesz olimpia az eredeti időpontban. Az indoklás szerint a WHO-tól kapott információk alapján Thomas Bach, a NOB elnöke és Abe Sindzó japán miniszterelnök úgy döntött, jelen körülmények között nem tartható meg az olimpia.

A tervek és remények szerint később mindenképpen megtartják a tokiói játékokat, legkésőbb 2021 nyarán. A történelemben eddig három újkori olimpia maradt el, minden esetben világháború miatt. Ez lehet az első alkalom, hogy halasztva tartanak meg egy olimpiát. Mindez természetesen érinti a magyar sportolókat is, akik már kvótával rendlekeznek, vagy még ezután szerezhették volna azt meg. Az összes olimpiai helynek csupán 57 százaléka kelt el eddig. Székesfehérvárról az öttusázó Kovács Sarolta és Demeter Bence készült Tokióra, ők már tavaly kvótát szereztek. A hazai erőviszonyok alapján erre lehetett volna esélye Alekszejev Tamarának is.

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak