Negyedik meccsét is megnyerte és továbbjutott az Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár házigazdaként nagy hátrányt ledolgozva 72-70-re legyőzte a portugál Porto csapatát kedden a férfi kosárlabda FIBA-Európa-kupa csoportkörének negyedik fordulójában, így megőrizte hibátlan mérlegét, egyben bebiztosította továbbjutását a csoportból.
Alba Fehérvár - Porto 72-70
2018.11.06. 21:00 |

Az Alba Fehérvárt egy győzelem választotta el a biztos továbbjutástól a FIBA Európa-kupa csoportköréből, de mintha ez túlzottan kényelmessé tette volna a hazaiakat a Porto ellen. Főleg a védekezésből hiányzott a korábban beletett munka, ennek eredményeképpen pedig a portugálok már tizenhat ponttal is vezettek a második negyedben. Szünetig csaknem ötven pontot kapott a Dzunics-csapat, amelyben uigyan ismét ponterős volt Filipovics, de összeségében sokat bosszankodott a fehérvári publikum.

Ahogy várható volt, a pihenő alatt összekapta csapatát a vezetőedző, a Porto sokkal kevesebb lehetőséghez jutott a harmadik negyedben. Támadásban Heath volt a vezér, de a legfontosabb a feljavuló védekezés volt, hiszen a harmadik negyedben csak tíz pontot kapott az Alba. A negyedikben pedig Keller Iván zsákolása után átvette a vezetést a Fehérvár, és bár a hajrában szokás szerint követett el bosszantó hibákat, nagy izgalmak közepette megőrízte előnyét. A legvégén a vendégek legjobbja, Sheehey kétpontos hátrányban ráemelte a triplát, de lejött, így győzött, és a hátralévő két meccsétől fügegtlenül továbbjutott a csoportból az Alba!

Alba Fehérvár - Porto 72-70 (18-21, 18-27, 17-10, 19-12)

Alba: Cartwright 3/3, Filipovity 12, Freeman 16/9, Lóránt 12/3, Heath 15/6. Csere: Bullock 2, Keller 7, Boykins 5, Tóth P. -.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak