Negyedik meccsét is megnyerte és továbbjutott az Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár házigazdaként nagy hátrányt ledolgozva 72-70-re legyőzte a portugál Porto csapatát kedden a férfi kosárlabda FIBA-Európa-kupa csoportkörének negyedik fordulójában, így megőrizte hibátlan mérlegét, egyben bebiztosította továbbjutását a csoportból.
Alba Fehérvár - Porto 72-70
2018.11.06. 21:00 |

Az Alba Fehérvárt egy győzelem választotta el a biztos továbbjutástól a FIBA Európa-kupa csoportköréből, de mintha ez túlzottan kényelmessé tette volna a hazaiakat a Porto ellen. Főleg a védekezésből hiányzott a korábban beletett munka, ennek eredményeképpen pedig a portugálok már tizenhat ponttal is vezettek a második negyedben. Szünetig csaknem ötven pontot kapott a Dzunics-csapat, amelyben uigyan ismét ponterős volt Filipovics, de összeségében sokat bosszankodott a fehérvári publikum.

Ahogy várható volt, a pihenő alatt összekapta csapatát a vezetőedző, a Porto sokkal kevesebb lehetőséghez jutott a harmadik negyedben. Támadásban Heath volt a vezér, de a legfontosabb a feljavuló védekezés volt, hiszen a harmadik negyedben csak tíz pontot kapott az Alba. A negyedikben pedig Keller Iván zsákolása után átvette a vezetést a Fehérvár, és bár a hajrában szokás szerint követett el bosszantó hibákat, nagy izgalmak közepette megőrízte előnyét. A legvégén a vendégek legjobbja, Sheehey kétpontos hátrányban ráemelte a triplát, de lejött, így győzött, és a hátralévő két meccsétől fügegtlenül továbbjutott a csoportból az Alba!

Alba Fehérvár - Porto 72-70 (18-21, 18-27, 17-10, 19-12)

Alba: Cartwright 3/3, Filipovity 12, Freeman 16/9, Lóránt 12/3, Heath 15/6. Csere: Bullock 2, Keller 7, Boykins 5, Tóth P. -.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak