Negyedik meccsét is megnyerte és továbbjutott az Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár házigazdaként nagy hátrányt ledolgozva 72-70-re legyőzte a portugál Porto csapatát kedden a férfi kosárlabda FIBA-Európa-kupa csoportkörének negyedik fordulójában, így megőrizte hibátlan mérlegét, egyben bebiztosította továbbjutását a csoportból.
Alba Fehérvár - Porto 72-70
2018.11.06. 21:00 |

Az Alba Fehérvárt egy győzelem választotta el a biztos továbbjutástól a FIBA Európa-kupa csoportköréből, de mintha ez túlzottan kényelmessé tette volna a hazaiakat a Porto ellen. Főleg a védekezésből hiányzott a korábban beletett munka, ennek eredményeképpen pedig a portugálok már tizenhat ponttal is vezettek a második negyedben. Szünetig csaknem ötven pontot kapott a Dzunics-csapat, amelyben uigyan ismét ponterős volt Filipovics, de összeségében sokat bosszankodott a fehérvári publikum.

Ahogy várható volt, a pihenő alatt összekapta csapatát a vezetőedző, a Porto sokkal kevesebb lehetőséghez jutott a harmadik negyedben. Támadásban Heath volt a vezér, de a legfontosabb a feljavuló védekezés volt, hiszen a harmadik negyedben csak tíz pontot kapott az Alba. A negyedikben pedig Keller Iván zsákolása után átvette a vezetést a Fehérvár, és bár a hajrában szokás szerint követett el bosszantó hibákat, nagy izgalmak közepette megőrízte előnyét. A legvégén a vendégek legjobbja, Sheehey kétpontos hátrányban ráemelte a triplát, de lejött, így győzött, és a hátralévő két meccsétől fügegtlenül továbbjutott a csoportból az Alba!

Alba Fehérvár - Porto 72-70 (18-21, 18-27, 17-10, 19-12)

Alba: Cartwright 3/3, Filipovity 12, Freeman 16/9, Lóránt 12/3, Heath 15/6. Csere: Bullock 2, Keller 7, Boykins 5, Tóth P. -.

Sport

 1. Szerdán délután fél egykor nyit a jegypénztár a Sóstón

  Helyszíni jegyvásárlásra 12:30-tól lesz lehetőség és szurkolói különbuszok is indulnak. A MOL Vidi FC november 21-én, szerdán veszi először meccsnapon birtokba Székesfehérvár új sportlétesítményét, az új Sóstói Stadiont. A Piac téri VidiShop szerdán 15 órakor zár, a stadionnál található 16:30-kor nyílik. Szurkolói információk a vidi.hu-n!

  2018.11.20.
 2. Ranglistasikerek, Év Sportolója címek, Aranyjelvények – Alba triatlonos elismerések

  Kijutott bőven az elismerésből az Alba Triatlon SE sportolóinak a sportág esztendejét lezáró Triatlon Bálon, vagyis a hagyományos díjátadó gálán. A fehérvári klub az összetett egyesületi rangsorban nyolcadik lett.

  2018.11.20.
 3. "Mikulásváró" tollaslabda versenyt rendeznek szombaton Seregélyesen

  Kezdőktől a gakorlott játékosokig várja a résztvevőket a Pelikán Diáksport Egyesület szombati tollaslabda versenyére, a seregélyesi iskola tornacsarnokába. Az amatőr versenyen tudásszint szerinti csoportokban játszhatnak az indulók, alsó tagozatos kicsiktől a rutinos felnőttekig.

  2018.11.20.
 4. Ismét lesz Fehérvári Futballfesztivál a két ünnep között a VOK-ban

  December 27-én, csütörtökön reggel 8 órakor kezdődik az idén a XIX. Videoton Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport-és Egészségnapok Határok Nélkül nevet viselő hagyományos év végi eseménye. December 27. és 30-a között ismételten aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ellátogatnak a Videoton Oktatási Központba. A tornára december 10-ig lehet jelentkezni.

  2018.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak